Skip to content

Beoordeling Apple Books-app

16 de augustus de 2022
GettyImages 922710962 75dc449328dc4620a7897e11e4431123

De Apple Books-app biedt een hoogwaardige e-book-lees- en luisterervaring voor de iPad en andere iOS-apparaten. Sinds de lancering als iBooks in januari 2010 is de app geëvolueerd tot een geavanceerde lees-app. Maar hoe verhoudt Apple Books zich met zoveel andere e-book-apps die beschikbaar zijn voor de iPad en iPhone? Wat we leuk vinden?

  • Gepolijste, elegante interface.
  • Makkelijk te navigeren.
  • Ondersteunt PDF en andere documentformaten.
  • Eenvoudig koopproces.

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt alleen op iOS-apparaten.
  • Niet compatibel met Kindle-formaat.
  • Alleen beschikbaar op apparaten met achtergrondverlichting.

Apple Books ondersteunt meerdere bestandstypen

Hoewel er een e-book store is ingebouwd in de Apple Books-app, is de app een e-bookreader voor alle doeleinden. U kunt de veelvoorkomende typen tekstbestanden lezen met behulp van de app, inclusief ePub en PDF. Het enige grote e-bookformaat dat Apple Books niet kan lezen, is het Kindle-formaat. Deze flexibiliteit is belangrijk omdat het u verschillende opties biedt om dingen uit meerdere bronnen te laten lezen.

E-books downloaden met de Apple Books-app

De beste plek om boeken te kopen is de Apple Books Store, die in de app is geïntegreerd. Het startscherm van de app biedt handige aanbevelingen voor boeken die je leuk vindt op basis van wat je in het verleden hebt gelezen. In de boekenlijsten kun je een voorbeeld lezen, recensies bekijken of het boek kopen. Voor extra gemak kunt u de creditcard die in uw Apple ID staat, gebruiken om boeken te kopen. De Apple Books Store staat vol met duizenden titels van zowel grote uitgevers als kleine persen. Vergeleken met de Kindle-winkel die door Amazon wordt aangeboden, voelt de Apple Books Store echter niet zo uitputtend of actief aan. De Kindle-winkel heeft het gevoel dat het een oneindige voorraad gratis boeken, indie-auteurs en diepe verkopen biedt, maar veel van die titels zijn van lage kwaliteit of oplichterij. De prijzen van de nieuwste bestsellers lijken in de Kindle- en Apple Books-winkels ongeveer gelijk te zijn. Afgezien van verkoop, zijn de prijzen op de backlist ook over de hele linie vrijwel hetzelfde. Leer hoe u Apple Books en de Apple Books Store gebruikt.

De leeservaring van Apple Books

Als je eenmaal een boek in de Apple Books-app hebt staan, is de leeservaring voor e-books geweldig. De boeken worden in full colour weergegeven en het omslaan van de pagina’s is levensecht en vloeiend met een veeg van een vinger. Boeken kunnen in liggende modus worden gelezen. Een link bovenaan brengt u naar de inhoudsopgave en u kunt ook de helderheid of de tekstgrootte aanpassen. Zoeken op trefwoord en bladwijzer zijn ook beschikbaar via de bovenste navigatiebalk. U kunt uw boeken ook in collecties sorteren voor eenvoudig beheer.

Eén beperking: schermen met achtergrondverlichting

De enige grote beperking waarmee Apple Books wordt geconfronteerd bij het lezen, is dat het alleen werkt op iOS-apparaten en dat ze alleen schermen met achtergrondverlichting bieden. Als je binnen leest, maakt dat niet zoveel uit. Als u in een slecht verlichte kamer leest, geeft u er misschien de voorkeur aan. Als u buiten leest, kan het echter moeilijk zijn om het scherm te bekijken. Amazon Kindle-apparaten lossen dit probleem op met de e-ink-displaytechnologie, waardoor het gemakkelijk te lezen is in direct zonlicht. Die schermen hebben een lage resolutie en zijn niet in kleur, maar dat is een afweging die je maakt voor lezen op het strand. Lees meer over de verschillen tussen de meest populaire e-readers: de iPad, Kindle en Nook.

Het komt neer op

De Apple Books-app is een download waard voor boekenliefhebbers. Zelfs als je niet van plan bent veel te lezen op je iPad of iPhone, kun je voorbeelden lezen of een hoofdstuk inhalen. De e-bookselectie die wordt aangeboden door de Amazon Kindle-app is beter, maar Apple Books heeft een meer gestroomlijnd koopproces. Apple Books heeft ook een mooiere interface.

Wat je nodig hebt

Voor de Apple Books-app is iOS 10 of hoger vereist. Het is compatibel met de iPad, iPhone en iPod touch. Boeken is ook beschikbaar op alle versies van macOS sinds Catalina (10.15).