Skip to content

Wat is een ADP-bestand?

14 de juli de 2021
adp files 5a845036ff1b780036158f65

Een bestand met de ADP-bestandsextensie is een Microsoft Access Project-bestand. Ze bevatten Access-projectinformatie en communiceren rechtstreeks met een Microsoft SQL Server-database, maar bevatten geen tabellen of query’s zoals ACCDB-bestanden. Hoewel veel minder gebruikelijk, kunnen ADP-bestanden in plaats daarvan audiobestanden zijn die worden gebruikt in sommige videogames of video’s die zijn gedownload van websites voor videostreaming.

ADP is ook een payrollservicebedrijf, maar heeft niets met dit bestandsformaat te maken. Mogelijk ziet u deze letters ook worden gebruikt in afkortingen voor niet-gerelateerde technologietermen zoals: actieve gegevenspagina en automatisch bezorgprogramma.

Hoe een ADP-bestand te openen

ADP-bestanden die worden gebruikt met Microsoft Access kunnen natuurlijk ook met het programma worden geopend, maar alleen als u een versie gebruikt die ouder is dan Access 2013; ze werken ook niet met SQL Server 2012 of nieuwer. We zijn niet op de hoogte van een mediaspeler of andere tool die ADP-bestanden kan openen die zijn geript/gekopieerd van schijven van videogames, en we hebben ook geen downloadlink voor een compatibele videospeler. Video’s in dit formaat worden meestal gedownload van browser-add-ons zoals Video DownloadHelper in Firefox. Iets wat je kunt proberen als je een videobestand hebt, is om het te hernoemen naar de .MP4-bestandsextensie (bijv. videobestand.adp naar videobestand.mp4). Dit werkt alleen als het bestand daadwerkelijk een MP4 is, maar tijdens het downloadproces ten onrechte de naam .ADP heeft gekregen.

Hoe een ADP-bestand te converteren

Net zoals we geen informatie hebben over het openen van ADP-audio- of videobestanden, kennen we ook geen tools om ze naar MP3’s, MP4’s of een ander audio-/videoformaat te converteren.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Een belangrijke reden waarom sommige bestanden niet worden geopend in programma’s waarvan we denken dat ze zouden moeten werken, is omdat we de bestandsextensie verkeerd lezen. Dit is eigenlijk heel gemakkelijk te doen omdat veel bestandsextensies enkele van dezelfde letters/cijfers delen. ADD lijkt bijvoorbeeld erg veel op ADP, maar die bestandsextensie wordt gebruikt voor Dynamic AX Developer Documentation-bestanden, iets dat helemaal niets met Microsoft Access te maken heeft. ADE en APD zijn ook gemakkelijk te verwarren voor deze bestandsextensie.