Skip to content

Wat is een MNY-bestand?

14 de juli de 2021
mny files 5a6b3832d8fdd5003645ea08

Een bestand met de MNY-bestandsextensie is een Microsoft Money-bestand dat wordt gebruikt met de nu stopgezette Microsoft Money-financieringssoftware. Het programma kan financiële rekeningen opslaan voor controle-, spaar- en investeringsrekeningen, dus er kunnen meerdere rekeninggegevens in één MNY-bestand staan. De financiële app van Microsoft gebruikt ook bestanden met de extensie .MBF (My Money Backup), maar die wordt gebruikt om een ​​MNY-bestand aan te geven waarvan een back-up is gemaakt voor archiveringsdoeleinden.

Hoe een MNY-bestand te openen

Microsoft Money is in 2009 stopgezet, maar u kunt uw MNY-bestanden nog steeds openen met Money Plus Sunset, Microsoft’s eigen vervanging voor de Microsoft Money-software die niet alleen dit formaat ondersteunt, maar ook soortgelijke zoals MNE, BAK, M1, MN, MBF en CEK. Money Plus Sunset is beperkt tot het openen van Money-bestanden die afkomstig zijn van de Amerikaanse versies van de software. Sommige andere financiële programma’s, zoals Quicken, openen ook MNY-bestanden, maar alleen voor conversie naar de bestandsindeling van dat programma. De stappen om dit te doen zijn vrij eenvoudig en worden hieronder uitgelegd. MNY-bestanden kunnen achter een wachtwoord worden beveiligd. Als je het niet kunt openen omdat je het wachtwoord bent vergeten, probeer dan de Money Password recovery tool. Het is niet gratis, maar er is een demo die nuttig kan zijn. We hebben dit niet getest.

Hoe een MNY-bestand te converteren

De meeste bestandstypen kunnen worden geconverteerd met een gratis bestandsconverter, maar het MNY-formaat is daar niet een van. De beste manier om er een te converteren is met een financiële/geldapplicatie die het formaat herkent. Als u momenteel Money Plus Sunset gebruikt, maar bezig bent met het overbrengen van uw gegevens naar Quicken, kunt u de eerstgenoemde gebruiken het dossier > Exporteren menu om uw financiële informatie op te slaan in een Quicken Interchange Format (.QIF) -bestand, dat vervolgens kan worden geïmporteerd in de Quicken-software. Als u niet wilt dat uw MNY-bestand in het QIF-formaat blijft, kunt u het QIF-bestand met QIF2CSV gebruiken om de gegevens om te zetten naar het CSV-formaat, dat u vervolgens in Excel of een ander spreadsheetprogramma kunt gebruiken. Deze tool kan het QIF-bestand ook opslaan in de XLSX- en XLS-indelingen van PDF en Excel. Quicken kan een MNY-bestand converteren naar een bestand dat werkt met zijn software via Quicken’s het dossier > Bestand importeren > Microsoft Money-bestand menu. Als u dit doet, wordt een nieuw Quicken-bestand gemaakt met de informatie in het MNY-bestand.

Kunt u het nog steeds niet openen?

Als Microsoft Money of Money Plus Sunset uw MNY-bestand niet openen, zorg er dan voor dat u de bestandsextensie niet verkeerd leest. Sommige bestanden hebben een zeer vergelijkbare bestandsextensie, maar hebben helemaal niets met elkaar te maken. MNB is daar een voorbeeld van. Het wordt geassocieerd met MuPAD, dat geen verband houdt met Microsoft Money.