Skip to content

Wat is een BR5-bestand?

5 de augustus de 2021
daz 3d logo 575b24be3df78c98dc3acc59

Een bestand met de BR5-bestandsextensie is zeer waarschijnlijk een Bryce 5 Scene-bestand, een type bestand dat wordt gebruikt met de Bryce-modelleringssoftware, waarmee 3D-landschappen kunnen worden gemaakt. BR5-bestanden bevatten meestal 3D-omgevingen vol met dingen zoals lichteffecten, levensecht water, enz., maar ze kunnen ook andere 3D-modellen en objecten zoals dieren en mensen bevatten. Andere BR5-bestanden kunnen in plaats daarvan muziekbestanden zijn die zijn gemaakt toen een BMW-auto een back-up maakte van een muziekcollectie via USB. Als ze niet de BR5-extensie hebben, kunnen ze vergelijkbaar zijn, met een .BR3- of .BR4-extensie.

Hoe een BR5-bestand te openen

Bryce 5 en nieuwer is de software die u nodig hebt om BR5-bestanden te openen. Het programma is oorspronkelijk ontwikkeld door Metacreations voordat het door Corel werd gekocht. Nadat Corel versie 5 had uitgebracht, werd Bryce overgenomen door DAZ Productions. De nieuwste versie van Bryce kan rechtstreeks bij DAZ Productions worden gekocht. Zelfs als u een versie van Bryce gebruikt die nieuwer is dan versie 5, wordt het BR5-bestand op dezelfde manier geopend, via de Bestand > Open menu. BMW BR5-muziekbestanden worden beschermd met speciale software in het voertuig, dus wanneer de muziekbestanden worden geback-upt op een USB-station, worden ze geconverteerd naar een nieuw formaat en hernoemd met de .BR5-bestandsextensie. Deze bestanden zijn bedoeld om teruggezet te worden op de harde schijf van de auto, niet geopend op een computer en afgespeeld te worden zoals je zou doen met een MP3-bestand. Met andere woorden, hoewel BMW een manier biedt om een ​​back-up van je muziekcollectie te maken voor het geval de harde schijf van de auto wordt gewist, is het enige wat je ermee kunt doen ze terug op de harde schijf te laden om ze in de auto af te spelen.

Hoe een BR5-bestand te converteren

De Bryce-software kan mogelijk een BR5-bestand converteren. Normaal gesproken, wanneer een programma het converteren van bestanden of het opslaan van geopende bestanden naar een nieuw formaat ondersteunt, is die optie te zien in de Bestand > Opslaan als menu, of in een soort van Exporteren of Overzetten menu of knop. Het is mogelijk dat u het BR5-bestand alleen kunt opslaan in de indeling die wordt gebruikt in de versie van Bryce waarin het BR5-bestand is geopend. Als u bijvoorbeeld Bryce 7 gebruikt om het BR5-bestand te openen, kunt u het bestand mogelijk alleen converteren naar een BR7-bestand (niet BR6, enz.). Zoals we hierboven vermeldden, kunnen BR5-bestanden die worden gebruikt in BMW-auto’s waarschijnlijk alleen weer op de harde schijf in de auto worden geladen (en mogelijk alleen de dezelfde auto waarvan een back-up is gemaakt), wat betekent dat er waarschijnlijk nergens een solide converter is die deze bestanden kan decoderen en converteren naar een ander audioformaat. Er is echter een programma genaamd BRx Converter dat mogelijk werkt voor BR5-audiobestanden, maar het is slechts een demoversie. Het is onduidelijk waar het beperkt is, maar als je merkt dat deze BR5-audiobestandsconverter werkt, kun je overwegen het volledige programma aan te schaffen. Als BRx Converter niet werkt, kan dit forumbericht op Bimmerfest nuttig zijn. Via die link is er een discussie over een andere BR5-converter en een downloadlink naar zowel een Windows- als een Mac-versie. Je kunt normaal gesproken gewoon een gratis bestandsconverter voor het bestand gebruiken als het een populair formaat is dat moet worden opgeslagen in een nieuw, vergelijkbaar formaat (zoals wanneer je MP3 naar WAV converteert). Dit is echter niet het geval voor BR5-bestanden, daarom is uw enige pad om er een te converteren waarschijnlijk met het Bryce-programma.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Sommige bestandsindelingen gebruiken een bestandsextensie die eruitziet alsof deze is gespeld als “.BR5”, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. De bestandsextensie kan zelfs één letter afwijken, maar dat betekent niet dat het bestand zelf vergelijkbaar is, wat ook betekent dat het niet met hetzelfde programma kan worden geopend. Hoewel hun bestandsextensies erg op elkaar lijken, zijn BR5-bestanden in een van de bovenstaande formaten niet hetzelfde als BRL. B5I is een ander voorbeeld waarbij de bestandsextensie door Blindwrite wordt gebruikt als een BlindWrite 5 Disk Image-bestand. Hetzelfde geldt voor de tweeletterige BR (voor Brotli Compressed-bestanden) bestandsextensie, evenals voor ABR, GBR, BRSTM en FBR. Hoewel al deze bestandsextensies kijk een beetje zoals BR5, ze zijn in totaal verschillende formaten waarvoor verschillende programma’s nodig zijn om ze te openen/gebruiken. Als uw bestand niet opent met de suggesties op deze pagina, onderzoek dan de daadwerkelijke bestandsextensie die u aan het einde van het bestand ziet om meer te weten te komen over de programma’s die het kunnen openen of converteren.