Skip to content

Een 3D-tekening maken in Microsoft Paint 3D

17 de augustus de 2021
paint 3d canvas 59a69b4e685fbe00105e1d5b

Het Paint 3D-programma van Microsoft biedt een gratis en gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor het maken van driedimensionale tekeningen en kunst. Gebruik de harde en zachte doodle-tools om je foto’s te verfijnen. Paint 3D werkt voor Windows 10. Het werd geïntroduceerd in de Windows 10 Creators Update en wordt standaard geïnstalleerd voor die en nieuwere versies.

Stel je canvas in

Stel het canvas in waarop je gaat tekenen. Kiezen Canvas bovenaan het programma om aan de slag te gaan. Activeer een transparant canvas zodat de achtergrond opgaat in de kleuren eromheen met de Transparant canvas keuze. Deze schakelaar is optioneel, maar vermijdt een eindproduct met een witte achtergrond. Wijzig het formaat van het Paint 3D-canvas. Het canvas wordt standaard in procenten gemeten en is ingesteld op 100% bij 100%. Verander die waarden in wat je maar wilt of selecteer procent om de waarden te wijzigen in Pixels zoals hierboven weergegeven. Het kleine slotpictogram onder de waarden kan een optie schakelen die de beeldverhouding vergrendelt. Wanneer vergrendeld, zijn de twee waarden altijd hetzelfde.

Gebruik een 3D Doodle-tool

Menu 3D-vormen

De 3D-doodle-tools bevinden zich in de 3D-vormen menu toegankelijk vanaf de bovenkant van het Paint 3D-programma. Twee van de 3D-doodle-tools bevatten een scherp rand en zacht rand gereedschap. De scherpe rand doodle voegt diepte toe aan een plat object, wat betekent dat je het kunt gebruiken om 3D-ruimte letterlijk uit de 2D-ruimte te “trekken”. De soft edge doodle maakt 3D-objecten door 2D-objecten op te blazen, iets wat handig kan zijn voor het tekenen van objecten zoals wolken. Een derde hulpmiddel, 3D-buis, werd in Paint 3D geïntroduceerd in een volgende functie-update.

Hoe de Sharp Edge 3D-doodle te gebruiken in Paint 3D

Schermafbeelding die laat zien hoe u het Paint 3D-gereedschap met scherpe rand 3D-doodle gebruikt

Selecteer de scherpe rand 3D-doodle hulpmiddel. Kies een kleur voor het 3D-object. Teken een eenvoudige cirkel om mee te beginnen. Terwijl je tekent, wordt je startpunt verlicht met een kleine blauwe cirkel. Klik en sleep voor de vrije hand of klik eenmaal en ga dan naar een andere locatie en klik nogmaals om een ​​rechte lijn te maken. Combineer beide technieken in één terwijl u het model tekent. Hoe je het ook doet, eindig altijd terug waar je begon – bij de blauwe cirkel – om de tekening te voltooien. Wanneer het object klaar is, blijft het slechts een beetje 3D totdat u de gereedschappen gaat gebruiken die automatisch rond het object verschijnen wanneer u erop klikt. Elk gereedschap verplaatst het object op een andere manier. Men zal het heen en weer duwen tegen het achtergronddoek. De anderen zullen het model draaien of draaien in de gewenste richting. De acht kleine vakjes rondom het object zijn ook handig. Houd een van deze vast en sleep om te zien hoe dit het model beïnvloedt. De vier hoeken wijzigen het formaat van het object, waardoor het groter of kleiner wordt, afhankelijk van of u de doos naar binnen of naar buiten trekt. De bovenste en onderste vierkanten beïnvloeden de grootte in die richting, zodat u het object kunt afvlakken. De linker- en rechtervierkanten kunnen een klein object veel langer of korter maken, wat handig is bij het maken van echte 3D-effecten. Als u op het object zelf klikt en sleept zonder die knoppen te gebruiken, kunt u het op een conventionele 2D-manier over het canvas verplaatsen. De 3D-doodle met scherpe rand is geweldig voor objecten die moeten worden verlengd, maar niet zo ideaal voor afgeronde effecten. Dat is wanneer de soft edge tool in het spel komt.

Hoe de Soft Edge 3D Doodle te gebruiken in Paint 3D

Schermafbeelding die laat zien hoe u de Paint 3D soft edge 3D doodle tool gebruikt

Lokaal en selecteer de zachte rand 3D-doodle van de 3D-doodle gebied van de 3D-vormen > Selecteer menu. Kies een kleur voor het model. Net als bij de 3D-doodle met scherpe randen, moet je de tekening voltooien door op dezelfde plaats te beginnen en te eindigen. Wanneer het object is geselecteerd, gebruikt u de bedieningselementen in het selectievak om het model rond elke mogelijke as te draaien, inclusief het heen en weer duwen naar en weg van het 2D-canvas en andere 3D-modellen. Wanneer u objecten maakt met de 3D-doodle met zachte randen, draait u deze in een bepaalde richting om de manipulatieknoppen te waarschuwen hoe u het model wilt bewerken.

Modellen downloaden

Gebruik deze 3D-tekentools om helemaal opnieuw modellen te maken en om 2D-afbeeldingen om te zetten in 3D-modellen. Als u echter liever niet uw eigen 3D-kunst in Paint 3D maakt, download dan modellen die door andere gebruikers zijn gemaakt via de Remix 3D-website.