Skip to content

Wat is een GHO-bestand?

23 de januari de 2023
gho files 5a775e72d8fdd500370eea07

Wat te weten

  • Een GHO-bestand is een back-up van een harde schijf, gemaakt door Norton Ghost.
  • Open er een met Ghost Explorer of Symantec Ghost.
  • Converteer van GHO naar VHD om de back-up op te slaan als een virtueel pc-bestand op de harde schijf.

In dit artikel wordt uitgelegd wat een GHO-bestand is, hoe u er een op uw computer opent om er bestanden van te herstellen en hoe u er een converteert naar een ander bestandsformaat.

Wat is een GHO-bestand?

Een bestand met de GHO-bestandsextensie is een Norton Ghost-spiegelbeeldback-up. Het is een volledige kopie van een volledige harde schijf, gemaakt met het Norton Ghost-programma van Symantec. Na de stopzetting van de software in 2013 konden GHO-bestanden worden gemaakt met Ghost Solution Suite. Soms gaat dit bestand vergezeld van GHS-bestanden, die deel bestanden gebruikt om schijfkopieën op kleinere opslagapparaten op te slaan.

Hoe een GHO-bestand te openen

GHO-bestanden kunnen mogelijk worden geopend met Ghost Solution Suite (die link gaat naar de Broadcom-website, de huidige eigenaren van de software), maar de kans is groot dat het programma een nieuwer formaat gebruikt en GHO-bestanden niet meer ondersteunt. Een gratis alternatief dat waarschijnlijker werkt, is Ghost Explorer. Het is een draagbaar programma dat bepaalde bestanden en mappen uit de back-up kan extraheren en op een aangepaste bestemming kan opslaan. Omdat het wordt gedownload als een 7Z-bestand, moet u 7-Zip gebruiken om het te openen. Sommige gebruikers hebben gemeld dat Symantec Ghost 11.5 (dat is een archief van de 2008-versie) ook werkt. Het is beschikbaar als een ISO-bestand waarnaar u moet opstarten.

Symantec Ghost 11.5 zoekt naar GHO-bestand

Symantec Ghost 11.5 zoekt naar GHO-bestand.

Hoe een GHO-bestand te converteren

GHO-bestanden kunnen worden hersteld naar een computer met behulp van de software waarmee ze zijn gemaakt, zoals Ghost Solution Suite. U kunt het bestand echter niet behandelen als een installatieschijf en het gebruiken om een ​​besturingssysteem te installeren. Hoewel bijvoorbeeld een Windows ISO-image dat op een schijf is gebrand, kan worden gebruikt om Windows te installeren, kunt u het GHO-bestand niet naar ISO converteren en gebruiken om Windows (of macOS, enz.) te installeren. Met andere woorden, u kunt het bestand niet herstellen door het naar ISO te converteren en er vervolgens naar op te starten zoals u zou doen bij het installeren van een besturingssysteem. U kunt GHO echter naar VHD converteren als u wilt dat het bestand de bestandsindeling Virtual PC virtuele harde schijf heeft. Om dat te doen, zie de tutorial van Simon Rozman over het converteren van GHO naar VHD.

Kan het nog steeds niet openen?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bestand eindigt met de bestandsextensie .GHO, omdat sommige bestanden een zeer vergelijkbare extensie gebruiken. GHB-bestanden zijn bijvoorbeeld Lego Ghost-padbestanden die op het eerste gezicht op de een of andere manier verband lijken te houden met GHO-bestanden. Als u echter probeert een GHB-bestand te openen zoals u een GHO-bestand zou openen, zal het niet doen wat u verwacht, en hetzelfde geldt omgekeerd, omdat de videogame Lego Racers (die GHB-bestanden gebruikt) niets te maken heeft met Norton Ghost-back-ups. GLO is een andere die wordt gebruikt door RoboHelp-woordenlijstbestanden, dus het zou niet helpen om er een te openen met de hierboven genoemde programma’s. HGT en HOG (spelgegevens voor Afdaling 2) Zijn hetzelfde. Als je niet echt een GHO-bestand hebt, controleer dan het achtervoegsel aan het einde van je bestand en onderzoek die tekens om meer te weten te komen over het programma dat je nodig hebt om het te bekijken of te converteren.