Skip to content

Een e-mailmap verwijderen op iCloud.com

14 de augustus de 2021
GettyImages 1001273798 5c92b59046e0fb0001376e83

Wat te weten

 • Log in op uw iCloud-account en selecteer Mail. Naast Mappen, Klik op de plusteken om de lijst uit te breiden. Selecteer een map om de e-mails te bekijken.
 • Verplaats de berichten die je wilt bewaren naar een andere map of je inbox. Controleer op submappen en verwijder of verplaats de inhoud van de submap.
 • Klik op de mapnaam in de mappenlijst. Klik op de rode cirkel links van de mapnaam om de map te verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen bevestigen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u iCloud Mail-mappen verwijdert die u niet meer gebruikt. Wanneer u een iCloud Mail-map verwijdert, verwijdert u zowel de map als de bijbehorende berichten.

Een e-mailmap verwijderen op iCloud.com

Een map verwijderen uit uw iCloud Mail op iCloud.com:

 1. Log in op uw iCloud-account en selecteer de Mail icoon.

 2. Vouw de lijst met mappen in het linkerdeelvenster uit door op de plusteken rechts van Mappen.

 3. Klik op de map u wilt verwijderen in iCloud Mail om het te openen.

 4. Bekijk de e-maillijst en verplaats alle berichten die je wilt bewaren naar een andere map of je inbox.

 5. Zorg ervoor dat de map geen submappen heeft. Als de map een submap bevat, klikt u op > naast de naam om de submap uit te vouwen en de inhoud eerst te verwijderen of te verplaatsen. Als u een submap niet wilt verwijderen, sleept u de map naar een andere bovenliggende map of naar het hoogste niveau in de mappenlijst.

 6. Klik op de mapnaam in de mappenlijst.

 7. Klik op de rode cirkel die links van de mapnaam wordt weergegeven.

 8. Bevestig de verwijdering door te klikken op Verwijderen in het pop-upscherm.

Als u de map verwijdert, worden ook onmiddellijk alle berichten erin verwijderd. Ze worden niet naar de prullenbak verplaatst, maar worden in één keer verwijderd.

Over iCloud en iCloud Mail

Basis Apple iCloud-accounts zijn gratis voor Mac- en pc-gebruikers. De cloudopslagservice biedt een handige manier om toegang te krijgen tot documenten, foto’s en e-mail op verschillende apparaten. Een nieuw iCloud-account wordt geleverd met een @icloud.com-e-mailadres. E-mail die naar dit adres is verzonden, kan worden bekeken en beheerd in de Mail-webapp op iCloud.com. Het verzamelen van e-mails in een map in iCloud Mail kan handig zijn voor projecten of vakanties, maar uiteindelijk hoef je ze niet meer te bewaren. Bij iCloud.com is het verwijderen van Mail-mappen en de berichten erin gelukkig een snel proces.