Skip to content

Wat is een faxbestand?

24 de juli de 2021
fax files 586fc4d13df78c17b6d5c66e

Een bestand met de FAX-bestandsextensie is een faxbestand. Ze zijn meestal in het TIFF-formaat, wat betekent dat ze in feite gewoon hernoemde afbeeldingsbestanden zijn. Sommige FAX-bestanden kunnen in plaats daarvan een sjabloonbestand zijn dat is gemaakt met de Neem nu contact op met software. Dit soort bestanden biedt een lay-out voor een faxdocument (een .NWP-bestand) en kan opties bevatten die al voor het document zijn geladen, wat handig is als u verschillende documenten met dezelfde opmaak maakt.

Een SFF gestructureerde fax bestand heeft een indeling die lijkt op het FAX-beeldbestand. Niet gerelateerd aan deze FAX-bestandsindeling is ook de mobiele app FaxFile waarmee u documenten kunt faxen met een telefoon of tablet.

Hoe een FAX-bestand te openen

De meeste beeldbeheerprogramma’s zouden FAX-bestanden moeten kunnen openen, zoals de standaard fotoviewer van Windows, het Windows Paint-programma, XnView, InViewer, GIMP en Adobe Photoshop. Als u problemen ondervindt bij het openen van een FAX-bestand, wijzigt u de extensie in .TIFF of .TIF en probeert u vervolgens het bestand te openen. Dit is geen truc die je normaal gesproken met de meeste bestanden kunt doen, maar aangezien FAX-bestanden bijna altijd gewoon TIFF-bestanden zijn die worden gemaskeerd door een andere extensie, zal deze tijdelijke oplossing waarschijnlijk slagen. Sommige FAX-beeldbestanden kunnen worden gemaakt met GFI FaxMaker (maar het zijn nog steeds slechts TIF-bestanden), in welk geval u dat programma kunt gebruiken om het te openen. Now Contact Fax Template-bestanden zouden moeten worden geopend met de Now Contact-software van Now Software, met behulp van de Sjabloon gebruiken vervolgkeuzemenu-optie. Als u het Now Contact-programma hebt, kunt u nieuwe FAX-bestanden maken via de Definiëren > Sjablonen afdrukken > faxen menu. Nadat u de sjabloon een naam heeft gegeven, kunt u de afmetingen en lay-out bewerken voordat deze wordt gemaakt. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze instructies voor het wijzigen van welk programma FAX-bestanden opent.

Hoe een faxbestand te converteren Convert

Er zijn geen gratis bestandsconversieprogramma’s die een bestand met de extensie .FAX in een ander formaat kunnen opslaan, maar die ook met TIF/TIFF-bestanden kunnen werken. Omdat uw FAX-bestand vrijwel zeker een eenvoudig afbeeldingsbestand is, kunt u proberen het te hernoemen om de TIF- of TIFF-bestandsextensie te gebruiken. Gebruik vervolgens een gratis afbeeldingsconverter om dat bestand naar iets anders te converteren, zoals PNG, PDF of JPG.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand op dit moment niet wordt geopend, leest u de bestandsextensie opnieuw. Aangezien “FAX” letters bevat die veel andere bestandsextensies gemeen hebben, zou u een ander bestand voor dit bestand kunnen verwarren. FXA-bestanden lijken bijvoorbeeld op het eerste gezicht op de een of andere manier gerelateerd aan FAX-bestanden, maar het zijn in werkelijkheid OC3 Entertainment FaceFX Actor-bestanden die door FaceFX worden gebruikt. XAF is een andere met dezelfde drie letters, maar heeft niets te maken met de formaten die op deze pagina worden vermeld. Deze extensie is gereserveerd voor 3ds Max XML Animation-bestanden en Affirm Deposition Transcript-bestanden. Als u niet op zoek bent naar iets dat te maken heeft met een .FAX-bestand, maar eerder naar een fax dienst voor het verzenden van faxen, zie onze lijst met gratis online faxservices.