Skip to content

Wat is een ACF-bestand?

16 de juli de 2021
acf files 58793f023df78c17b6e4635d

Een bestand met de ACF-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Adobe Custom Filter-bestand, een indeling waarin waarden worden opgeslagen die in Adobe Photoshop moeten worden gebruikt voor het manipuleren van de pixels rond een specifieke pixel. Andere ACF-bestanden kunnen in plaats daarvan worden gebruikt met het Steam-distributieplatform voor videogames als een applicatiecachebestand dat wordt gebruikt om informatie over downloads en updates op te slaan. Als uw ACF-bestand niet in een van deze indelingen is, kan het in plaats daarvan een X-Plane Aircraft-bestand of een Agent Character Data-bestand zijn. Een minder gebruikelijk gebruik voor een ACF-bestand is als een toepassingsconfiguratiebestand dat wordt gebruikt in Microsoft Visual Studio, een indeling die bepaalde kenmerken voor een toepassing bevat. Een nog minder algemeen gebruik voor de ACF-extensie is een formaat dat wordt gebruikt door Inmagic DB/TextWorks.

ACF staat ook voor Advanced Custom Fields, een plug-in die wordt gebruikt bij WordPress-websites.

Hoe een ACF-bestand te openen

Uw ACF-bestand wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt met Adobe Photoshop, maar alleen als het een Adobe Custom Filter-bestand is. Om een ​​ACF-bestand in Photoshop te openen, gaat u naar de Filter > andere > Op maat menu en selecteer de Laden knop. Als uw specifieke ACF-bestand wordt gebruikt met Steam, kunt u het mogelijk openen als een tekstdocument met een eenvoudige teksteditor zoals Notepad++. Als dat niet het geval is, probeer dan het hulpprogramma GCFCape van Nem’s Tools om bestanden uit het ACF-bestand te openen of uit te pakken. Dit formaat wordt gebruikt in de meest recente versie van Steam, terwijl GCF- en NCF-bestanden werden gebruikt in oudere versies van de software. X-Plane is een vluchtsimulator die ACF-bestanden gebruikt voor het opslaan van vliegtuigeigenschappen zoals de limieten van het vliegtuig en het motorvermogen. Als je een versie van X-Plane gebruikt die nieuwer is dan versie 9, dan is je ACF-bestand hoogstwaarschijnlijk een tekstbestand (andere zijn binair), wat betekent dat je het ook in een teksteditor kunt openen. U kunt meer lezen over dit formaat op de X-Plane Developer-website. Agent Character Data-bestanden die de ACF-bestandsextensie gebruiken, zijn gekoppeld aan de nu beëindigde Microsoft Agent-animatiesoftware. Ze worden gebruikt om een ​​personage te beschrijven en worden opgeslagen met Agent Character Animation (ACA)-bestanden. Microsoft Agent Character Editor kan dit soort ACF-bestanden mogelijk openen. Een toepassingsconfiguratiebestand gebruikt ook de .ACF-bestandsextensie en zou bruikbaar moeten zijn met Visual Studio. Als geen van deze toepassingen uw ACF-bestand kan openen, kunt u Inmagic DB/TextWorks proberen. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het ACF-bestand probeert te openen, maar de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma ACF-bestanden wilt laten openen, raadpleeg dan onze handleiding Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen om die veranderen in Windows.

Hoe een ACF-bestand te converteren

Het converteren van een ACF-bestand hangt volledig af van waar het ACF-bestand voor wordt gebruikt (dwz in welk formaat het is). U kunt bijvoorbeeld een X-Plane Aircraft-bestand opslaan in een nieuwe op tekst gebaseerde indeling, maar het ACF-bestand van Adobe Photoshop kan waarschijnlijk niet onder een andere indeling worden gebruikt. Het beste wat u kunt doen als u wilt proberen uw ACF-bestand te converteren, is door het te openen in het programma dat het gebruikt en vervolgens te proberen een het dossier > Opslaan als of Exporteren menu. De meeste bestandsindelingen, vooral de meer populaire zoals PDF en DOCX, kunnen worden geconverteerd met een gratis bestandsconverter, maar ik geloof niet dat dit het geval is voor elk formaat waarvan ik weet dat het de ACF-extensie gebruikt.