Skip to content

Wat is een MSG-bestand?

15 de augustus de 2021
GettyImages 124652058 5bf0872e46e0fb002656bfdc

Wat te weten

 • Een MSG-bestand is een Outlook Mail Message-bestand.
 • Open er een met Outlook, Encryptomatic.com of SeaMonkey.
 • Converteer naar EML, PDF, DOC, etc. met Zamzar of een ander conversieprogramma.

Dit artikel beschrijft wat MSG-bestanden zijn, de verschillende manieren waarop u er een kunt openen en hoe u er een kunt converteren naar een ander formaat, afhankelijk van wat het bestand opslaat (e-mail, contacten, enz.).

Wat is een MSG-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie .MSG is hoogstwaarschijnlijk een Outlook Mail Message-bestand. Het Microsoft Outlook-programma kan een MSG-bestand maken dat betrekking heeft op een e-mail, afspraak, contactpersoon of taak. Als het een e-mail is, kan het MSG-bestand berichtinformatie bevatten zoals de datum, afzender, ontvanger, onderwerp en berichttekst (inclusief aangepaste opmaak en hyperlinks), maar het kan in plaats daarvan alleen contactgegevens, afspraakinformatie of een taakbeschrijving zijn. Als uw MSG-bestand niet gerelateerd is aan MS Outlook, heeft het mogelijk de bestandsindeling Fallout Message. De Fallout 1 en 2 videogames gebruiken MSG-bestanden om gameberichten en dialooginformatie met betrekking tot de personages vast te houden.

Hoe MSG-bestanden te openen

Microsoft Outlook opent MSG-bestanden die Outlook Mail Message-bestanden zijn, maar u hoeft MS Outlook niet te hebben geïnstalleerd om het bestand te bekijken. Free Opener, MSG Viewer, MsgViewer Pro en Email Open View Pro zouden ook moeten werken. SeaMonkey zou het MSG-bestand op Windows, Linux en macOS moeten kunnen bekijken. Er is ook de Klammer-app voor iOS die MSG-bestanden op die apparaten opent. Een online MSG-bestandsviewer die op elk besturingssysteem werkt, is de gratis MSG EML-viewer van Encryptomatic. Upload gewoon uw bestand daar om het hele bericht in uw browser te zien. De tekst ziet er precies zo uit als in MS Outlook en de hyperlinks zijn zelfs klikbaar. Fallout Message-bestanden bevinden zich meestal in de tekstnederlands dialoog en tekstengelsspel mappen van het spel. Hoewel ze zowel door Fallout 1 als Fallout 2 worden gebruikt, is de kans groot dat je het MSG-bestand in die programma’s niet handmatig kunt openen (ze worden automatisch door het spel gebruikt). Het is echter mogelijk dat u de berichten als tekstdocumenten kunt bekijken met een gratis teksteditor.

Hoe een MSG-bestand te converteren

Microsoft Outlook kan MSG-bestanden converteren naar verschillende bestandsindelingen, afhankelijk van het type MSG-bestand dat wordt gebruikt. Als het bijvoorbeeld een bericht is, kunt u het MSG-bestand opslaan in TXT, HTML, OFT en MHT. Taken kunnen worden geconverteerd naar sommige tekstformaten zoals RTF, contacten naar VCF en kalendergebeurtenissen naar ICS of VCS. Gebruik na het openen van het MSG-bestand in Outlook de Bestand > Opslaan als menu om een ​​geschikt formaat te kiezen uit de Opslaan als type: drop-down menu. Gebruik de gratis online bestandsconverter Zamzar om het MSG-bestand op te slaan naar PDF, EML, PST of DOC. Aangezien het Zamzar-hulpprogramma voor bestandsconversie online via uw webbrowser wordt uitgevoerd, kunt u het op elk besturingssysteem gebruiken. MSGConvert is een opdrachtregelprogramma voor Linux dat MSG naar EML kan converteren. U kunt uw contacten ook converteren naar een indeling die bruikbaar is in Excel of een ander spreadsheetprogramma. Converteer eerst het MSG-bestand naar CSV en importeer vervolgens de contacten in Outlook door de .MSG-bestanden rechtstreeks naar de Mijn contacten onderdeel van het programma. Ga dan naar Bestand > Openen en exporteren > Importeren/Exporteren > Exporteren naar een bestand > Door komma’s gescheiden waarden > Contacten om te kiezen waar het nieuwe CSV-bestand moet worden opgeslagen. Het is onwaarschijnlijk dat het converteren van een Fallout Message-bestand naar een ander formaat nuttig zou zijn, maar u kunt dit waarschijnlijk doen met een teksteditor. Open het MSG-bestand daar en kies ervoor om het op te slaan als een nieuw bestand.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

De bestandsextensie “.MSG” is vrij eenvoudig en kan in feite worden gebruikt door andere programma’s die hierboven niet zijn genoemd. De kans is echter groot dat elk gebruik van de .MSG-bestandsextensie voor een of ander berichtenbestand is. Probeer het bestand in een teksteditor te openen als de bovenstaande e-mailprogramma’s niet voor u werken. FAQ

 • Hoe open ik een MSG-bestand op een Mac?

  Een Outlook MSG-bestand gemaakt in Outlook op een pc met Windows 10 kan niet worden geopend door Outlook op een Mac, wat frustrerend kan zijn. Gelukkig kunnen tools van derden helpen. Sommige hiervan omvatten MSG Viewer voor Outlook, MailRader en Encryptomatic. Een andere gemakkelijke optie is om Outlook.com te gebruiken. E-mail het MSG-bestand naar een e-mailadres van Outlook.com en gebruik vervolgens de MSG-viewer van Outlook.com.

 • Hoe open ik een MSG-bestand op een iOS-apparaat?

  Er zijn apps van derden beschikbaar in de App Store waarmee u MSG-bestanden op een iPhone of iPad kunt bekijken. Als u bijvoorbeeld msgLense ($ 2,99) downloadt, kunt u MSG-bestanden bekijken en zelfs e-mails beantwoorden met een andere e-mailclient, zoals Gmail.

 • Kan ik een MSG-bestand openen in Windows Mail?

  Nee. Als u geen Outlook op uw Windows-pc heeft, moet u een van de in dit artikel genoemde hulpprogramma’s voor het bekijken of converteren van MSG-bestanden gebruiken.