Skip to content

Wat is de Google Nest Hub Max en hoe werkt het?

19 de juni de 2021
googlenesthubmax 737536727b474bef9ff3de87ea702f9e

De Google Nest Hub Max is het grootste slimme display van Google. Het is in wezen Google Assistent verpakt in een 10-inch touchscreen-display dat u kunt gebruiken om slimme apparaten te bedienen, video’s te bekijken, naar muziek te luisteren en antwoorden op vragen van Google te krijgen. Hier zijn alle belangrijke dingen die je moet weten over dit lid van de Google Nest-familie.

Hoe de Google Nest Hub Max aan zijn naam komt

De originele slimme luidspreker van Google is vervangen door een diverse familie van luidsprekers en schermen. De ‘Hub’ in de naam verwijst naar het feit dat dit een slim display is. Alle Hub-producten (zoals de Google Nest Hub en Google Nest Hub Max) hebben schermen, terwijl alle Home-apparaten (zoals de Google Home en Google Home Max) luidsprekers zijn. En de ‘Max’ verwijst naar het feit dat dit de grootste van de Hub-producten is. De kleinere Nest Hub heeft een 7 inch touchscreen, terwijl de Hub Max een 10 inch scherm heeft.

Dit sluit niet uit dat Google een Hub introduceert met een nog groter scherm, maar dat is nog niet gebeurd. Daarnaast lijkt Google bezig te zijn met de overstap naar Nest-branding. De Hub-displays worden nu allemaal consequent ‘Nest’-producten genoemd, terwijl dat nog niet is gebeurd over de hele productlijn voor de slimme luidsprekers.

Hoe de Google Nest Hub Max werkt

In wezen is de Google Nest Hub Max een virtuele assistent. Het is een stationair apparaat (er is geen batterij en moet dus aangesloten blijven voor stroom) waarop de Google Assistent wordt uitgevoerd, waarmee u over het algemeen met uw stem communiceert. Dit betekent dat je de Hub Max kunt aanspreken met behulp van het standaard Google Assistent-wekwoord (“Hey Google”) en hem vragen kunt stellen waarop hij reageert op basis van gegevens die hij op internet vindt, of hem opdrachten kunt geven (zoals het starten van een timer , muziek afspelen, u het nieuws vertellen of een van de honderden andere taken). Met het touchscreen kun je ook een aantal dingen doen met touch. Door te vegen, kunt u bladeren door persoonlijke activiteiten zoals agenda-evenementen, maar ook nieuwsberichten, lokale evenementen, muziekafspeellijsten en diavoorstellingen met foto’s. Op het touchscreen kun je ook de instellingen en voorkeuren van de Hub Max configureren. Hoewel niet verplicht, is de Hub Max echt bedoeld voor gebruikers die smart home-apparaten gebruiken, omdat het apparaat het bijzonder eenvoudig maakt om gadgets te bedienen via spraak of aanraking. Het is compatibel met Google Nest-producten zoals deursloten, deurbellen, de Nest-thermostaat en het Nest-beveiligingssysteem. U kunt ook de status van uw apparaten zien. De Hub Max rapporteert over je beveiligingssysteem, het weer, thermostaatinstellingen en meer.

De Google Nest Hub Max-specificaties

Als de grootste van de Google Nest Hub-apparaten heeft hij een aanzienlijke voetafdruk op je aanrecht of plank. Het meet 9,85 x 7,19 x 3,99 inch en weegt 2,9 pond. Het 10-inch touchscreen heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Het beschikt over een 6,5 megapixel camera die kan worden gebruikt voor gezichtsherkenning en videochats met andere Google Duo-gebruikers. Het heeft een geluidssysteem met 2,1-luidsprekers (2 tweeters van 18 mm, 10 watt en een woofer van 75 mm van 30 watt, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de luidspreker die in de kleinere Google Nest Hub is ingebouwd.