Skip to content

Hoe AirPods schoon te maken

12 de augustus de 2021
xiong yan WKxjbY9rQaw unsplash b7d8b3888ee94245a21d56310c7a2f04

Wat te weten

  • Apple raadt aan om je AirPods schoon te maken met een licht bevochtigde, pluisvrije doek, een droge, pluisvrije doek en wattenstaafjes.
  • Het gebruik van de methode van Apple verwijdert mogelijk niet al het oorsmeer uit de luidsprekerpoorten, maar u kunt (voorzichtig) een tandenstoker en Fun-Tak gebruiken.
  • Als u uw AirPods niet schoon kunt krijgen, zijn er diensten zoals PodSwap die uw AirPods tegen een vergoeding inruilen voor een opgeknapt paar.

Dit artikel bevat instructies voor het veilig reinigen van uw Apple Airpods, inclusief het verwijderen van oorsmeer in AirPods en informatie over hoe vaak u ze moet schoonmaken.

Hoe u uw AirPods schoonmaakt

Uw AirPods kunnen vies en vies worden als u ze regelmatig gebruikt, en dit kan de geluidskwaliteit verminderen die u krijgt wanneer u ze gebruikt. Om ze schoon te maken, heeft Apple een aanbevolen methode voor het reinigen van AirPods, waaronder: afnemen met een licht bevochtigde, pluisvrije doek of een Clorox-doekje en ze vervolgens drogen met een droge, pluisvrije doek.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen of andere soorten zeep of reinigingsmiddelen op uw AirPods, aangezien dit huidirritatie kan veroorzaken als u deze niet volledig van de AirPods verwijdert. Wees tijdens dit proces heel voorzichtig dat er geen water in een van de gaten in de AirPods komt, want hoewel AirPods Pro waterbestendig zijn, zijn ze niet waterdicht. Als er water in een AirPod komt, kan dit schade veroorzaken. Als u de oplaadcassette voor uw AirPods moet reinigen, kunt u hetzelfde proces herhalen, eerst met een licht vochtige, pluisvrije doek en daarna met een droge, pluisvrije doek. Als er vlekken of hardnekkig vuil aan de buitenkant van de AirPods-behuizing zitten, kunt u een kleine hoeveelheid ontsmettingsalcohol op een doek gebruiken om deze te verwijderen, maar nogmaals, wees voorzichtig om te voorkomen dat er vloeistof in de AirPods komt. Om de externe oplaadpoort schoon te maken (waar de kabel is aangesloten op uw AirPods-hoes), kunt u een zachte, droge borstel gebruiken om vuil weg te vegen dat zich in de poort heeft verzameld. Als u uw AirPods Pro opruimt, kunt u de oordopjes verwijderen, ze onder schoon water afspoelen en de rest van de AirPod afvegen volgens de hier vermelde methode. Zorg ervoor dat de oordopjes volledig droog zijn voordat u ze uitlijnt en weer op hun plaats klikt. Plaats niets vochtig in de oplaadpoorten van uw AirPods of AirPods Pro oplaadcassette. Indien nodig kunt u een kleine, zachte, droge borstel gebruiken om vuil te verwijderen dat mogelijk in de oplaadpoorten is terechtgekomen.

Oorsmeer verwijderen in AirPods

Als oorsmeer een probleem is in uw AirPods, raadt Apple u aan een droge Q-Tip te gebruiken om vuil of was uit de luidsprekerpoort van uw AirPods te borstelen. Helaas verwijdert deze methode het oorsmeer mogelijk niet. Daarom is het nodig om een ​​andere manier te vinden om ze schoon te maken.

Iemand die een AirPods-luidsprekerpoort schoonmaakt met een Q-Tip.

Met een kleine tandenstoker kunt u het oorsmeer voorzichtig van de randen van de luidsprekerpoort op uw AirPods schrapen. Steek de tandenstoker niet in de gaten in de speakercover, dit kan de speaker beschadigen. Als er hardnekkig oorsmeer of vuil aan de luidsprekerafdekking vastzit, kunt u proberen om Fun-Tak, een verwijderbare montageplamuur, te gebruiken om het vuil door de luidsprekerafdekking te trekken. Om dat te doen, kneed je de stopverf tot hij plooibaar is en druk je hem voorzichtig op de luidsprekeropening. Als je het wegtrekt, blijft er vuil in de stopverf plakken. Herhaal de kneed- en drukhandelingen zo vaak als nodig is om het losse oorsmeer en vuil van uw AirPods te verwijderen. Druk de Fun-Tak niet te diep in de luidsprekeropening, omdat deze kan afbreken in de interne delen van de AirPods en ervoor kan zorgen dat de AirPods niet meer werken.

Wat moet ik doen als ik mijn AirPods niet schoon krijg?

Als je je AirPods zo vol hebt gekregen dat het onmogelijk is om ze schoon te maken zonder het risico te lopen ze te verpesten, is er nog een andere optie. U kunt PodSwap gebruiken, waarmee u uw oude AirPods tegen een vergoeding kunt omwisselen voor opgeknapte exemplaren. Deze service is handig als je AirPods ook een superlage batterijduur hebben.