Skip to content

Wat is een Google Home Mini en hoe werkt het?

28 de juli de 2021
GoogleHomeMiniKitchen Charcoal c1a3e1ec31684965aa574c413cb539fd

De Google Home Mini is een slimme luidspreker die op hetzelfde platform is gebouwd als de originele Google Home, maar hij is aanzienlijk kleiner. Google Home Mini biedt toegang tot de krachtige Google Assistent, zodat u deze kunt gebruiken om naar muziek te luisteren, het nieuws en het weer te bekijken, afspraken te maken en tal van andere taken uit te voeren. De ingebouwde luidspreker biedt niet dezelfde geluidskwaliteit als de grotere Google Home, maar je kunt hem draadloos verbinden met elke Cast-compatibele luidspreker als je op zoek bent naar een rijker geluid.

Wat is de Google Home Mini?

De Google Home Mini is in feite slechts een geminiaturiseerde versie van de Google Home, dus het bestaat uit een luidspreker, wat computerhardware en een paar microfoons. Het is een beetje groter dan de Amazon Dot waarmee het werd geïntroduceerd om mee te concurreren, maar de randen zijn afgerond om een ​​uiterlijk te creëren dat enigszins doet denken aan snoepjes zoals M&M’s en Skittles.

Voor connectiviteit kan de Google Home Mini verbinding maken met zowel 2,4 GHz als 5 GHz draadloze netwerken, ondersteunt Chromecast en Chromecast Audio en accepteert audio-invoer via Bluetooth 4.1. Dat betekent dat je hem via wifi met internet kunt verbinden, ongeacht het type router dat je hebt, muziek en andere audio naar je Chromecast- of Cast-luidspreker kunt streamen en muziek en andere audio van je telefoon naar de Home Mini kunt streamen via Bluetooth. In tegenstelling tot de concurrerende Amazon Dot heeft de Home Mini echter geen fysieke audio-uitgang en kun je hem niet aansluiten op Bluetooth-luidsprekers die niet geschikt zijn voor Cast. De Home Mini bevat ook dezelfde basismicrofoonarray als de grotere Google Home, die is ontworpen om je stem van dichtbij, aan de andere kant van de kamer of ergens anders binnen bereik te horen.

Hoe werkt de Google Home Mini?

Laat u niet misleiden door het betaalbare prijskaartje of het kleine formaat van de Google Home Mini. Deze hapklare slimme luidspreker kan dezelfde taken uitvoeren als de grotere Google Home, zoals het besturen van je slimme huis, het geven van weerberichten, het beantwoorden van vragen en meer. Zoals alle Google Home-apparaten is de Home Mini gebouwd rond de virtuele assistent van Google Assistent, zodat hij bijna volledig via spraakopdrachten wordt bediend. Het luistert naar een wake-woord, dat is ‘Oké, Google’, en neemt vervolgens alles op wat het hoort na het wake-woord. Die informatie wordt doorgegeven aan de cloud, waar de krachtige servers van Google aan het werk gaan. Hoewel het zware werk allemaal in de cloud wordt gedaan, is er geen merkbare vertraging tussen het vragen van Google Home Mini om iets te doen en het ontvangen van een reactie. De ervaring lijkt veel op praten met een persoon, omdat je natuurlijke taal gebruikt om met het apparaat te communiceren en ook reacties in natuurlijke taal te ontvangen. Hoewel er privacyproblemen zijn met een apparaat als Google Home Mini dat altijd naar een wake-word luistert, is Google redelijk transparant met wat het opneemt. Je hebt toegang tot alle opnames via je Google-account en kunt zelfs de opname uitschakelen, hoewel dat verhindert dat sommige Google Home-functies werken.

Waarin verschilt de Google Home Mini van Google Home?

De twee grootste verschillen tussen de Google Home en de Google Home Mini zijn het formaat en de prijs. De Home Mini is aanzienlijk kleiner en vervaagt gemakkelijker in je interieur, en het kost ook een stuk minder. De Home Mini kan ook alles wat de gewone Google Home kan, maar het grotere apparaat levert wel een rijker geluid dat een kamer veel beter vult. De Google Home heeft een enkele luidspreker met twee passieve radiatoren, wat hem echt helpt om fatsoenlijk geluid te produceren voor een apparaat van zijn formaat. De Home Mini heeft daarentegen een kleinere speaker en mist de passieve radiatoren. Hoewel de Home Mini nog steeds kan worden gebruikt om naar audio-inhoud zoals muziek en podcasts te luisteren, klinkt hij niet zo goed.

Wie heeft een Google Home Mini nodig?

De Google Home Mini is ideaal voor twee groepen mensen. Als je nog nooit een slimme speaker hebt gebruikt, maar hem wilt uitproberen zonder te betalen voor een dure Google Home of Google Home Max, dan is de Home Mini een prima betaalbare optie. De Google Home Mini is ook een uitstekende aanvulling op elk huis dat al een of meer Google Home-apparaten heeft. Omdat de Google Home Mini dezelfde functionaliteit heeft als de Google Home, is het een goede slimme luidspreker op instapniveau. Met een zeer betaalbare prijs kun je een Home Mini kopen en uitproberen om te zien of je zou kunnen profiteren van slimme luidsprekers in je huis zonder veel geld uit te geven. Als je al een of meer Google Home-apparaten hebt, is de Home Mini een geweldige manier om dezelfde functionaliteit die je kent uit te breiden naar elke kamer in je huis. Dit is vooral belangrijk als je veel slimme apparaten in huis hebt, omdat de Home Mini een betaalbare manier is om die apparaten vanuit elk deel van je huis te bedienen.

Wat is de Nest Mini?

Nest is een bedrijf dat Google heeft gekocht en samengevouwen in hun eigen lijn slimme apparaten. De naam Nest is vervolgens aan verschillende apparaten gekoppeld, waaronder een verbeterde versie van de Google Home Mini. Dus de Nest Mini is in wezen gewoon een iets duurdere en iets betere versie van de Google Home Mini. De Nest Mini is iets kleiner dan de Home Mini, maar het verschil is zo klein dat het er nauwelijks toe doet. De Nest Mini komt ook in iets andere kleuren. De aanraakbedieningen en LED-indicatoren zijn identiek. In tegenstelling tot de Home Mini wordt de Nest Mini geleverd met een ingebouwde muurbevestiging. Het biedt ook een beter geluid, met een verbeterde basrespons, hoewel de fysieke luidsprekers in beide apparaten 40 mm-drivers gebruiken. Qua functionaliteit zijn de Home Mini en Nest Mini identiek. Ze beantwoorden allemaal dezelfde vragen en opdrachten, en ze werken met dezelfde apparaten en apps.