Skip to content

Wat is een MP4V-bestand?

30 de juli de 2021
mp4v files 5a95b991c6733500379cf713

MP4V staat voor MPEG-4 Video. Het is gemaakt door Moving Pictures Experts Group (MPEG) als een codec die wordt gebruikt om videogegevens te comprimeren en te decomprimeren. U zult waarschijnlijk geen videobestand zien met de bestandsextensie .MP4V. Als u dit echter doet, kan het nog steeds worden geopend in een mediaspeler met meerdere indelingen. We hebben hieronder enkele MP4V-spelers. Als u “MP4V” ziet in de context van een videobestand, betekent dit alleen dat de video is gecomprimeerd met de MP4V-codec. MP4 is bijvoorbeeld een videocontainer die de MP4V-codec kan gebruiken.

Meer informatie over de MP4V-codec

MPEG-4 biedt een standaard voor het beschrijven van het comprimeren van audio- en videogegevens. Daarin zijn verschillende delen die beschrijven hoe bepaalde dingen zouden moeten werken, waaronder videocompressie, die in Deel 2 van de specificatie. Als een programma of apparaat zegt dat het de MP4V-codec ondersteunt, betekent dit natuurlijk dat bepaalde soorten videobestandsindelingen zijn toegestaan. Zoals je hierboven hebt gelezen, is MP4 een containerformaat dat macht gebruik MP4V. Het kan echter in plaats daarvan H264, MJPB, SVQ3, enz. gebruiken. Het hebben van een video met de .MP4-extensie betekent niet dat het de MP4V-codec gebruikt. MP4V-ES staat voor MPEG-4 Video Elemental Stream. MP4V verschilt van MP4V-ES doordat de eerste onbewerkte videogegevens zijn, terwijl de laatste RTP-gegevens (realtime transportprotocol) zijn die al zijn voorbereid om via het RTP-netwerkprotocol te worden verzonden. Dit protocol ondersteunt alleen de MP4V- en H264-codecs. MP4A is een audio codec die kan worden gebruikt in MPEG-4-containers zoals MP4. MP1V en MP2V zijn ook videocodecs, maar ze worden respectievelijk MPEG-1-videobestanden en MPEG-2-videobestanden genoemd.

Hoe een MP4V-bestand te openen

Sommige programma’s ondersteunen standaard de MP4V-codec, wat betekent dat u MP4V-bestanden in die programma’s kunt openen. Onthoud dat hoewel een bestand in technische zin een MP4V-bestand kan zijn (omdat het die codec gebruikt), het hoeft die extensie niet te hebben. Sommige programma’s die MP4V-bestanden kunnen openen, zijn onder meer VLC, Windows Media Player, Microsoft Windows Video, QuickTime, iTunes, MPC-HC en waarschijnlijk enkele andere multi-format mediaspelers. Er zijn veel bestandstypen die soortgelijke letters als MP4V delen, zoals M4A-, M4B-, M4P-, M4R- en M4U-bestanden (MPEG-4 Playlist). Sommige van deze bestanden worden mogelijk niet op exact dezelfde manier geopend als MP4V-bestanden, omdat ze elk voor een uniek doel worden gebruikt.

Hoe een MP4V-bestand te converteren

In plaats van te zoeken naar een MP4V naar MP4-converter (of naar welk formaat u de video ook wilt opslaan), moet u een video-converter krijgen op basis van de bestandsextensie die de video gebruikt. Als u bijvoorbeeld een 3GP-bestand heeft dat de MP4V-codec gebruikt, zoekt u gewoon naar een 3GP-videoconvertor. Onthoud dat M4V-bestanden niet hetzelfde zijn als de MP4V-codec. Die lijst met gratis videoconverters kan ook worden gebruikt om een ​​M4V naar MP3-converter te vinden, een die M4V naar MP4 opslaat, enz.

MP4 versus M4V versus MP4V

De bestandsextensies MP4, M4V en MP4V lijken zo op elkaar dat u ze gemakkelijk kunt verwarren met exact hetzelfde bestandsformaat. Hier leest u hoe u snel hun fundamentele verschillen kunt begrijpen:

  • MP4: Een codec en een containerformaat voor het opslaan van audio en video in slechts één bestand.
  • M4V: een MP4-bestand dat DRM-kopieerbeveiligd kan zijn.
  • MP4V: onbewerkte MPEG-4-videostreams die niet noodzakelijk in de MP4-container worden bewaard.