Skip to content

Wat is een PDI-bestand?

28 de juli de 2021
pdi files 59db71820d327a0011bf299c

Een bestand met de PDI-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een InstantCopy Disc Image-bestand, dat een exacte kopie is van een schijf die is gemaakt met het InstantCopy DVD-ripperprogramma van Pinnacle Systems. Uw PDI-bestand kan in plaats daarvan worden geassocieerd met PReS Document Creation Subroutines of het kan een schijfkopiebestand zijn dat met de PI ProcessBook-software wordt gebruikt als een weergavedefinitiebestand. Sommige versies van Microsoft PowerPoint gebruiken de PDI-extensie als een indeling om het importeren en exporteren van PowerPoint-bestanden te ondersteunen, terwijl andere PDI-bestanden kunnen staan ​​voor Portable Database Image, een indeling die wordt gebruikt voor het publiceren en analyseren van gegevens.

PDI-bestanden.
PDI is ook een acroniem voor een aantal technische termen, maar geen van hen heeft betrekking op een bestandsformaat. Bijvoorbeeld, programma- en debug-interface, paddefectindicator, productgegevensindex, professionele digitale beeldbewerking, en professionele ontwikkeling – IP-commissie.

Hoe een PDI-bestand te openen

Hoewel het nu niet meer leverbaar is, was InstantCopy van Pinnacle Systems het primaire programma dat werd gebruikt voor het maken en openen van PDI-bestanden in de bestandsindeling InstantCopy Disc Image. ImgBurn is een gratis alternatief dat ook dit soort PDI-bestanden opent, maar alleen om het op een schijf te branden – ImgBurn doet dat niet ondersteuning voor het rippen (kopiëren) van schijven naar het PDI-formaat zoals InstantCopy deed. IsoBuster kan mogelijk ook PDI-bestanden op een vergelijkbare manier openen. PReS Document Creation Subroutines worden geassocieerd met PrintSoft, maar we weten niet zeker of PDI-bestanden daar een rol gaan spelen. Het is niet duidelijk met welk specifiek programma dit soort PDI-bestanden wordt gebruikt. PI ProcessBook wordt gebruikt om PDI-bestanden te openen die Display Definition-bestanden zijn. PDI-bestanden die Microsoft PowerPoint gebruikt om bestanden te importeren/exporteren, kunnen natuurlijk met dat programma worden geopend. Microsoft Excel en software van Panoratio zijn twee opties voor het openen van Portable Database Image-bestanden. Als je zelfs na deze suggesties nog steeds kan uw PDI-bestand niet openen, probeer dan een teksteditor zoals Notepad++ te gebruiken. Het is mogelijk dat uw PDI-bestand slechts een tekstbestand is, in welk geval de teksteditor de inhoud kan openen en weergeven. Als het echter geen tekstbestand is, kan uw PDI-bestand een soort leesbare tekst bevatten die uitlegt met welk type programma het is gemaakt… en waarschijnlijk ook wordt geopend. Als u merkt dat een toepassing op uw computer het PDI-bestand probeert te openen, maar de verkeerde is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma PDI-bestanden wilt laten openen, raadpleeg dan onze handleiding How to Change the Default Program for a Specific File Extension voor instructies om die wijziging door te voeren.

Hoe een PDI-bestand te converteren

Een speciale tool voor bestandsconversie is meestal voldoende om de meeste bestandstypen te converteren, maar dat geldt waarschijnlijk alleen voor PDI-bestanden als het gaat om het InstantCopy Disc Image-formaat. U kunt ISOBuddy gebruiken om dat soort PDI-bestanden naar het ISO-formaat te converteren. Het ImgBurn-programma werkt mogelijk ook, en als dat zo is, ondersteunt het waarschijnlijk aanvullende exportindelingen zoals BIN, IMG en MINISO. We hebben er weinig vertrouwen in dat een van de andere hierboven beschreven PDI-indelingen kan worden geconverteerd naar een nieuwe indeling. Als het echter mogelijk is, open dan gewoon het PDI-bestand in de software waarin het kan worden geopend en zoek naar een soort van Bestand > Opslaan als of Exporteren menu.

Wordt uw bestand nog steeds niet geopend?

Als je je bestand met de hierboven genoemde programma’s kunt openen en het niet naar het juiste bestand kan worden geconverteerd, probeer dan de bestandsextensie te controleren. Zorg ervoor dat er “.PDI” staat en niet iets soortgelijks als PDF, IDX of PDD. Alle vier de bestandsindelingen vereisen verschillende programma’s om ze te openen, ook al lijken ze qua naam erg op elkaar. Als je merkt dat je niet echt met een PDI-bestand te maken hebt, onderzoek dan de bestandsextensie die je doen hebben. Tenzij het een extreem obscuur formaat is, zul je waarschijnlijk ontdekken welke softwareprogramma’s het ondersteunen en hoe je, indien mogelijk, je bestand naar een ander formaat kunt converteren.