Skip to content

Wat is een CMBL-bestand?

3 de juli de 2021
cmbl files 5a688356c5542e001ac44247

Een bestand met de CMBL-bestandsextensie is een Logger Pro Data-bestand dat video’s, spreadsheets en andere analytische informatie kan bevatten. CMBL-bestanden worden over het algemeen door studenten gebruikt om gegevens op te slaan die zijn verzameld door wetenschappelijke en wiskundige experimenten.

Hoe een CMBL-bestand te openen

CMBL-bestanden zijn gebaseerd op XML, wat betekent dat elke gratis teksteditor kan worden gebruikt om ze te bekijken, zoals Windows Kladblok of een programma uit onze lijst met beste gratis teksteditors. Sommige webbrowsers kunnen proberen CMBL-bestanden als tekstbestand te openen en in de browser weer te geven. Als een teksteditor of webbrowser het CMBL-bestand in een vreemd of onleesbaar formaat weergeeft, kan Logger Pro in plaats daarvan worden gebruikt (er is een gratis demo beschikbaar). De gratis Vernier Graphical Analysis-app voor iOS, Android, Windows en macOS kan ook CMBL-bestanden openen, maar kan mogelijk niet alle informatie in het bestand lezen. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het CMBL-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma CMBL-bestanden laat openen, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat CMBL-bestanden opent.

Hoe een CMBL-bestand te converteren

Als het CMBL-bestand leesbaar is buiten Logger Pro, kunt u het openen in een teksteditor of misschien zelfs Microsoft Excel, en het vervolgens opslaan in een nieuw formaat. Excel kan ook worden gebruikt om informatie uit een CMBL-bestand in een grafiek te plotten zonder Logger Pro te gebruiken. Deze YouTube-video voor het converteren van CMBL naar Excel-bestand is handig als je dat wilt doen. Anders raden we aan om de proefversie van Logger Pro te installeren, zodat u het CMBL-bestand daar kunt openen om het op te slaan/exporteren naar een ander bestandstype, mogelijk zelfs naar een Logger Lite Document-bestand (.GMBL). Als Logger Pro u de CMBL niet naar GMBL laat exporteren, kunt u het bestand mogelijk importeren in het gratis Logger Lite-programma en het vervolgens opslaan als een GMBL-bestand. Met de Logger Pro-proefversie kunt u het CMBL-bestand waarschijnlijk ook “afdrukken” naar een PDF-bestand als u een PDF-printer hebt geïnstalleerd. Gebruik de online cmbl2csv-conversietool als u CMBL naar CSV wilt converteren.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet wordt geopend, zelfs niet nadat u de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, controleert u de bestandsextensie nogmaals. U wilt er zeker van zijn dat uw bestand daadwerkelijk eindigt met de .CMBL-bestandsextensie, omdat sommige bestanden een vergelijkbare extensie gebruiken, ook al hebben ze een totaal ander formaat. Een CML-bestand kan er bijvoorbeeld uitzien als een CMBL-bestand, maar het is eigenlijk een Chemical Markup Language-, CrytoMailer Encrypted- of Crazy Machine Lab-bestand. Geen van deze formaten is hetzelfde als Logger Pro Data-bestanden, wat betekent dat ze niet op dezelfde manier kunnen worden geopend als CMBL-bestanden. CBL is een ander voorbeeld waarbij de bestandsextensie wordt gebruikt voor COBOL-broncodebestanden. Ze zijn niet gerelateerd aan CMBL-bestanden en worden daarom met een ander programma geopend.