Skip to content

Wat is een hashtag op Twitter?

19 de juli de 2021
hashtag 56a9fe065f9b58b7d0006572

Een hashtag is een trefwoord of een zin die wordt gebruikt om een ​​onderwerp of thema te beschrijven, dat onmiddellijk wordt voorafgegaan door het hekje (#). Hashtags kunnen u helpen interessante onderwerpen te vinden. ‘Honden’ kan bijvoorbeeld een hashtag zijn, net als ‘bordercollie-puppytraining’. Het ene is een breed onderwerp en het andere is een specifieke zin. Om een ​​hashtag te maken, typt u het hekje (#) voor het woord of de zin en gebruikt u geen spaties of interpunctie (zelfs als u meerdere woorden in een zin gebruikt). Zo, #Honden en #BorderColliePuppyTraining zijn de hashtag-versies van deze zinnen.

Een hashtag wordt automatisch een klikbare link wanneer je deze tweet. Iedereen die de hashtag ziet, kan erop klikken om naar een pagina te gaan met de feed van de recente tweets die die hashtag bevatten. Twitter-gebruikers plaatsen hashtags in hun tweets om ze te categoriseren en het voor andere gebruikers gemakkelijk te maken om tweets over een specifiek onderwerp of thema te vinden en te volgen.

Best practices voor Twitter Hashtag

Het is geweldig om hashtags te gebruiken. Toch kan het gemakkelijk zijn om fouten te maken als je nieuw bent in de trend. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

  • Gebruik specifieke hashtags voor zinnen om een ​​bepaald onderwerp aan te scherpen: Te breed gaan met een hashtag zoals #Honden krijgt u misschien niet de verloving die u wilt. Een hashtag zoals #BorderColliePuppyTraining kan minder irrelevante tweets bevatten en leiden tot beter gerichte gebruikers die tweeten of zoeken naar dat specifieke onderwerp.
  • Vermijd het gebruik van te veel hashtags in één tweet: Met slechts 280 tekens om te tweeten, laat het proppen van meerdere hashtags in een tweet minder ruimte over voor uw echte bericht en ziet het er spamachtig uit. Houd het bij maximaal 1 tot 2 hashtags.
  • Houd je hashtags relevant voor waar je over twittert: Als je over de Kardashians of Justin Bieber tweet, gebruik dan geen hashtag like #Honden of #BorderColliePuppyTraining tenzij het relevant is. Zorg ervoor dat je tweets en hashtags context hebben als je indruk wilt maken op je volgers.
  • Hashtag bestaande woorden in je tweets om ruimte te besparen: Als je over honden tweet en het woord ‘honden’ in je tweettekst vermeldt, mag je #dogs niet aan het begin of einde van je tweet opnemen. Voeg een hekje toe aan het woord in de tweet om het eenvoudig te houden en waardevolle tekenruimte te besparen.
  • Gebruik trending topics op Twitter om populaire en actuele hashtags te vinden: er verschijnt een lijst met ‘Trends voor jou’ in de rechterzijbalk van je homefeed op Twitter.com of op het zoektabblad van de mobiele Twitter-app. Het bevat een lijst met trending-onderwerpen die een mix zijn van hashtags en reguliere zinnen op basis van uw geografische locatie. U kunt ook selecteren: #Verkennen in het rechterdeelvenster wanneer u Twitter op internet gebruikt om andere trending hashtags te zien. Gebruik deze om deel te nemen aan gesprekken die op dit moment plaatsvinden.

#Verkennen en Trends voor jou in Twitter op het web

Als je eenmaal gewend bent aan het zien en gebruiken van hashtags op Twitter, vraag je je af hoe je ooit zonder hebt geleefd. Dit is een grote trend op sociale media die niet snel zal verdwijnen!