Skip to content

Wat is een MPLS-bestand?

7 de augustus de 2021
mpls files 5b4dfc0cc9e77c005bb3a258

Een bestand met de MPLS-bestandsextensie kan een Mathcad Font-bestand zijn dat wordt gebruikt door de PTC Mathcad-engineering-wiskundesoftware. Het Blu-ray Playlist-formaat gebruikt ook de MPLS-extensie – ze lijken op MPL-bestanden en worden meestal opgeslagen met een bestandsnaam die uit vijf cijfers bestaat, zoals xxxx.mpls, in de bdmvafspeellijst map op de schijf.

Audio-afspeellijstbestanden (.PLS) lijken op MPLS-bestanden in die zin dat ze ook als afspeellijstbestand worden gebruikt, maar verwar de twee niet; verschillende programma’s worden gebruikt om ze te openen en ze worden niet in dezelfde context gebruikt. MPLS staat ook voor Multiprotocol Label Switching, maar heeft niets te maken met de MPLS-bestanden waarmee u te maken kunt hebben.

Hoe een MPLS-bestand te openen

Mathcad lijkt het meest waarschijnlijke programma om een ​​MPLS Mathcad Font-bestand te openen, maar het is onduidelijk of het daadwerkelijk door het programma zelf kan worden geopend of dat de software automatisch MPLS-bestanden gebruikt wanneer ze in een specifieke map zijn opgeslagen. Laat het ons weten als je het zeker weet. Als uw MPLS-bestand een Blu-ray-afspeellijstbestand is, moet elke Blu-ray-speler de bestanden in de afspeellijst kunnen afspelen. Anders kunt u een programma proberen zoals VLC, Media Player Classic Home Cinema (MPC-HC), MediaPlayerLite, JRiver Media Center of CyberLink PowerDVD. BDInfo is een draagbaar programma (het hoeft niet te worden geïnstalleerd om het te gebruiken) dat ook MPLS-bestanden kan openen. Dit programma kan het MPLS-bestand gebruiken om te zien hoe lang de videobestanden zijn en naar welke specifieke video’s het MPLS-bestand verwijst. Is uw MPLS-bestand in geen van de bovenstaande formaten? Het is mogelijk dat je er een hebt die totaal anders is en daarom niet in een van deze programma’s kan worden geopend. Als dat zo is, probeer dan het MPLS-bestand als een tekstbestand te bekijken met een teksteditorprogramma zoals Notepad++. Mogelijk vindt u aan het begin of het einde van het bestand tekst die aangeeft in welk formaat het is, wat u kan helpen een geschikte toepassing te vinden om het te openen of te bewerken. Als je merkt dat je meer dan één programma hebt dat MPLS-bestanden opent, maar het programma dat dit standaard doet niet degene is die je zou willen, dan is dit vrij eenvoudig te veranderen. Zie Hoe u bestandskoppelingen in Windows kunt wijzigen voor hulp daarbij.

Hoe een MPLS-bestand te converteren

We hebben geen specifieke informatie over het converteren van MPLS-bestanden die worden gebruikt met Mathcad, maar als het mogelijk is om ze te converteren, dan kunt u dit waarschijnlijk doen met het Mathcad-programma via een soort van Bestand > Opslaan als of Exporteren menu-optie. Als uw MPLS-bestand een Blu-ray-afspeellijstbestand is, onthoud dan dat het slechts een afspeellijstbestand is en geen echt videobestand. Dit betekent dat u een MPLS-bestand niet naar MKV, MP4 of een ander videobestandsformaat kunt converteren. Dat gezegd hebbende, je kunt natuurlijk converteren feitelijk videobestanden van het ene formaat naar het andere met een gratis videobestandsconverter. Hetzelfde geldt voor ondertitelformaten zoals SRT. MPLS naar SRT is geen goede conversiemethode omdat het MPLS-bestand slechts een lijst met videobestanden is en geen stroom tekst die als ondertiteling kan worden weergegeven tijdens een film.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Iets wat u zou kunnen overwegen als u uw MPLS-bestand nog steeds niet kunt openen, zelfs niet nadat u de bovenstaande programma’s hebt geprobeerd, is dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestandsextensies behoren tot formaten die totaal niets met de op deze pagina genoemde formaten te maken hebben, zelfs als de achtervoegsels veel op elkaar lijken. MPN-, MSP (Windows Installer Patch), MLP (Meridian Lossless Packing Audio), MPY (Media Control Interface Command Set) en PML (Process Monitor Log)-bestanden zijn slechts enkele voorbeelden, maar er kunnen er nog veel meer worden gegeven. Als je erachter komt dat de bestandsextensie niet echt MPLS is, onderzoek dan de echte om meer over het formaat te weten te komen, wat je zou moeten helpen een programma te vinden dat het kan openen of converteren.

Meer informatie over MPLS-bestanden

Als je geïnteresseerd bent in wat geavanceerd lezen, er is veel meer te leren op Wikibooks over de structuur en het formaat van een MPLS Blu-ray Playlist-bestand.