Skip to content

Wat is een CVX-bestand?

16 de augustus de 2021
cvx file icons 582b37f13df78c6f6a920900

Een bestand met de CVX-bestandsextensie is een Canvas Version 6, 7, 8, 9 Graphic-bestand dat wordt gebruikt in de Canvas-software van ACD Systems. Tekenbestanden in het CVX-formaat kunnen projectinstellingen bevatten zoals afbeeldingseffecten en lagen, evenals zowel vector- als rasterafbeeldingen.

Zorg ervoor dat u de CVX- en CMX-bestandsindelingen niet door elkaar haalt. CMX-bestanden zijn Metafile Exchange Image-bestanden en hoewel ze vergelijkbaar zijn met CVX-bestanden, kunt u ze niet openen en converteren met exact dezelfde tools.

Hoe een CVX-bestand te openen

CVX-bestanden kunnen worden geopend met het Canvas-programma van ACD Systems, versie 6 en nieuwer. Een ander programma van ACD Systems, ACDSee, ondersteunt ook het CVX-formaat. Canvas 11 en nieuwer zijn speciaal gebouwd voor het Windows-besturingssysteem. Canvas werd stopgezet voor macOS in 2007, na Canvas X. Als Canvas noch ACDSee je CVX-bestand kunnen openen, is het mogelijk dat je een bestand hebt dat de CVX-bestandsextensie gebruikt, maar dat niets te maken heeft met de software van ACD Systems. Als u vermoedt dat dit het geval is, probeer dan het CVX-bestand te openen in Notepad++, Windows Notepad of een andere teksteditor. Hoewel het voor de meeste bestandstypen niet werkt om een ​​bestand in een teksteditor te bekijken, is het mogelijk dat uw specifieke CVX-bestand slechts een tekstbestand is, in welk geval het prima zal werken. Zelfs als de teksteditor wat leesbare tekst weergeeft, maar niet helemaal uit tekst bestaat, kan het je misschien helpen te leren welk programma is gebruikt om het bestand te maken, wat je kan helpen bij het onderzoeken van een compatibele CVX-opener. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het CVX-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is of als u liever een ander geïnstalleerd programma CVX-bestanden wilt laten openen, kunt u altijd het standaardprogramma wijzigen om te openen voor een specifieke bestandsextensie in Windows .

Hoe een CVX-bestand te converteren

De Canvas-software kan een CVX-bestand exporteren naar JPG, PNG, TIF en een aantal andere afbeeldingsindelingen, evenals naar PDF, DXF, CVI en DWG. De optie om dit te doen is te vinden in de opslaan als of exporteren menuoptie, afhankelijk van de versie. U kunt Canvas ook gebruiken om een ​​grafisch bestand van Canvas versie 6, 7, 8, 9 naar EPS te exporteren voor gebruik in andere programma’s zoals Adobe Illustrator, of naar PSD voor gebruik in Adobe Photoshop. U kunt een bestandsextensie (zoals de .CVX-bestandsextensie) meestal niet wijzigen in een extensie die uw computer herkent (zoals .PNG) en verwachten dat het nieuwe hernoemde bestand bruikbaar is. In de meeste gevallen moet eerst een daadwerkelijke conversie van het bestandsformaat plaatsvinden met behulp van een methode zoals hierboven beschreven.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als u het CVX-bestand nog steeds niet kunt openen, controleer dan of u het niet verwart met een indeling met een vergelijkbare spelling zoals een CV, CXF, Flow-Cal Data (CFX), ClamAV Virus Database-bestand (CVD), IBM Rational XDE Collaboration-bestand (CBX) of Amiga 8SVX Sound-bestand (SVX)-bestand. Elk van deze formaten verschilt volledig van het formaat dat wordt gebruikt met ACD Systems-software en wordt daarom geopend met verschillende programma’s. FAQ

  • Wat is een ACD-bestand?

    Bestanden met de ACD-extensie zijn Sony ACID-software voor het bewerken van muziek. Ze kunnen worden geopend met programma’s zoals Sony ACID Pro 7, Sony ACID Music Studio 8 en Sony ACID Xpress. Het ACD-formaat heeft niets te maken met de software van ACD Systems.

  • Wat is CanvasX?

    Canvas X is een programma dat wordt gebruikt voor het maken van vector- en rasterafbeeldingen voor illustraties, animaties en webpublicaties. Het kan ook worden gebruikt voor zaken als het bewerken van foto’s, het maken van presentaties en het visualiseren van workflows.

  • Wat zijn vectoren in animatie?

    Vectoranimatie verwijst naar animatie die bestaat uit vormen in plaats van pixels. Vectorafbeeldingen kunnen worden geschaald zonder kwaliteitsverlies, en vectoranimatie is vloeiender omdat afbeeldingen worden weergegeven met wiskundige waarden in plaats van met ingestelde pixelwaarden.