Skip to content

Wat is de Amazon Echo Show?

9 de juli de 2021
echoshowulanoff dd6a4341fea94a9ba6b8a5a16aa98f1d

De Echo Show is een variatie op de Amazon Echo-productlijn voor slimme luidsprekers. Wat het anders maakt, is dat naast de Alexa-stemassistentfunctie op Echo-apparaten, de Echo Show een 10-inch, 8-inch of 5,5-inch touchscreen-display biedt, afhankelijk van het model. Deze functie geeft inhoud visueel weer en biedt een extra interactieve manier om door de functies van de Show te navigeren. De informatie in dit artikel is van toepassing op de Amazon Echo Show 8, Echo Show 5 en Echo Show.

Wat u kunt doen met de Echo Show

De Echo Show doet alles wat de Amazon Echo doet en meer.

Luisteren naar muziek

Net als bij andere Echo-apparaten speelt de Echo Show muziek af. Je kunt streamen van Amazon Music, Spotify, Pandora, TuneIn, iHeartRadio, Apple Music en meer. De Echo Show heeft Bluetooth, zodat u naar muziek kunt luisteren via compatibele hoofdtelefoons en luidsprekers, en u kunt muziek van en naar uw smartphone streamen naar de Echo Show. De Echo Show heeft een scherm dat muziekteksten en andere beschikbare informatie met betrekking tot de muziek die je speelt weergeeft.

Bekijk video’s en bekijk foto’s

U kunt videoclips bekijken of foto’s bekijken vanaf een compatibele smartphone, dagelijkse nieuwsclips scannen en filmtrailers bekijken. Als je Amazon Prime-lid bent, kun je films en tv-programma’s bekijken op het Echo Show-scherm. Vanwege een geschil tussen Amazon en Google ondersteunt de Echo Show YouTube niet. Maar je kunt een browser (Silk of Firefox) gebruiken die op de achtergrond draait om toegang te krijgen tot de website van YouTube.

Videobellen

U kunt de Echo Show met de Alexa-app gebruiken om te bellen met anderen die Echo-producten of compatibele smartphones gebruiken. De Echo Show voegt de bonus toe van videobellen in twee richtingen met andere Show-eigenaren. U kunt het apparaat ook gebruiken als video-intercom met behulp van de Drop-In-functie.

Beheer uw huis

Gebruik de Echo Show als uw thuisassistent, omdat deze is geïntegreerd met een slimme thuishub. In zijn meest elementaire vorm dient het als een wekkerradio op het bed. Het kan worden geïntegreerd met besturingssystemen van derden (mogelijk zijn extra aankopen vereist), zoals Wemo, Samsung Smart Things, Hue Personal Wireless Lighting, Insteon, Ring, Arlo, Wink en Ecobee die verlichting, thermostaten, beveiligingssystemen en babyfoons regelen en zet uw tv en audiosysteem aan en uit. Veel van deze opties kunnen worden ingesteld met Alexa Skills.

Informatie krijgen

Stel Alexa elke vraag die je wilt (over het weer, sportuitslagen, filmtijden, verkeer, spelling of woorddefinities), en een antwoord wordt uitgesproken en weergegeven, indien beschikbaar. Je kunt de Echo Show ook gebruiken om recepten te vinden, te winkelen, afhalen en bezorgen te bestellen, restaurantreserveringen te maken, bioscoopkaartjes te kopen, een Uber-rit te krijgen en andere taken door gebruik te maken van de opties die worden geboden door de Alexa Skills-functie. Er zijn andere manieren om de Amazon Echo Show aan te passen. U kunt bijvoorbeeld lokale radiostations streamen op basis van uw locatie.

