Skip to content

Wat is een DMA-bestand?

27 de juli de 2021
dma files 5a58e72d7bb28300378226df

Een bestand met de DMA-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een DOORS Template-bestand dat is gemaakt met IBM Rational DOORS. Niet alle DMA-bestanden zijn echter sjabloonbestanden. Uw specifieke DMA-bestand kan in plaats daarvan een DMOD-audiobestand zijn.

DMA staat ook voor Directe geheugentoegang, wat de naam is die wordt gegeven aan het proces waarbij gegevens de CPU overslaan en rechtstreeks vanuit het RAM naar een randapparaat worden overgebracht. Directe geheugentoegang heeft niets te maken met bestanden die eindigen op de DMA-extensie.

Hoe een DMA-bestand te openen

DMA-bestanden die DOORS Template-bestanden zijn, kunnen worden geopend met IBM Rational DOORS. DMA-bestanden die in een oudere versie van de software zijn gemaakt, moeten in nieuwere versies kunnen worden geopend via de Bestand > Herstellen > module menu. U kunt een DMOD-audiobestand afspelen met UltraPlayer. Het VLC-programma ondersteunt veel audio- en videoformaten, dus u kunt proberen het bestand met die toepassing te openen als UltraPlayer niet werkt. VLC associeert zichzelf niet met DMA-bestanden, dus u kunt niet gewoon dubbelklikken op het bestand en verwachten dat VLC het gaat gebruiken. In plaats daarvan moet je VLC openen en zijn . gebruiken Media > Open bestand optie om naar het bestand te bladeren. Zorg ervoor dat u de . selecteert Alle bestanden optie terwijl u ernaar bladert, zodat VLC het .DMA-bestand kan vinden. Andere gratis audiospelers of -editors kunnen dit soort DMA-bestanden mogelijk ook openen, dus als u een andere audiospeler op uw computer heeft, wilt u deze misschien ook proberen. Als je het DMA-bestand nog steeds niet kunt openen, probeer dan een gratis teksteditor. Als het bestand volledig uit normaal ogende tekst bestaat, is uw DMA-bestand slechts een tekstbestand. Kijk anders of je ergens in het bestand wat tekst kunt vinden die kan helpen bij het identificeren van de indeling waarin het is of welk programma is gebruikt om het te maken. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het DMA-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma DMA-bestanden laat openen, kunt u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie wijzigen.

Hoe een DMA-bestand te converteren

IBM Rational DOORS kan een DMA-bestand exporteren naar een ander formaat dat vervolgens kan worden gebruikt in andere programma’s zoals DoorScope. De meeste audiobestanden kunnen worden geconverteerd naar een nieuw formaat met een gratis audioconverter, maar we kennen er geen die het DMA-formaat ondersteunen. Jij macht in staat zijn om het DMA-bestand te openen met VLC en vervolgens de Media > Converteren / Opslaan menu-optie om het naar een populairder formaat te converteren. Een andere “conversie”-optie die technisch gezien niet converteert, is om de bestandsextensie .DMA te hernoemen naar iets anders zoals .MP3. Het is mogelijk dat dit bestand eigenlijk in het MP3-formaat is, maar alleen is hernoemd met het achtervoegsel DMA.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

Als uw DMA-bestand niet wordt geopend met een van deze programma’s, wilt u misschien controleren of u de bestandsextensie correct leest. Het is mogelijk dat u niet echt een DMA-bestand hebt, maar in plaats daarvan een bestand waarvan de extensie slechts ziet er uit alsof er “DMA” staat. DM, DMC en DMG zijn enkele voorbeelden van bestanden die zeer gelijkaardige extensies gebruiken, maar die elk met verschillende software worden geopend. DAM is een andere die alle drie dezelfde letters deelt als DMA-bestanden, maar in een geheel ander formaat is; het kan een DeltaMaster-analysemodelbestand zijn dat wordt geopend met DeltaMaster of een DAME-projectbestand. Als je merkt dat je niet echt een DMA-bestand hebt, onderzoek dan de echte bestandsextensie om te zien of je een programma of website kunt vinden die het bestand kan openen of converteren.