Skip to content

Wat is een ACV-bestand?

16 de augustus de 2021
acv files 5a579476d92b0900361f2ece

Een bestand met de ACV-bestandsextensie is een Adobe Curve-bestand dat Adobe Photoshop gebruikt om aangepaste RGB-kleuren op te slaan die zijn aangepast met de ingebouwde Curves-tool. Adobe Photoshop wordt geleverd met ACV-bestanden, opgeslagen in de installatiemap van het programma. U kunt ook uw eigen aangepaste ACV-bestanden maken of ACV-bestanden downloaden van internet en vervolgens de Curves-tool gebruiken om ze in Photoshop te importeren.

Photoshop gebruikt ook het vergelijkbare AMP-bestand voor het opslaan van dezelfde gegevens als in ACV-bestanden, maar u kunt de curve zelf tekenen in plaats van de lijn aan te passen die u in de Curves-tool krijgt. Als u zeker weet dat het ACV-bestand dat u heeft niets met Photoshop te maken heeft, kan het in plaats daarvan een OS/2 Audio Driver-bestand zijn.

Hoe een ACV-bestand te openen

ACV-bestanden worden gemaakt en geopend met Adobe Photoshop via zijn Afbeelding > Aanpassingen > Curven menu-optie (of Ctrl+M bij Windows). Kies de kleine instellingen/versnellingsknop bovenaan het Curves-venster om een ​​van beide te selecteren: Voorinstelling opslaan of Voorinstelling laden, om een ​​ACV-bestand te maken of te openen. U kunt een ACV-bestand ook openen door het op te slaan in de installatiemap van Photoshop. Hiermee wordt het ACV-bestand weergegeven samen met de andere voorinstellingen in de tool Curven. Als u meerdere Adobe Curve-bestanden tegelijk importeert, is dit de beste manier om dit te doen. Hier is een voorbeeld van de standaardmap die wordt gebruikt voor Adobe Photoshop’s Curve-bestanden in Windows: C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop 2020PresetsCurves

Als je een ACV-bestand hebt waarvan je zeker weet dat het niet met Photoshop wordt gebruikt, probeer het dan te openen met een gratis teksteditor. Door het op deze manier te doen, kunt u het bestand als een tekstdocument zien. Als je door de tekst kijkt, kun je misschien enkele trefwoorden vinden die je helpen te bepalen welk programma is gebruikt om het ACV-bestand te maken, wat normaal gesproken alles is wat je nodig hebt om het programma te vinden dat het kan openen. OS/2 staat voor Operating System/2, dus een ACV dat een OS/2 Audio Driver-bestand is, is een audiostuurprogramma dat in dat besturingssysteem wordt gebruikt. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat uw ACV-bestand van dit formaat is. Eerlijk gezegd, als dat zo is, wist je dat waarschijnlijk al. Nogmaals, de kans is groot dat het ACV-bestand dat u hebt, is gekoppeld aan Adobe Photoshop. Als dat echter niet het geval is, of als een ander programma standaard ACV-bestanden probeert te openen, en u wilt dit wijzigen, is dat heel eenvoudig.

Hoe een ACV-bestand te converteren

Veelgebruikte bestandstypen zoals DOCX en PDF worden vaak geconverteerd naar andere formaten met behulp van een gratis bestandsconverter, maar ACV-bestanden hebben niet echt een doel buiten de context van Adobe Photoshop, dus het is niet nodig om een ​​ACV-bestand naar een ander formaat te converteren . Als u merkt dat uw bestand eigenlijk alleen maar een tekstbestand is, kunt u het met elk teksteditorprogramma converteren naar andere op tekst gebaseerde formaten zoals TXT en HTML. Bekijk deze lijst met beste gratis teksteditors voor onze favorieten.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

De belangrijkste reden waarom uw bestand op dit moment niet wordt geopend, is hoogstwaarschijnlijk omdat u niet echt met een ACV-bestand te maken hebt. Verschillende andere bestandstypen gebruiken een bestandsextensie die erg lijkt op .ACV, dus als uw bestand niet wordt geopend met de Curves-tool van Adobe Photoshop, zorg er dan voor dat u de extensie niet verkeerd leest. Enkele andere Photoshop-bestandstypen die vergelijkbaar zijn, zijn ACB-, ACF-, ACO- en ACT-bestanden, maar geen van hen wordt op dezelfde manier geopend als ACV-bestanden. Andere gelijknamige, maar niet-Photoshop bestandsextensies zijn AC3, SCV, ASV en CVX. Als het niet echt een ACV-bestand is dat u probeert te openen, onderzoek dan de echte extensie van het bestand om erachter te komen welke programma’s kunnen worden gebruikt om het te openen of te converteren.