Skip to content

Wat is een ARJ-bestand?

16 de augustus de 2021
arj file 2619674 final 66e0a4ecd6044065928cb85bb7ea60fc

Een bestand met de ARJ-bestandsextensie is een ARJ-gecomprimeerd bestand. Zoals de meeste archiefbestandstypen, worden ze gebruikt om meerdere bestanden en mappen op te slaan en te comprimeren tot één gemakkelijk te beheren bestand.

ARJ-bestanden zijn handig als u een back-up van veel bestanden maakt of meerdere items met iemand deelt. In plaats van alle bestanden en mappen uit het oog te verliezen of elk bestand specifiek te moeten delen, kunt u ze allemaal in één ARJ-bestand verpakken om de hele verzameling te behandelen alsof het een enkel bestand is.

ARJ-bestanden in Windows 10 die openen met PeaZip

Hoe een ARJ-bestand te openen

ARJ-bestanden kunnen worden geopend met elk populair compressie-/decompressieprogramma. Ik hou van 7-Zip en PeaZip, maar er zijn verschillende gratis zip/unzip-tools om uit te kiezen, waaronder het officiële ARJ-programma. Als je een Mac hebt, probeer dan The Unarchiver of Incredible Bee’s Archiver. Ongeacht het programma dat u kiest, elk van deze soorten programma’s zal de inhoud van een ARJ-bestand decomprimeren (uitpakken) en sommige hebben ook de mogelijkheid om gecomprimeerde ARJ-bestanden te maken. De RAR-app van RARLAB is een optie voor het openen van ARJ-bestanden op een Android-apparaat. U kunt ook Kladblok of een andere teksteditor gebruiken om het ARJ-bestand te openen. Veel bestanden zijn alleen-tekstbestanden, wat betekent dat ongeacht de bestandsextensie een teksteditor de inhoud van het bestand mogelijk correct kan weergeven. Dit geldt niet voor ARJ-gecomprimeerde bestanden, maar uw ARJ-bestand kan in een totaal ander, obscuur formaat zijn dat eigenlijk gewoon een tekstdocument is. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het ARJ-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma ARJ-bestanden opent, raadpleeg dan onze handleiding Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen om dat te doen. wijzigen in Windows.

Hoe een ARJ-bestand te converteren

Als u een ARJ-bestand naar een ander archiefformaat wilt converteren, kunt u dat het beste doen door alle inhoud uit het ARJ-bestand te extraheren en deze vervolgens te comprimeren naar een nieuw formaat met behulp van een bestandscompressor van bovenstaande lijst. Met andere woorden, in plaats van te zoeken naar een ARJ naar ZIP- of RAR-converter (of naar welk formaat u het ARJ-bestand ook wilt converteren), zou het gemakkelijker en waarschijnlijk sneller zijn om het archief te openen om alle gegevens los te koppelen. Maak vervolgens gewoon een archief opnieuw, maar kies het gewenste formaat, zoals ZIP, RAR, 7Z, enz. Er zijn echter online ARJ-bestandsconversieprogramma’s, maar omdat ze ervoor zorgen dat u het archief eerst online uploadt, zijn ze niet erg handig als uw archief erg groot is. Als je een kleine hebt, kun je FileZigZag proberen. Upload het ARJ-bestand naar die website en je krijgt de mogelijkheid om het te converteren naar een aantal andere formaten zoals 7Z, BZ2, GZ/TGZ, TAR, ZIP, enz. Je zou de online ARJ-converter bij Convertio kunnen proberen als FileZigZag doet niet wat je wilt.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

Bestanden die niet worden geopend met de bovenstaande ARJ-openers zijn hoogstwaarschijnlijk geen ARJ-bestanden. De reden dat u uw bestand aanziet voor een ARJ-archief, kan zijn dat de bestandsextensie eruitziet als “.ARJ”, maar in werkelijkheid slechts een paar letters afwijkt. ARF- en ARD-bestanden delen bijvoorbeeld dezelfde eerste twee bestandsextensieletters, en dat geldt ook voor ARJ-bestanden, maar geen van deze formaten is verwant en kan daarom niet met dezelfde programma’s worden geopend.