Skip to content

Wat is een ASMX-bestand?

10 de augustus de 2021
asmx files 5a688cfe3de423001a57c2d8

Een afkorting voor Bestand met actieve servermethode, een bestand met de ASMX-bestandsextensie is een ASP.NET Web Service Source-bestand. In tegenstelling tot ASP.NET-webpagina’s die de .ASPX-bestandsextensie gebruiken, functioneren ASMX-bestanden als een service die geen grafische gebruikersinterface heeft en in plaats daarvan wordt gebruikt om gegevens te verplaatsen en andere acties achter de schermen uit te voeren.

Zorg ervoor dat u ASMX- en ASCX-bestanden niet door elkaar haalt. Hoewel ze op elkaar lijken, worden ze om verschillende redenen gebruikt.

Hoe een ASMX-bestand te openen

ASMX-bestanden zijn bestanden die worden gebruikt met ASP.NET-programmering en kunnen worden geopend met elk programma dat codeert in ASP.NET, zoals Microsoft’s Visual Studio. U kunt mogelijk ook Windows Kladblok of een andere gratis teksteditor gebruiken om het ASMX-bestand te openen om het als een tekstbestand te bewerken. ASMX-bestanden zijn niet bedoeld om door de browser te worden bekeken of geopend. Als je een ASMX-bestand hebt gedownload en verwachtte dat het informatie zou bevatten (zoals een document of andere opgeslagen gegevens), is er waarschijnlijk iets mis met de website en in plaats van bruikbare informatie te genereren, heeft het in plaats daarvan dit server-side bestand geleverd. Probeer het bestand te hernoemen naar de juiste extensie als een kortetermijnoplossing. Als u bijvoorbeeld bij het downloaden van een document in PDF-indeling een document met de .ASMX-bestandsextensie krijgt, verwijdert u gewoon de vier letters na de punt en vervangt u ze door .PDF. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het ASMX-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma ASMX-bestanden opent, raadpleeg dan Het standaardprogramma wijzigen voor een specifieke bestandsextensie om die wijziging aan te brengen. in Windows.

Hoe een ASMX-bestand te converteren

Mogelijk kunt u het hierboven gelinkte programma van Microsoft gebruiken om een ​​ASMX-bestand naar een ander formaat te converteren. Hier is wat informatie over het migreren van ASP.NET Web Services naar het Windows Communication Foundation (WCF)-platform. Dit is handig als u .NET 2.0-services onder .NET 3.0 moet gebruiken.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, heeft u mogelijk te maken met een heel ander formaat. Dit kan gebeuren als u de bestandsextensie verkeerd heeft gelezen. Sommige bestanden gebruiken een vergelijkbare extensie, hoewel de indelingen totaal verschillend zijn. ASM-bestanden missen bijvoorbeeld gewoon de “x” in vergelijking met ASMX-bestanden, maar het zijn eigenlijk ontwerpbestanden die worden gebruikt door programma’s zoals Autodesk Fusion 360 en Siemens Solid Edge. U kunt een ASM-bestand niet openen met een ASMX-programma, of omgekeerd. SMX is vergelijkbaar. Gereserveerd voor SmartMusic XML-bestanden, je hebt het SmartMusic-programma op je computer nodig om ze te openen.