Skip to content

Wat is een ATF-bestand?

2 de augustus de 2021
atf file icons 5824ff823df78c6f6a857d76

Een bestand met de ATF-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Adobe Photoshop Transfer Function-bestand. In dit soort bestanden worden instellingen opgeslagen waarmee foto’s die naar film zijn overgebracht, in de juiste kleur kunnen worden afgedrukt. Niet gerelateerd aan Photoshop, kunnen sommige ATF-bestanden die u vindt Adobe Texture Format-bestanden zijn, een containerformaat dat wordt gebruikt om afbeeldingsgegevens op te slaan voor bepaalde games die zijn gemaakt met Stage3D. Omdat het een containerformaat is, kan een enkel ATF-bestand texturen leveren aan meerdere platforms, zoals iOS, Android en Windows. De ATF-extensie wordt ook gebruikt door GenePix-analysesoftware als Axon-tekstbestanden, een indeling zonder opmaak. Alternativa Texture-bestanden gebruiken ook de ATF-extensie als een indeling om 3D-modelstructuren op te slaan.

ATF-bestanden.

Hoe een ATF-bestand te openen

ATF-bestanden die Adobe Photoshop Transfer Function-bestanden zijn, kunnen worden geopend met Adobe Photoshop. Je zou ATF-bestanden moeten kunnen openen die Adobe Texture Format-bestanden zijn in elke game-engine die Stage3D ondersteunt, zoals Starling. Anders kunt u gewoon een conversieprogramma gebruiken om het ATF-bestand op te slaan in een meer algemeen formaat dat door elke afbeeldingsviewer wordt ondersteund (zie hieronder hoe u dit doet). Een andere mogelijkheid om dit formaat te openen is om ATFViewer (onderdeel van ATF Tools) te gebruiken. Axon-tekstbestanden zijn platte tekstbestanden die lijken op een database- of spreadsheetbestand. Dit betekent dat Microsoft Excel, evenals de meeste gratis spreadsheetsoftwareprogramma’s, hiervoor waarschijnlijk de beste keuze zijn. Omdat het tekstbestanden zijn, zal elke teksteditor het werk ook doen, zoals Notepad++. ATF-bestanden van dit formaat worden ook gebruikt door de Molecular Devices GenePix-software. Hoewel Axon Text-bestanden hoogstwaarschijnlijk correct kunnen worden bekeken met een spreadsheetprogramma zoals Excel, is het belangrijk om te begrijpen dat Excel (en waarschijnlijk de meeste andere spreadsheetprogramma’s) geen bestanden herkent die eindigen op .ATX. Dit betekent dat u in plaats van te dubbelklikken op het bestand om het te openen, eerst het programma moet openen en vervolgens de Open menu om het ATX-bestand te vinden. De enige manier die ik weet om ATX-bestanden te openen die Alternativa Texture-bestanden zijn, is met AlternativaPlatform-software. De kans is echter groot dat uw ATF-bestand tot een van de andere formaten behoort die ik al noemde. Gezien het aantal verschillende formaten die de ATF-extensie gebruiken, kan het zijn dat het programma dat het programma opent waartoe u toegang nodig heeft, niet het programma is dat het formaat ondersteunt. Als je denkt dat dat het geval kan zijn, en je kent het programma dat zou moeten open het, zie ons artikel over het wijzigen van bestandskoppelingen in Windows voor hulp. Als je bestand niet wordt geopend met de programma’s die ik al heb genoemd, controleer dan of je de bestandsextensie correct leest. Sommige bestanden, zoals AFT-bestanden (Ancestry.com Family Tree Database), delen dezelfde letters als ATF-bestanden, maar hebben helemaal niets te maken met het formaat.

Hoe een ATF-bestand te converteren

Adobe Texture Format-bestanden kunnen worden geconverteerd naar PNG-afbeeldingen met behulp van de gratis ATF2PNG-tool. Zodra het ATF-bestand de PNG-indeling heeft, kunt u vrijwel elke gratis afbeeldingsconverter gebruiken om de PNG op te slaan naar JPG, GIF, BMP en andere afbeeldingsindelingen. Zie ook de Starling-handleiding voor hulp bij het converteren van een ATF-bestand met behulp van opdrachtregelopdrachten. Elke teksteditor kan een Axon-tekstbestand converteren naar een ander op tekst gebaseerd formaat. Mogelijk kunt u ook de GenePix-software gebruiken om het ATF-bestand in een ander formaat op te slaan. We zien geen reden om Adobe Photoshop Transfer Function-bestanden te converteren. Ook, gezien het feit dat we geen manier weten om open Alternativa Texture-bestanden, we kennen ook geen converter die in dat formaat kan worden gebruikt.