Skip to content

Een stapsgewijze handleiding voor het installeren van Xubuntu Linux

10 de september de 2021
xubuntuinstall1 56a5aaa15f9b58b7d0dde47e

Deze handleiding laat zien hoe u Xubuntu Linux installeert met behulp van stapsgewijze instructies. Waarom zou je Xubuntu willen installeren? Hier zijn drie redenen:

 1. U hebt een computer met een oudere versie van Windows die niet wordt ondersteund.
 2. Je hebt een computer die erg langzaam draait en je wilt een lichtgewicht maar modern besturingssysteem.
 3. U wilt uw computerervaring kunnen aanpassen.

Het eerste dat u moet doen, is Xubuntu downloaden en een opstartbare USB-drive maken.

Installeer Xubuntu op uw computer

Zodra uw computer opnieuw is opgestart op uw USB-station, bent u klaar om Xubuntu te installeren.

 1. Wanneer de computer voor het eerst opstart, krijgt u de mogelijkheid om te kiezen tussen Xubuntu proberen en installeren. druk op Installeer Xubuntu.

 2. Het kan een paar seconden duren om het Xubuntu-installatieprogramma te laden. Wanneer het begint, zal het om uw voorkeurstaal vragen. Selecteer het en druk op Doorgaan met.

  1631288362 114 Een stapsgewijze handleiding voor het installeren van Xubuntu Doorgaan” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-18″ >

 3. Als je een draadloze verbinding gebruikt, zal Xubuntu je vragen om verbinding te maken met een netwerk. Zoek uw netwerk uit de lijst en log in.

 4. De installatie zal vragen of je Xubuntu wilt updaten terwijl je software van derden installeert en downloadt die je systeem mogelijk nodig heeft. Rekening Software van derden installeren, dan Doorgaan met.

  Software van derden installeren

 5. Vervolgens bepaal je hoe Xubuntu omgaat met je harde schijf. Als je er niets op hebt, of je bent klaar om het schoon te vegen en opnieuw te beginnen met Xubuntu, laat Wis schijf en installeer Xubuntu aangevinkt en druk op Installeer nu.

  Xubuntu kiest het installatietype van de harde schijf

  Als Windows al op de computer is geïnstalleerd en u wilt dubbel opstarten, kiest u die optie. Anders, als je iets helemaal op maat wilt, kies dan Iets anders. U moet weten hoe u zelf een schijf partitioneert, zoals in de onderstaande afbeelding.

  Xubuntu aangepaste partitie

 6. Xubuntu begint op de achtergrond te installeren. Vertel in de tussentijd aan Xubuntu in welke tijdzone je je bevindt.

  Xubuntu-tijdzone

 7. Stel vervolgens uw gebruikersaccount in. Vul de velden in voor uw naam, gebruikersnaam, de computernaam en uw wachtwoord. Zorg ervoor dat het wachtwoord sterk is; het account heeft beheerderstoegang.

  Xubuntu-gebruikersaccount instellen

 8. Wacht terwijl Xubuntu zichzelf op uw computer installeert.

  Xubuntu installeren

 9. Als het klaar is, ziet u een bericht waarin staat dat de installatie is gelukt. druk op Herstart nu om opnieuw op te starten in uw nieuwe Xubuntu-installatie.

 10. Wanneer de computer weer aangaat, zie je het Xubuntu-inlogscherm. Voer het wachtwoord in dat je voor jezelf hebt ingesteld om in te loggen op je nieuwe Xubuntu-desktop.

  Xubuntu-bureaublad