Skip to content

Een opvouwbare iPhone? We zijn geïnteresseerd

2 de juli de 2021
ScreenShot2021 04 02at11.53.43AM 8c5114f7a3cf4b0884e3d16a5814c20d

Belangrijkste leerpunten

  • Apple werkt volgens lekken aan een nieuwe opvouwbare iPhone.
  • Het gerucht gaat dat de opvouwbare iPhone een clamshell-ontwerp heeft dat doet denken aan oudere flip-telefoons zoals de Motorola Razr.
  • Als dat waar is, zou Apple een zeer aantrekkelijk apparaat kunnen hebben dat de functies van een iPhone biedt in een apparaat dat gemakkelijker mee te nemen is.

Met de iPhone nog steeds bovenaan de verkoopgrafieken, zou een opvouwbare iPhone kunnen zijn wat nodig is om flip-telefoons aantrekkelijker te maken. Lekken en geruchten over Apple’s werk aan een opvouwbare iPhone duiken al maanden op. De laatste informatie van bekende insider Jon Prosser lijkt te suggereren dat Apple niet alleen heeft gekozen voor een clamshell-ontwerp dat doet denken aan oude flip-telefoons, maar dat het bedrijf ook meerdere “leuke” kleuren overweegt. Als dat zo is, zou Apple het apparaat aantrekkelijker kunnen maken voor reguliere gebruikers, in plaats van voor een duurdere premium-optie te gaan zoals sommige concurrenten. “Bedrijven als Samsung, Motorola en Huawei werken al aan opvouwbare ontwerpen”, vertelde Waqar Ahmed, een marketingexpert bij Appstirr, in een e-mail aan Lifewire. “De grote voordelen van het gebruik van [a] Het clamshell-ontwerp verbetert de schermbescherming in je zak en maakt de telefoon kleiner wanneer je hem opbergt.”

Omdraaien of niet omdraaien

Het lijkt waarschijnlijk een beetje gek om smartphones zoals de iPhone en Samsung Galaxy omgevormd te zien tot de klassieke stijl van oude flip-telefoons, maar de voordelen zijn er voor degenen die er gebruik van willen maken. De flip-phone-stijl geeft je niet alleen een kleiner apparaat als het in je zak zit, maar het betekent ook dat je niets van de grotere schermcapaciteit hoeft op te geven om het beter op te bergen. Telefoons zoals de iPhone SE en iPhone 12 mini bieden kleinere varianten van de iPhone, maar ze hebben ook kleinere schermformaten. Als je niet het type bent dat je schermvastgoed wil opgeven om een ​​kleiner apparaat te hebben, dan is een clamshell opvouwbare telefoon misschien een andere optie.

Het succes van telefoons als de Samsung Galaxy Z Flip heeft ook laten zien dat mensen nog steeds geïnteresseerd zijn in dit soort toestellen. In maart 2020, net na de lancering van de Z Flip, behaalde het apparaat bijna een half miljoen verkopen. Hoewel dat misschien niet veel lijkt in vergelijking met de 350.000 eenheden die de Galaxy S20-serie in de eerste twee weken verkocht, voor een nieuwe stijl die zich losmaakt van de reguliere markt, zijn de cijfers van de Z Flip het vermelden waard.

Beroep vinden

Een andere factor om in gedachten te houden bij het bespreken van de opvouwbare iPhone is de algehele aantrekkingskracht van Apple’s apparaten binnen het gebruikersbestand van smartphones. Hoewel de Z Flip van Samsung misschien niet hetzelfde aantal verkopen heeft gezien als de belangrijkste Galaxy-lijn, is het aantal mensen dat Apple-apparaten koopt veel groter. “Het succes van telefoons als de Samsung Galaxy Z Flip heeft ook laten zien dat mensen nog steeds geïnteresseerd zijn in dit soort toestellen.” De aantrekkingskracht voor kleinere iPhones is er ook, wat duidelijk is dankzij de iPhone SE die claimt de op één na bestverkochte smartphone van 2020 te zijn. De iPhone 12 mini maakte ook de lijst en kwam binnen als een van de 10 best verkochte apparaten van het jaar.

Ja, het is waar dat velen genieten van de grotere telefoons, maar dat betekent niet dat de kleinere apparaten volledig zijn uitgesloten. Nog niet, tenminste. Je moet er ook rekening mee houden dat veel bedrijven eindelijk zijn begonnen met het geleidelijk afbouwen van de ondersteuning voor 3G, wat gebruikers ertoe heeft aangezet om te upgraden naar smartphones die ze misschien nog niet eerder hebben gekocht. Dit is ook een ander gebied waar een clamshell-ontwerp voor velen aantrekkelijk kan zijn, omdat het zou passen bij de ontwerpen die ze gewend zijn, terwijl het ook de mogelijkheden van nieuwere technologie biedt.

iPhone flip telefoon concept

Apple is geen onbekende in het uitproberen van nieuwe dingen, daarom zijn deze lekken en geruchten niet zo verrassend. Groepen als ConceptsiPhone en LetsGoDigital zijn al begonnen met het samenstellen van weergaven van hoe een opvouwbare iPhone eruit zou kunnen zien. Als het uiteindelijke ontwerp zoiets is, zou het apparaat een groot aantal gebruikers kunnen aanspreken die willen breken met het traditionele smartphone-ontwerp. Natuurlijk is een opvouwbare iPhone waarschijnlijk nog jaren weg, volgens Prosser, en er is altijd de kans dat de telefoon wordt geannuleerd voordat het in de winkelrekken komt.