Skip to content

Wat is Ring Fetch en hoe werkt het?

17 de juli de 2021
AmazonRingFetchondog b42b940b2f0d441db167008ffc48f048

Ring Fetch maakt deel uit van Amazon’s aankomende Sidewalk-protocol met lage bandbreedte en lange afstanden. Het is een klein geofence-label dat u aan de halsband van uw hond bevestigt om de locatie te volgen. Hoewel het Ring Fetch-concept in 2019 samen met het Sidewalk-netwerk van Amazon werd geïntroduceerd, is het product nog niet beschikbaar. Dit is wat we tot nu toe weten over de Ring Fetch-huisdiertracker.

Wat is Ring Fetch?

Amazon demonstreerde het Ring Fetch-volgapparaat toen het in 2019 Amazon Sidewalk aankondigde. Het apparaat wordt aan de halsband van je hond bevestigd en stelt je in staat een geofence in te stellen die je op de hoogte stelt als je hond ontsnapt. De Ring Fetch heeft een theoretisch bereik van maximaal een mijl, en Amazon zei dat de batterij onder de juiste omstandigheden meer dan een jaar mee zou kunnen gaan. In een gebied met meer Sidewalk-apparaten zou het bereik aanzienlijk uitgebreider worden.

Hoe werkt Ring Fetch?

Amazon zag Ring Fetch als werkend als andere slimme tags, waarbij het netwerk van apparaten eromheen werd gebruikt om de locatie vast te stellen. Het verschil is dat Ring Fetch het Sidewalk-protocol van Amazon gebruikt. Sidewalk is een low-powered wide-area draadloos netwerkprotocol dat gebruik zal maken van het 900 MHz-spectrum dat gewoonlijk is gereserveerd voor amateurradiogebruikers. Het bereik van Sidewalk zal naar verwachting veel groter zijn dan Bluetooth en Wi-Fi, terwijl het minimaal stroom verbruikt. Tijdens het testen heeft Amazon ongeveer 700 apparaten met Sidewalk-functionaliteit uitgedeeld aan Ring-medewerkers en hun familie en vrienden in Zuid-Californië. Het duurde niet lang of Ring had een Sidewalk-netwerk dat het grootste deel van het Los Angeles Basin bestrijkt. Met de populariteit van Amazon’s apparaten verwacht het bedrijf een uitgebreid netwerk waarmee gebruikers Fido kunnen volgen tijdens alle vrijheidsvluchten die hij zou kunnen nemen.

Ring Fetch-productspecificaties

Bij de aankondiging van Amazon nam het Ring Fetch-apparaat de vorm aan van een klein plastic apparaat met een karabijnhaak. Dat kan veranderen voordat het officieel wordt uitgebracht, maar op basis van productafbeeldingen en beschrijvingen zou het apparaat klein genoeg moeten zijn om aan de halsband van een hond te passen, hoewel het iets groter is dan een typisch hondenpenning. Het zal ook erg licht zijn.

Amazon Ring Van dichtbij ophalen

Het lage stroomverbruik van het 900 MHz-protocol zou de Ring Fetch een batterijduur van ten minste een jaar moeten geven, hoewel de specificaties formeel zullen worden vrijgegeven wanneer het apparaat in de verkoop gaat. Amazon heeft grote plannen voor Sidewalk, waaronder een ecosysteem van buitenapparaten, zoals tuinsensoren, verbonden mailboxen en meer. Deze apparaten hebben allemaal een lange batterijduur nodig.

Waar kan ik Ring Fetch vinden?

Sidewalk en Ring Fetch zouden naar verwachting in 2020 arriveren, maar de zaken lijken vertraging op te lopen. Er zijn echter tekenen dat implementaties van Sidewalk en Ring Fetch binnenkort beschikbaar komen. In september 2020 heeft Amazon een witboek uitgebracht waarin meer wordt uitgelegd over hoe Sidewalk zal werken, inclusief beveiligings- en privacydetails. Hoewel Amazon Ring Fetch niet specifiek noemde, zei het bedrijf wel dat consumenten met Ring Floodlight en Spotlight Cams binnenkort kunnen deelnemen aan de implementatie van Sidewalk. Hopelijk wordt Ring Fetch-nieuws uitgerold kort nadat de Sidewalk-technologie van start gaat.