Skip to content

Een standaardhandtekening instellen in Apple Mail

14 de augustus de 2021
GettyImages 172178405 51300c946d7a41b7a2bda4f938b0c798

Wat te weten

 • Selecteer Mail > Voorkeuren > Handtekeningen. Markeer een account, tik op + om een ​​nieuwe handtekening te maken en de handtekening een naam te geven.
 • Selecteer Altijd overeenkomen met mijn standaard berichtlettertype zodat de handtekening en berichttekst overeenkomen. Of selecteer Formaat > Lettertypen weergeven om wijzigingen aan te brengen.
 • Selecteer Formaat > Kleuren weergeven om de handtekeningkleur te wijzigen. Selecteer Bewerking > Voeg een link toe om een ​​link toe te voegen. Sleep een afbeelding naar het handtekeninggebied om deze toe te voegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een standaard e-mailhandtekening instelt in Apple Mail en verschillende handtekeningen gebruikt voor verschillende accounts. Instructies hebben betrekking op Mail voor macOS 10.10 en hoger.

Een standaardhandtekening instellen voor een account in Mac OS X Mail

Om de standaardhandtekening voor een e-mailaccount in Mac OS X Mail te definiëren, opent u de toepassing Mail. Vervolgens:

 1. Selecteer Mail > Voorkeuren vanuit de menubalk. Het toetsenbordcommando is Opdracht+, (komma).

 2. Ga naar de Handtekeningen tabblad.

  Tabblad Apple Mail-handtekeningen

 3. Markeer het gewenste account in het linkerdeelvenster.

  Apple Mail Signatures-voorkeurenvenster met een gemarkeerd e-mailadres

 4. druk de + om een ​​nieuwe handtekening te maken. Typ een naam waarmee u de handtekening kunt herkennen, zoals ‘Werk’, ‘Persoonlijk’, ‘Gmail’ of ‘Quote’.

  Venster Apple Mail-handtekeningen met het plusteken gemarkeerd

 5. Mail maakt een standaardhandtekening voor je aan. Bewerk de tekst van de handtekening in het gebied aan de rechterkant van het venster.

  Venster Lettertypen in Apple Mail

 6. Vink het vakje aan naast Altijd overeenkomen met mijn standaard berichtlettertype als u wilt dat de handtekeningtekst overeenkomt met de berichttekst. Vink dit vakje niet aan als u het lettertype in uw handtekening wilt wijzigen. Om de tekst te wijzigen, markeert u deze en selecteert u Formaat > Lettertypen weergeven in de menubalk. Maak uw selecties in het scherm Lettertypen.

  Altijd overeenkomen met lettertypevak in Apple Mail

 7. Om de kleur van uw handtekening geheel of gedeeltelijk te wijzigen, markeert u de tekst en selecteert u Formaat > Kleuren weergeven in de menubalk. Selecteer een nieuwe kleur.

  Apple Mail met de optie Kleuren weergeven onder het menu Opmaak gemarkeerd

 8. Om een ​​websitelink aan uw handtekening toe te voegen, typt u het hoofdgedeelte van de URL, zoals: lifewire.com. Mail maakt er een live link van. Als u de naam van de link wilt weergeven in plaats van de URL, voert u de naam in, zoals: reddingsdraad, markeer het en selecteer Bewerking > Voeg een link toe vanuit de menubalk. Typ de URL in de vervolgkeuzelijst en druk op OK.

  Apple Mail met de optie Koppeling toevoegen onder het menu Bewerken gemarkeerd

 9. Voeg een kleine afbeelding toe aan uw handtekening door deze naar het handtekeningvenster te slepen. U kunt vermeldingen in uw app Contacten ook naar het handtekeningvenster slepen, waar ze als vCards verschijnen.

 10. Zet een vinkje in het vakje naast Plaats handtekening boven geciteerde tekst.

  "Plaats handtekening boven geciteerde tekst" in Apple Mail-voorkeuren

 11. Sluit de Handtekeningen voorkeurenvenster om de wijzigingen op te slaan.

Elk bericht dat u vanuit het gekozen account verzendt, bevat de standaardhandtekening die u zojuist hebt gemaakt.

Een handtekening on-the-fly toepassen

Als u geen standaardhandtekening voor een account gebruikt, kunt u direct een handtekening selecteren die u voor een e-mail hebt ingesteld. Wanneer u een nieuw bericht schrijft, tegenover de Van veld aan de rechterkant van het scherm is a Handtekening drop-down menu. Nadat u klaar bent met het typen van uw e-mail, selecteert u de handtekening die u wilt gebruiken in het vervolgkeuzemenu, en Mail voegt deze toe aan de onderkant van uw bericht.

Een handtekening kiezen