Skip to content

Audioboeken en niet-muziekinhoud vinden op Spotify

7 de augustus de 2021
sweden music company spotify 163295130 b1de5b4581b14fd3bd5590fd40d14cdd

Spotify is een grote speler op het gebied van streaming muziek. De digitale service host miljoenen nummers en andere inhoud van artiesten over de hele wereld, en gebruikers kunnen deze inhoud op verschillende apparaten streamen. Maar Spotify is niet alleen een muziekdienst. De inhoud met gesproken woord omvat audioboeken, podcasts, zelfhulpmateriaal, geleide meditaties, poëzie en nog veel meer. Hier leest u hoe u toegang krijgt tot de reeks audioboeken en andere niet-muziekinhoud van Spotify. Spotify werd gelanceerd in 2008 en had vanaf september 2019 248 miljoen gebruikers, waaronder 113 miljoen abonnees, in 79 markten.

Spotify’s woordcategorie

Het grootste deel van Spotify’s niet-muziekinhoud bevindt zich in de Word-categorie, die te vinden is onderaan de bladerpagina van Spotify. De Word-sectie heeft een hele reeks afspeellijsten met poëzie, beroemde toespraken, collegecolleges, tutorials voor het leren van talen, literatuur, geleide meditatie, zelfhulpinhoud en nog veel meer. Om toegang te krijgen tot inhoud uit het Word-genre:

 1. Open Spotify op het bureaublad en selecteer Bladeren uit het menu aan de linkerkant. (Tik in de mobiele app op Zoeken.)

 2. Scroll naar beneden naar de Woord categorie.

 3. Selecteer Woord. Spotify toont je populaire huidige afspeellijsten met gesproken woord.

  De gesproken woord afspeellijsten in Spotify

 4. Verken om inhoud te vinden die u interesseert en geniet van uw gesproken woordkeuzes.

Meer audioboeken

Er is een Spotify-afspeellijst met audioboeken in het gedeelte Word, maar om meer audioboekinhoud te vinden, zoekt u naar “audioboeken” in het zoekvak van de startpagina. Scroll naar beneden om een ​​hele reeks artiesten, albums en afspeellijsten te zien.

Een "Audiobook"-zoekopdracht in Spotify

Als je een artiest, album of afspeellijst selecteert, krijg je een overvloed aan extra audioboek-opties te zien. Zoek naar een specifieke titel in de zoekbalk van Spotify om deze snel te vinden, in plaats van door de verschillende afspeellijsten te scrollen.

Podcasts

Spotify beschikt over duizenden podcasts, dus je kunt naar je favoriete podcasts op Spotify luisteren of het aanbod ervan verkennen om nieuwe te vinden. Podcasts zoeken of doorbladeren in Spotify:

 1. Open Spotify op het bureaublad en selecteer Bladeren uit het menu aan de linkerkant. (Tik in de mobiele app op Zoeken.)

 2. Selecteer Podcasts.

  Door podcasts bladeren in Spotify

 3. Blader door aanbevolen podcastafleveringen of scrol omlaag om op categorie te bladeren of verschillende afspeellijsten te verkennen.

 4. Plaats de muisaanwijzer op de albumhoes en selecteer de Toneelstuk om te beginnen met luisteren of selecteer de titel van de podcast om meer afleveringen te zien.