Echoshow in een keuken

In de Amazon Echo Show

De tweede generatie (2018) Echo Show is compact en lichtgewicht. Het meet 6,9 inch hoog, 9,7 inch breed en 4,2 inch diep. Hij weegt 62 gram. Om ondersteuning te bieden voor alles wat het doet, zijn hier de dingen aan de binnenkant die de magie laten werken:

  • Ingebouwde bedieningsknoppen voor volume omhoog/omlaag en microfoons/camera aan/uit. Wanneer u de microfoons uitschakelt, wordt de camera uitgeschakeld.
  • Acht ingebouwde microfoons bevinden zich bovenop de unit rond de ingebouwde bedieningselementen voor spraakherkenning. De microfoons staan ​​altijd aan (tenzij handmatig uitgeschakeld), ook als er muziek wordt afgespeeld, dus je kunt spraakopdrachten geven terwijl je naar muziek luistert.
  • Ingebouwde dubbele 2-inch stereoluidsprekers voor het afspelen van muziek, Alexa-spraakreacties en audio- en videogesprekken. Voor een verbeterde geluidskwaliteit is de Echo Show voorzien van Dolby Audio-verwerking. De Echo Show kan audio naar Bluetooth-luidsprekers en -hoofdtelefoons sturen, maar er is geen fysieke verbinding voor bedrade externe luidsprekers of hoofdtelefoons.
  • Ingebouwde Dual-band Wi-Fi voor internet- en netwerkconnectiviteit. Er is echter geen bekabelde Ethernet-netwerk-/internetverbindingsoptie.
  • Het 10-inch Echo Show-aanraakscherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels, die 720p-video ondersteunt, voor gemakkelijk te zien gedetailleerde, kleurrijke afbeeldingen. Geef Alexa een verbaal commando om het scherm uit te schakelen.

De Echo Show biedt geen fysieke video-uitgang voor aansluiting op een tv of videoprojector.

  • Voor videobellen en het maken van foto’s is er een ingebouwde 5 MP foto- en videocamera.
  • Compatibel met een optionele Alexa Voice Remote. Gebruik dit om te communiceren met de Echo Show als je niet hard wilt praten. Houd de afstandsbediening tegen uw mond en spreek zacht zonder anderen te storen.
  • Bevat een Intel Atom mobiele processor voor snelle spraakherkenning, toegang tot inhoud en navigatie op het touchscreen.

Verschillen in Amazon Echo-versie

De Amazon Echo Show is beschikbaar in verschillende modellen, maar de meeste verschillen zijn cosmetisch. Afgezien van iets zwakkere audioprestaties, bevat het originele (2017) model geen ingebouwde ondersteuning voor NBC, Hulu Live, YouTube of zelfstudies over recepten. Er zijn ook twee kleinere varianten van de Echo Show.

Amazon Echo Show 8

De Echo Show 8, uitgebracht in 2019, heeft een 8-inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels, een camera van één megapixel en twee luidsprekers van 10 W per kanaal met een 3,5 mm audio-uitgang. De audiokwaliteit is vergelijkbaar met de Echo Show van 2018 en er is een nieuwe Drop-In On All-functie die een groepsvideochat start met iedereen in uw gezin die een Echo-apparaat bezit. Een andere exclusieve functie is de ingebouwde integratie met het Food Network. Bekijk tv-programma’s van Food Network en laat Alexa je favoriete recepten opslaan. Abonneer u op de Food Network Kitchen-service om deel te nemen aan de kooklessen op aanvraag.

Amazon Echo Show 5

Amazon Echo Show 5

Deze versie wordt geleverd met een 5,5-inch scherm met een resolutie van 960 x 480 pixels, een luidspreker van 4 watt (er is ook een 3,5 mm audio-uitgang om aan te sluiten op een externe luidspreker of audiosysteem) en een camera van één megapixel. De Echo Show 5 bevat geen compatibiliteit met Zigbee-apparaatbesturing, die de standaard Echo Show biedt.

Het komt neer op

De Echo Show voegt een draai toe aan de Amazon Alexa-aangedreven slimme luidsprekerproductlijn door visuele interactiviteit toe te voegen. Met de mogelijkheid om naar muziek te luisteren, foto’s en video’s te bekijken, Amazon Prime-films en tv-programma’s te bekijken, toegang te krijgen tot nuttige informatie en veel persoonlijke en huishoudelijke taken uit te voeren, is het een slimme luidspreker die enkele functies bevat die op een slimme tv te vinden zijn. Het apparaat is zo populair dat het rivaliserende producten inspireerde, zoals de Lenovo Smart Display.