Skip to content

Wat is een ASHX-bestand?

30 de juli de 2021
ashx files 58ab05ea5f9b58a3c9757aaa

Een bestand met de ASHX-bestandsextensie is een ASP.NET Web Handler-bestand dat vaak verwijzingen bevat naar andere webpagina’s die worden gebruikt in een ASP.NET-webservertoepassing. De functies in het ASHX-bestand zijn geschreven in de programmeertaal C# en soms zijn de verwijzingen zo kort dat een ASHX-bestand uiteindelijk slechts een enkele regel code is. De meeste mensen komen ASHX-bestanden alleen per ongeluk tegen wanneer ze een bestand van een website proberen te downloaden, zoals een PDF-bestand. Dit komt omdat het ASHX-bestand verwijst naar het PDF-bestand om het naar de browser te sturen om te downloaden, maar het niet de juiste naam geeft en .ASHX aan het einde toevoegt in plaats van .PDF.

Hoe een ASHX-bestand te openen

ASHX-bestanden zijn bestanden die worden gebruikt met ASP.NET-programmering en kunnen worden geopend met elk programma dat codeert in ASP.NET, zoals Microsoft Visual Studio en Microsoft Visual Studio Community. Omdat het tekstbestanden zijn, kun je ASHX-bestanden ook openen met een teksteditorprogramma zoals Notepad++. Gebruik deze lijst met beste gratis teksteditors om onze favorieten te zien. ASHX-bestanden zijn niet bedoeld om door een webbrowser te worden bekeken of geopend. Als je een ASHX-bestand hebt gedownload en verwachtte dat het informatie zou bevatten (zoals een document of andere opgeslagen gegevens), is er waarschijnlijk iets mis met de website en in plaats van bruikbare informatie te genereren, heeft het in plaats daarvan dit server-side bestand geleverd. jij technisch kan bekijk de tekst van een ASHX-bestand met sommige webbrowsers, maar dat betekent niet dat het bestand is verondersteld op die manier te openen. Met andere woorden, een echt ASHX-bestand, dat leesbare tekst voor ASP.NET-toepassingen bevat, kan in uw browser worden bekeken, maar niet alle .ASHX-bestanden zijn daadwerkelijk ASP.NET Web Handler-bestanden. Er is meer over dit punt, hieronder. De beste truc met een ASHX-bestand is om het gewoon te hernoemen naar het soort bestand dat je verwachtte. Het lijkt erop dat velen eigenlijk PDF-bestanden zouden moeten zijn, dus als u bijvoorbeeld een ASHX-bestand downloadt van uw elektriciteitsbedrijf of bank, hernoem het dan gewoon als verklaring.pdf en open het met een pdf-reader. Pas dezelfde logica toe op een muziekbestand (hernoem het naar bestand.mp3), beeldbestand (.png of .jpg), enz. Wanneer deze problemen optreden, heeft de website die u bezoekt waarop het ASHX-bestand wordt uitgevoerd een probleem en deze laatste stap, waarbij de ASP.NET HTTP Handler die het ASHX-bestand op de server verwerkt, niet het een naam geven wat dan ook. Dus het hernoemen van het bestand is alleen dat u de laatste stap zelf doet. Als dit vaak gebeurt wanneer u specifiek PDF-bestanden downloadt, is er mogelijk een probleem met de PDF-plug-in die uw browser gebruikt. U zou deze storing moeten kunnen oplossen door van browser te wisselen en in plaats daarvan de Adobe PDF-plug-in te gebruiken. Je kunt niet zomaar een bestand hernoemen naar een andere extensie en verwachten dat het goed werkt, omdat het wijzigen van de bestandsextensie het bestand niet daadwerkelijk verandert formaat. U kunt bijvoorbeeld een .PDF-bestand niet hernoemen naar een .DOCX-bestand en ervan uitgaan dat het in een tekstverwerker prima kan worden geopend. Voor echte bestandsconversies is een conversietool nodig.

Hoe een ASHX-bestand te converteren

U hoeft een ASHX-bestand niet naar een ander formaat te converteren, tenzij het een van de bestandsindelingen is die worden vermeld in het dialoogvenster “Opslaan als” in Microsoft Visual Studio of een van de andere hierboven genoemde programma’s. De formaten die daar worden vermeld, zijn andere op tekst gebaseerde formaten, want dat is wat een echt ASHX-bestand is: een tekstbestand. Mocht het ASHX-bestand ooit worden gewijzigd om een ​​andere bestandsextensie te gebruiken, dan zal het hoogstwaarschijnlijk onmiddellijk stoppen met werken binnen de ASP.NET-webserver, omdat andere bestanden die ernaar verwijzen, niet weten waar het bestand zich bevindt.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

Als u een ASHX-bestand niet kunt openen, controleer dan nogmaals of u daadwerkelijk een ASHX-bestand gebruikt. Sommige bestanden gebruiken bestandsextensies die: kijk zoals .ASHX als ze eigenlijk gewoon op dezelfde manier gespeld zijn. Een ASHX-bestand is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een ASH-bestand, wat een Nintendo Wii System Menu-bestand, Audiosurf Audio Metadata-bestand of KoLmafia ASH Script-bestand kan zijn. In elk van die gevallen is een ander programma vereist om het ASH-bestand te openen. Hetzelfde geldt als u een ASX-, ASCX-, ASHBAK- of AHX-bestand hebt. Dit zijn respectievelijk Microsoft ASF Redirector-bestanden of Alpha Five Library Tijdelijke Index-bestanden; ASP.NET Web User Control-bestanden; Ashampoo Backup Archiefbestanden; of WinAHX Tracker Module-bestanden of AutoHotkey Script-bestanden. Het idee in al deze gevallen is eenvoudig: onderzoek de bestandsextensie om te zien welk programma deze kan openen, of welke dienst/applicatie in staat is om het naar een nieuw formaat te converteren.