Skip to content

Wat is een handmatige retweet op Twitter?

19 de juni de 2021
GettyImages 185234652 592b8b1f5f9b5859502c41ef 4000595aeebc47af92ff54ab9d9d7cb0

Als je op Twitter zit, weet je misschien wat een retweet is en hoe het werkt. Een “handmatige” retweet daarentegen is een bijzondere vorm van retweeten.

Handmatige retweets uitgelegd

Een handmatige retweet omvat het kopiëren en plakken van de tweet van een andere gebruiker in de Stel nieuwe tweet op doos en typ dan ‘RT‘ (wat staat voor retweet) voor de tweettekst, gevolgd door de Twitter-handle van de gebruiker die het oorspronkelijk heeft getweet. Een handmatige retweet is een vriendelijke manier om iemand de eer te geven voor een geweldige tweet die door iemand anders opnieuw wordt gepost.

Een handmatige retweet kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

  • RT @gebruikersnaam: De lucht is blauw!
  • RT @gebruikersnaam: 10 geweldige kattenvideo’s waarvan je niet zult geloven dat ze echt zijn http://clickbaitcatvideos.com
  • Ik ook niet! RT @gebruikersnaam: Kan niet wachten op de volgende aflevering van #GameOfThrones vanavond!

Stel je de daadwerkelijke gebruikersnamen voor van de gebruikers die je retweet in de bovenstaande scenario’s, en dat is alles. Het laatste voorbeeld bevat een opmerking vóór de handmatige retweet van de retweeter die reageert en reageert op de originele tweet.

Regelmatige retweets uitgelegd

De handmatige retweet-trend was in de begindagen van Twitter groot, maar wordt nu minder vaak gebruikt. Twitter geeft je nu de mogelijkheid om de tweet van iemand anders te retweeten door hun volledige tweet (inclusief profielfoto, Twitter-handle, originele tweettekst en alles) weer te geven door deze in te sluiten in je Twitter-profielstream. Een blik op een tweet in je stream zou een . moeten laten zien Retweeten link of knop weergegeven door een pictogram met twee pijlen, zowel op internet als in de mobiele Twitter-apps. Die retweet-knop is er, dus je hoeft de tweet van een andere gebruiker niet handmatig te retweeten. Dit verklaart waarom je andere profielfoto’s en Twitter-gebruikers in je stream ziet verschijnen die je niet volgt. De mensen die je volgt, retweeten andere tweets van andere gebruikers, maar ze doen dit niet handmatig door een nieuwe tweet te maken en ‘RT’ ervoor te typen.

Wanneer moet u een handmatige retweet gebruiken versus de Twitter-retweetfunctie?

Sommige gebruikers fronsen handmatige retweets, want hoewel ze de originele Twitter-handle van de tweeter bevatten, krijgt de gebruiker die ze handmatig heeft geretweet alle favorieten, interacties en extra retweets. BuzzFeed publiceerde een informatief artikel over de kwestie, waarin de kunst van Twitter-retweet-etiquette wordt uitgelegd. Zoals getoond in het derde handmatige retweet-voorbeeld hierboven, zijn handmatige retweets handig wanneer een gebruiker wil reageren en reageren op de tweet van een andere gebruiker terwijl deze deze retweet. Hoewel dit niet altijd mogelijk was in de reguliere retweet-functie van Twitter, laten bijgewerkte versies van Twitter nu een extra commentaar toe in de retweet. Wanneer u op een tweet op de retweet-knop klikt of tikt, verschijnt de tweet op uw scherm in een vak met een commentaarveld erboven. Dit heeft de voorkeur boven handmatig retweeten, omdat je 280 tekens in je reactie kunt gebruiken terwijl je de tweet van een andere gebruiker volledig retweet. De geretweete tweet wordt bij je opmerking gevoegd en wordt ingesloten in je feed. Mogelijk ziet u ‘MT’ in plaats van ‘RT’ in een handmatige tweet. MT staat voor een aangepaste tweet. Subtweeten is een minder populaire trend op Twitter waarbij andere mensen of gebruikers worden genoemd zonder hun medeweten.