Skip to content

Games kopen in de Nintendo 3DS eShop

8 de september de 2021
nintendo 3ds 5bef443f46e0fb005156002b

Als je een Nintendo 3DS hebt, is je game-ervaring niet beperkt tot de gamekaarten die je in de winkel koopt en op de achterkant van je systeem aansluit. In de Nintendo eShop kun je je 3DS gebruiken om online games en apps te kopen uit de downloadbare DSiWare-bibliotheek. Je hebt ook toegang tot de Virtual Console en kunt retro Game Boy-, Game Boy Color-, TurboGrafx- en Game Gear-games kopen.

Nintendo eShop-aankopen doen

Houd er rekening mee dat de Nintendo 3DS eShop geen Nintendo Points gebruikt: alle prijzen worden weergegeven in contanten (USD). Wifi is noodzakelijk. Zorg ervoor dat je wifi hebt ingesteld op je Nintendo 3DS voordat je verder gaat.

 1. Update uw 3DS voor een goede maatregel. Mogelijk moet u zelfs een upgrade uitvoeren voordat u de Nintendo eShop kunt gebruiken.

 2. Klik Nintendo eShop op het onderste scherm van de 3DS. Het ziet eruit als een boodschappentas.

 3. Zoek een game om te downloaden in de Nintendo eShop. U kunt dit doen door handmatig op trefwoord te zoeken of door te bladeren via categorie of genre.

 4. Selecteer het spel dat je wilt kopen. Er verschijnt een klein profiel voor het spel. Let op de prijs (in USD), de ESRB-rating en de gebruikersbeoordelingen van eerdere kopers. Tik op het pictogram van het spel om een ​​paragraaf te lezen waarin het spel en zijn verhaal wordt uitgelegd.

  Afbeelding van een game uit de 3DS eShop

 5. Kiezen Tik hier om te kopen. Voeg zo nodig geld toe aan je Nintendo 3DS-account. Je kunt een creditcard of een prepaid Nintendo 3DS-kaart gebruiken. Als je de game nu wilt uitstellen, kun je ervoor kiezen om hem aan je verlanglijstje toe te voegen. De Nintendo eShop gebruikt geen Nintendo Points, in tegenstelling tot de virtuele winkelkanalen op de Wii en de Nintendo DSi. In plaats daarvan worden alle eShop-transacties gedaan in echte geldwaarden. U kunt $ 5, $ 10, $ 20 en $ 50 toevoegen.

 6. Een afrekenoverzichtsscherm toont de kosten van het spel, plus eventuele belastingen. Het toont ook uw SD-kaartruimte, die wordt weergegeven als blokken. U kunt zien hoeveel blokken een download in beslag neemt en hoeveel er nog op uw SD-kaart staan ​​door met uw stylus door het aankoopoverzicht te scrollen of door op te drukken Omlaag op de d-pad.

 7. Tik Aankoop wanneer u klaar bent om de transactie te voltooien. Je download zal beginnen, zolang je voldoende blokken beschikbaar had.

  Afbeelding van een 3DS-game in de eShop met de knop Kopen

  Schakel de Nintendo 3DS niet uit en verwijder de SD-kaart niet.

 8. Bekijk de bon wanneer het downloaden is voltooid, of tik op Doorgaan met om in de eShop te blijven winkelen. U kunt ook op drukken Huis om terug te keren naar het hoofdmenu van de Nintendo 3DS.

 9. Je nieuwe game staat op een nieuwe plank op het onderste scherm van je 3DS. Tik op het huidige pictogram om je nieuwe game te openen en geniet ervan!

Hoe u 3DS Virtual Console-herstelpunten kunt maken

Als je een Virtual Console-game snel wilt opslaan, kun je een herstelpunt maken door op het Virtual Console-menu onder aan het scherm te tikken. Met herstelpunten kun je een spel hervatten waar je was gebleven.