Skip to content

Wat is een EFX-bestand?

11 de juli de 2021
efx files 5a8aef73c67335003723dc41

Een bestand met de EFX-bestandsextensie is een eFax Fax Document-bestand. Ze worden gebruikt door de eFax-service, waarmee u faxen via internet kunt verzenden en ontvangen. Jedi Knight Effects-bestanden gebruiken ook de EFX-bestandsextensie. Als uw EFX-bestand geen faxbestand is, kan het in plaats daarvan in dit formaat zijn, dat wordt gebruikt om effectgerelateerde informatie voor de Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy videospel.

Hoe een EFX-bestand te openen

EFX-faxbestanden kunnen worden geopend en gebruikt met de eFax Messenger-toepassing. Hoewel dat programma volledig gratis te downloaden en te installeren is, werkt het niet, tenzij je inlogt met een Plus-, Pro- of Corporate-account. eFax Messenger wordt ook gebruikt om een ​​EFX-bestand te maken; u kunt TIF, HOT, JPG, GIF, BMP, AU, JFX en andere rechtstreeks in het programma openen om het bestand op te slaan in het EFX-formaat of om het onmiddellijk als een nieuwe fax te verzenden. Zodra je het EFX-bestand of een ander ondersteund formaat hebt geopend, gebruik je de het dossier > Nieuwe fax maken menu om de fax te verzenden. Andere EFX-bestanden worden gebruikt door de Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy-game, maar het is onwaarschijnlijk dat je het EFX-bestand daadwerkelijk handmatig in de game kunt openen. De kans is groot dat het EFX-bestand zo nodig door de game wordt gebruikt en ergens in de installatiemap van de game wordt opgeslagen, maar niet bedoeld is om door jou te worden gebruikt. Als u merkt dat een toepassing op uw pc wel probeert het SRF-bestand te openen, maar het de verkeerde toepassing is of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma SRF-bestanden opent, kunt u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie wijzigen.

Hoe een EFX-bestand te converteren

Het gratis eFax Messenger-programma van eFax kan een EFX-bestand converteren naar PDF, TIF en JPG. U kunt dit doen via de programma’s het dossier > Exporteren menu onderdeel. Gebruik het dossier > Opslaan als als u andere documenten naar het EFX-formaat wilt converteren of uw fax wilt opslaan als een zwart-wit TIF-afbeelding. Als u het EFX-bestand in een ander formaat wilt hebben dat niet door eFax Messenger wordt ondersteund, converteer het dan eerst naar een ondersteund formaat (zoals JPG) en converteer het dan dat bestand naar iets anders met behulp van een gratis bestandsconverter. Je kunt de niet zien Exporteren optie in het menu totdat u eFax Messenger overschakelt naar Fax bewerken modus, die u aan de rechterkant van het programma kunt doen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een EFX-bestand dat wordt gebruikt met de Star Wars videogame kan worden geconverteerd naar elk ander formaat. In feite zou dit het waarschijnlijk onbruikbaar maken in het spel.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet wordt geopend nadat u de hierboven beschreven suggesties heeft geprobeerd, is het meer dan waarschijnlijk dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Andere bestandsextensies lijken misschien veel op ‘EFX’, maar als dat niet het geval is, moeten ze met een ander programma worden geopend. EFX-bestanden zijn bijvoorbeeld niet hetzelfde als FXB- of FDX-bestanden, hoewel hun bestandsextensies er hetzelfde uitzien. Volg deze links voor meer informatie over het gebruik van die bestanden. Een andere is EFW. Hoewel de eerste twee letters hetzelfde zijn als EFX, is een EFW-bestand een hernoemd ZIP- of uitvoerbaar bestand en wordt daarom geopend met een ander programma.