Skip to content

Wat is een AST-bestand?

24 de juli de 2021
ast files 5a6a550f8e1b6e0037fb42d6

Een bestand met de AST-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Ability Spreadsheet-sjabloonbestand dat in de Ability Office-software wordt gebruikt voor het maken van meerdere, vergelijkbaar opgemaakte Ability Spreadsheet-bestanden (.AWS). De WordPerfect-tekstverwerkingssoftware gebruikt AST-bestanden als sjabloonbestanden, maar dit programma wordt vaker geassocieerd met WordPerfect-sjabloonbestanden (.WPT). Een ander gebruik van AST-bestanden kan zijn voor Adobe Color Separations Table-bestanden die door enkele Adobe-producten worden gebruikt voor het exporteren van gegevens naar het PDF-formaat of naar een ander programma. Het lijkt een verouderd formaat te zijn, maar u kunt er wat meer informatie over lezen in de Adobe Photoshop-bestandsindelingenspecificatie.

AST staat ook voor Audio Stream en kan worden gebruikt op Nintendo’s GameCube- en Wii-videogameconsoles. AstroGrav Simulation Data-bestanden, ClarisWorks Assistant-bestanden en Technics Sx KN 6000 Keyboard Alle Custom Memory-bestanden hebben allemaal de .AST-bestandsextensie die ook aan hun bestanden is toegevoegd.

Hoe een AST-bestand te openen

Ability Spreadsheet, een spreadsheetprogramma dat wordt geïnstalleerd als onderdeel van de Ability Office-suite, is het programma dat wordt gebruikt om sjabloonbestanden in het AST-formaat te openen. Dit formaat lijkt op een ZIP-bestand dat de inhoud van het bestand bevat, dus je zou ook een bestandsuitpakprogramma kunnen gebruiken, zoals de gratis 7-Zip-tool om het AST-bestand te openen, maar als je dit doet, zie je alleen de verschillende componenten van het bestand. en gebruik het niet echt met Ability Spreadsheet. Corel’s WordPerfect Office Suite wordt gebruikt om sjabloonbestanden te openen die voor die software zijn gemaakt. AST-bestanden die met Adobe-producten worden gebruikt, kunnen worden geopend in Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe Acrobat. Ik weet niet welke software, indien aanwezig, AST-bestanden kan openen die Audio Stream-bestanden zijn die worden gebruikt met videogameconsoles. Iets dat u zou kunnen proberen, is het bestand openen in VLC, een mediaspeler waarvan bekend is dat deze veel audio- en videoformaten ondersteunt. Een andere optie die macht werk is om ast_multi te gebruiken, maar ik heb geen informatie over hoe dat opdrachtregelprogramma werkt. De simulatiesoftware voor het zonnestelsel AstroGrav opent AST-bestanden die simulatiegegevensbestanden zijn. ClarisWorks Assistant-bestanden zijn een beetje zoals sjabloonbestanden die de AppleWorks Office Suite-software (oorspronkelijk ClarisWorks genoemd) gebruikt om zaken als kalenders, presentaties en visitekaartjes te helpen bouwen. U kunt deze AST-bestanden openen met Apple’s AppleWorks-software, maar deze is sinds 2007 niet meer leverbaar en werkt mogelijk niet op uw Mac-versie. Het is mogelijk dat de Apple Productivity Apps (iWork)-software dit soort AST-bestanden kan openen, maar ik ben er niet zeker van. Technics Sx KN 6000 Keyboard Alle Custom Memory-bestanden hebben iets te maken met het Sx KN 6000 pianotoetsenbord. Het toetsenbord is ontwikkeld door Technics, maar is nu eigendom van Panasonic. Gezien het aantal programma’s dat indelingen ondersteunt die de AST-extensie gebruiken, is het mogelijk dat een programma dat u hebt geïnstalleerd en dat AST-bestanden opent, niet het programma is dat u wilt gebruiken. Zie in die gevallen Bestandskoppelingen wijzigen in Windows voor hulp bij wat u moet doen.

Hoe een AST-bestand te converteren

Ability Spreadsheet kan een open AST-bestand opslaan in een aantal formaten zoals het eigen AWS-formaat van Ability Spreadsheet, de XLSX-, XLS- en XLSM-formaten van Microsoft Excel en andere zoals WK, DOC, TXT, PDF en CSV. WordPerfect kan zeker ook AST-bestanden converteren, waarschijnlijk via het menu zoals a Bestand > Opslaan als keuze. Ik denk niet dat er een manier is om Adobe Color Seperations Table-bestanden naar een ander formaat te converteren. Hoewel het in een paar Adobe-producten wordt gebruikt, zie ik het niet functioneel zijn onder een ander formaat dan het formaat waarin het zich bevindt. De AstroGrav-software kan een film van een simulatie maken en deze opslaan als een AVI- of MOV-videobestand. Dit kan via de Hulpmiddelen > Film maken menu. Wat betreft Audio Stream-bestanden en ClarisWorks Assistant-bestanden, raad ik aan de bovenstaande informatie te gebruiken om de bestanden te openen (indien mogelijk) en te kijken of er een Exporteren of Opslaan als menu waar je maar wilt. Dit is over het algemeen hoe dat type software bestanden naar andere formaten converteert. Ik weet zeker dat AST-bestanden die worden gebruikt met het Sx KN 6000-toetsenbord in dat bestandsformaat moeten blijven en dus niet mogen worden geconverteerd. Meer gebruikelijke bestandsextensies kunnen meestal veel gemakkelijker worden geconverteerd met een gratis bestandsconverter, maar ik denk niet dat AST-bestanden in een van deze formaten door dat soort bestandsconversieprogramma’s worden ondersteund.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Twee andere bestandsindelingen die door Photoshop worden gebruikt, zijn ASE en ASL, en MST en ASF zijn twee niet-Photoshop-indelingen die erg op AST lijken, maar geen van die bestandstypen kan op dezelfde manier worden geopend als een van de hierboven genoemde AST-bestanden. Als u uw AST-bestand niet kunt openen met behulp van deze suggesties, zorg er dan voor dat u de bestandsextensie niet verkeerd leest.