Skip to content

Een nieuwe Google-agenda maken

21 de september de 2022
cal1 5b475ab8c9e77c001a2c729f 5c6ebd1346e0fb0001a0fec5

Wat te weten

 • Naast Andere kalendersselecteer Plus (+) icoon > Nieuwe agenda maken > invoeren naam > Kalender maken.
 • Als u op elk moment een agenda wilt configureren, plaatst u de muisaanwijzer op de naam van de agenda > selecteer drie puntjes om toegang te krijgen tot instellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u extra Google-agenda’s kunt maken en configureren.

Kalenders toevoegen

Toen je voor het eerst je Gmail-account aanmaakte, heb je automatisch een agenda ontvangen. U kunt ook extra agenda’s maken om informatie te delen, speciale evenementen te plannen of een activiteit voor kleine groepen te coördineren. Hier is hoe.

 1. Log in op uw Google-account en bezoek vervolgens de Google Agenda-site.

 2. Klik Toevoegen (het plustekenpictogram) naast Andere agenda’s en selecteer vervolgens Nieuwe agenda maken uit het pop-upmenu.

 3. Voer de gewenste naam in voor uw nieuwe agenda (bijvoorbeeld ‘Reizen’, ‘Werk’ of ‘Tennisclub’) in het Naam doos. Vermeld eventueel nader in de Beschrijving box welke evenementen worden toegevoegd aan deze kalender, evenals de standaard tijdzone voor de kalender.

  Een persoon maakt een nieuwe Google-agenda met de naam 'Werk'

 4. Klik Kalender maken. Helemaal onderaan het browservenster ziet u een klein bevestigingsbericht en een link naar Configureren extra opties voor de kalender.

  Het scherm Een nieuwe agenda maken in Google Agenda. De knop Kalender maken is gemarkeerd.

Nieuwe agenda’s configureren

Verfijn uw agenda door de instellingen aan te passen. Als je niet meteen de kans hebt gekregen om het te configureren nadat je het hebt gemaakt, open je het instellingenmenu door de muisaanwijzer op de naam van de kalender aan de linkerkant te plaatsen Mijn agenda’s bekijken en klik vervolgens op het pictogram met de drie stippen. Dat pictogram onthult een uitklapmenu waarmee u:

 • Alleen dit weergeven — om alle andere agenda’s in het weergavevenster te onderdrukken
 • Verbergen in lijst — om alleen deze kalender uit het weergavevenster te verwijderen
 • Instellingen en delen – om de geavanceerde opties van de kalender aan te passen

Gebruik het pictogram met de drie stippen om ook een kleur voor de kalender te selecteren. Die kleur bepaalt de tint van items in uw hoofdvenster. Wanneer u op de klikt Instellingen en delen optie, ga je naar de instellingenschermen van Google Agenda, waarbij de focus al is toegepast op deze specifieke agenda. De opties zijn onderverdeeld in negen categorieën, waarbij op elke categorie kan worden geklikt in de vervolgkeuzelijst aan de linkerkant van het scherm.

Google Agenda-instellingen

Elke categorie behandelt bepaalde soorten instellingen:

 • Agenda-instellingen — herhaalt de basisinstellingsinformatie die u gebruikte toen u de kalender oorspronkelijk maakte.
 • Uitnodigingen automatisch accepteren — biedt een vervolgkeuzelijst met drie instellingen die bepalen wat er gebeurt als de agenda wordt gepresenteerd met een uitnodiging voor een vergadering of activiteit. U kunt automatisch accepteren als er geen conflict is, automatisch alle uitnodigingen accepteren of uitnodigingen volledig negeren. Als u automatisch accepteert maar er al een conflicterende afspraak is, wordt u uitgenodigd om de uitnodiging handmatig te accepteren of te weigeren.
 • Toegangsrechten — specificeert de zichtbaarheid van de kalender op internet. Als u klikt Beschikbaar maken voor publiek, kan iedereen (inclusief Google Zoeken!) de kalender lezen. Je hebt de kans om aan te geven of alle evenementdetails of alleen beschikbaar/bezet-info beschikbaar is voor de wereld, evenals een Deelbare link ophalen optie om het internetadres van de kalender te verkrijgen voor verspreiding aan anderen of voor online publicatie.
 • Deel met specifieke mensen — vermeldt elke gebruiker die specifieke rechten heeft om toegang te krijgen tot de agenda. Voeg mensen toe die al een Google-account hebben. U kunt selecteren of elke individuele persoon alleen beschikbaar/bezet-info of alle details kan zien. U kunt gebruikers ook bewerkingsrechten verlenen om gebeurtenissen te wijzigen of te verwijderen, en om de instellingen voor delen van die gebeurtenissen te beheren.
 • Gebeurtenismeldingen en meldingen van gebeurtenissen voor de hele dag Google Agenda vragen om u voorafgaand aan een evenement een herinnering te sturen. Deze kaarten stellen uw standaard herinneringsregels in. Stel meer dan één herinnering in als u extra aansporing nodig heeft.
 • Algemene meldingen — stelt nauwkeurig afgestemde waarschuwingen in voor wanneer bepaalde wijzigingen in de kalender worden aangebracht. Kies uw meldingstype voor elke standaardwaarschuwing, of laat ze ingesteld op Geen om meldingen te onderdrukken.
 • Agenda integreren – met andere diensten. Je ziet hier een heleboel opties, waaronder het openbare adres van de agenda en de iCal-link.
 • Kalender verwijderen — ofwel door te klikken op Afmelden (om de agenda te laten bestaan ​​maar je toegang ertoe te verwijderen) of Verwijderen (om het volledig te wissen, ook de toegang af te sluiten voor mensen met wie het is gedeeld).

Andere opties voor het toevoegen van nieuwe kalenders

Wanneer u een nieuwe agenda toevoegt, ziet u opties om ook andere typen agenda’s toe te voegen. Als je ervoor hebt gekozen om in plaats van een nieuwe lege kalender toe te voegen: Blader door interessante agenda’s, ziet u een lijst met samengestelde kalenders met openbare en religieuze feestdagen, sportevenementen en maanstanden. plukken Van URL opent een venster waarin u het iCal-adres van een agenda kunt plakken om u erop te abonneren. Selecteer Importeren om een ​​lokaal bestand te uploaden (in de iCal- of Microsoft Outlook-csv-indeling).