Skip to content

Wat zijn FDX- en FDR-bestanden?

2 de augustus de 2021
fdx files 587809a15f9b584db3aee331

Een bestand met de FDX- of FDR-bestandsextensie is een Final Draft Document-bestand. Dit type bestanden wordt gebruikt door de scenarioschrijfsoftware Final Draft om scripts voor tv-afleveringen, films en toneelstukken op te slaan. De FDR indeling is de standaard bestandsindeling die wordt gebruikt in Final Draft-versies 5, 6 en 7. Sinds Final Draft 8 worden documenten in plaats daarvan opgeslagen in de nieuwere FDX formaat. Hoewel de meeste FDR-bestanden die u tegenkomt Final Draft Document-bestanden zijn, zijn sommige Embroidery Design-bestanden, Windows Error Report-bestanden of SideKick 2 Note-bestanden. Flight Data Recorder-bestanden kunnen ook de FDR-bestandsextensie gebruiken.

Hoe FDX- en FDR-bestanden te openen

FDX- en FDR-bestanden kunnen worden geopend en bewerkt met Final Draft op zowel het Windows- als het Mac-besturingssysteem. De software is niet gratis te downloaden, maar er is een proefversie van 30 dagen die u kunt krijgen. Hoewel Final Draft 8 en nieuwer sparen filmscripts in het FDX-formaat, de nieuwere software ondersteunt ook nog steeds het FDR-formaat. Melco’s DesignShop zou FDR-bestanden met borduurontwerpen moeten kunnen openen. Windows Error Report-bestanden die de FDR-bestandsextensie gebruiken, worden gegenereerd vanuit het Windows-besturingssysteem of vanuit programma’s zoals Windows Live Messenger. Deze bestanden zijn bedoeld om te worden geopend door het besturingssysteem, maar u kunt ze mogelijk ook handmatig openen met een teksteditor zoals Notepad++. We zijn niet op de hoogte van software die een SideKick 2 Note-bestand kan openen, maar aangezien het waarschijnlijk een soort op tekst gebaseerd bestand is, kan een eenvoudige teksteditor zeker het meeste, zo niet het hele bestand weergeven. Als u het programma dat aan dit bestand is gekoppeld al op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u waarschijnlijk een soort van Bestand > Openen menu om het FDR-bestand in dat programma te openen. Flight Data Recorder-bestanden kunnen mogelijk worden geopend met Vector Flight Controller of eLogger. Gebruik Notepad++ of een andere teksteditor om het FDX- of FDR-bestand te openen als de bovenstaande informatie niet helpt. Final Draft FDX/FDR-bestanden zijn geen bestanden met alleen tekst, maar een ander type kan dat wel zijn. Als dat het geval is, kan een teksteditor de inhoud van het bestand mogelijk correct weergeven. Als het bestand niet 100% leesbaar is, kan er tekst in het bestand staan ​​die helpt te identificeren met welke software het is gemaakt en geopend.

Hoe FDX- en FDR-bestanden te converteren

Final Draft 8 en 9 (zowel de volledige versies als de proefversies) converteren automatisch een FDR-bestand naar het nieuwere FDX-formaat wanneer het wordt geopend. Final Draft ondersteunt het opslaan van beide soorten bestanden ook naar PDF, maar alleen in de volledige, niet-proefversie. De proefversie van Final Draft ondersteunt alleen het openen/converteren van de eerste 15 pagina’s van het document. Als je een FDR-bestand hebt dat langer is, maar het naar FDX moet converteren, probeer dan deze oplossing. Als SideKick 2 Note-bestanden kunnen worden geconverteerd naar een ander formaat, is dit waarschijnlijk gedaan via een Exporteren of Opslaan als menu in het programma dat het opent. Omdat we echter niet weten welke software wordt gebruikt met dit type FDR-bestand, kunt u proberen het te openen met Notepad++ en het vervolgens op te slaan onder een nieuw tekstformaat zoals HTML of TXT. Er is geen reden om een ​​FDR-bestand met foutrapporten dat wordt gebruikt met het Windows-besturingssysteem te converteren.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand op dit moment niet wordt geopend, leest u waarschijnlijk de bestandsextensie verkeerd. Dit is vrij eenvoudig te doen als het bestand gemeenschappelijke letters heeft in de bestandsextensie, zoals bij deze twee het geval is. Enkele voorbeelden van bestandsextensies die u voor een van deze kunt verwarren, zijn FXB en EFX. Een andere is FPX. Hoewel het er ongeveer hetzelfde uitziet, is het in werkelijkheid een afbeelding die is opgeslagen in het FlashPix Bitmap Image-bestandsformaat. U kunt er geen openen met de hierboven gelinkte programma’s. FRD lijkt ook op deze extensies, maar wordt gebruikt voor Frequency Response Data-bestanden.