Skip to content

Wat is een CUR-bestand?

24 de juni de 2021
cur files 5a5e7564ec2f6400376335c9

Een bestand met de CUR-bestandsextensie is een statisch Windows Cursor-bestand. Het zijn stilstaande beelden die in alle opzichten identiek zijn aan .ICO (Icon)-bestanden, afgezien van de verschillende extensie. Geanimeerde cursorbestanden hebben in plaats daarvan de .ANI-extensie. Een andere cursor wordt in Windows gezien wanneer de muisaanwijzer bepaalde taken uitvoert, zoals een hoofdletter “i” wanneer deze over tekst wordt geplaatst of als een zandloper wanneer iets wordt geladen. Zowel geanimeerde als statische cursorbestanden zijn te vinden in de %SystemRoot%Cursors map.

Hoe een CUR-bestand te openen

Aangepaste CUR-bestanden die u door Windows wilt laten gebruiken, kunnen worden geïmporteerd via de Muis Configuratiescherm-applet. Een manier om daar te komen is met dit commando:

control mouse

CUR-bestanden in Windows 10

Als u wilt zien hoe het CUR-bestand eruitziet als een afbeelding en het niet als cursor wilt gebruiken, open het dan met Inkscape, ACDSee-producten of Axialis CursorWorkshop – andere grafische programma’s werken mogelijk ook. RealWorld Cursor Editor is gratis software die CUR-bestanden kan bewerken en nieuwe kan maken van andere afbeeldingen. Als u merkt dat een toepassing op uw computer het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie in Windows kunt wijzigen.

Hoe een CUR-bestand te converteren

De beste manier om een ​​CUR-bestand te converteren, is door het bovengenoemde RealWorld Cursor Editor-programma of de gratis online CUR-converter van Convertio te gebruiken. Enkele van de formaten die u CUR kunt converteren naar PNG, ICO, GIF, JPG en BMP.

Kunt u het nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet opent zoals hierboven beschreven, controleer dan nogmaals of u de bestandsextensie correct leest en een ander bestand niet verwart met een bestand dat eindigt op CUR. De CUR-extensie lijkt veel op CSR, CUE (Cue Sheet), CUS (AutoCAD Custom Dictionary) en CUB (Analysis Services Cube), maar geen van hen is gerelateerd aan cursors.