Skip to content

Hoe digitaal handschrift uw toetsenbord kan vervangen

17 de juli de 2021
GettyImages 635967708 30eb67bf9ff84839911db921f08db7d2

Belangrijkste leerpunten

  • Er komt een stroom van nieuwe producten voor het maken van elektronische notities op de markt.
  • Een recente studie beweert dat handschrift beter is voor de hersenen dan typen.
  • Een voorbeeld van de handschriftgerichte tablets is de reMarkable 2, die een E Ink-display heeft.

Een groeiende golf van tablets voor het maken van aantekeningen en handschrift-apps komt gebruikers te hulp die het beu zijn om hun pc op dezelfde manier te gebruiken tijdens de coronaviruspandemie. De toetsenbordalternatieven komen als een recente studie beweert dat handschrift beter is voor de hersenen dan typen. Apple heeft onlangs Scribble toegevoegd met de release van iOS 14, een functie die handschriftherkenning gebruikt om tekst in te voeren op iPads. Ondertussen zijn er onlangs een aantal tablets uitgebracht die zich richten op handschrift, zoals de op elektronische papier gebaseerde reMarkable 2. “Handschrift heeft van oudsher een aantal voordelen ten opzichte van typen”, zei tech-analist Ross Rubin van Reticle Research in een e-mailinterview. . “Het is iets dat de meeste mensen eerder wordt geleerd en daarom heeft het een lagere leercurve en is daarom toegankelijker, en pennen nemen minder ruimte in beslag dan fysieke toetsenborden.” Maar, merkt Rubin op, digitale notities maken “tekstinvoer op een natuurlijke manier mogelijk, maar kunnen dan de voordelen van getypte tekst opleveren, zoals doorzoekbaarheid.”

Hersenen voordelen?

Er kunnen mentale voordelen zijn aan het gebruik van een virtuele pen en papier in plaats van typen. Een nieuw artikel beweert dat handschrift en tekenen de hersenen veel meer gebruiken dan een toetsenbord. Professor Audrey van der Meer van de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie, een van de auteurs van het onderzoek, stelt voor om nationale richtlijnen in te voeren om ervoor te zorgen dat kinderen ten minste een minimum aan handschrifttraining krijgen. “Handschrift heeft van oudsher een aantal voordelen ten opzichte van typen.” “Het gebruik van pen en papier geeft de hersenen meer ‘haken’ om je herinneringen aan op te hangen”, zei ze in een persbericht. “Met de hand schrijven zorgt voor veel meer activiteit in de sensomotorische delen van de hersenen. Veel zintuigen worden geactiveerd door met de pen op papier te drukken, de letters die je schrijft te zien en het geluid te horen dat je maakt tijdens het schrijven. Deze zintuiglijke ervaringen creëren contact tussen verschillende delen van de hersenen en openen de hersenen om te leren. We leren allebei beter en onthouden beter.” Sommige gebruikers van apparaten voor het maken van digitale aantekeningen proberen een bescheiden stap weg te nemen van traditioneel computergebruik. De pandemie van het coronavirus heeft ertoe geleid dat miljoenen mensen vanuit huis werken en doomscrolling door de krantenkoppen, terwijl een toegenomen hoeveelheid tijd die aan toetsenborden wordt besteed, velen pijn heeft gedaan.

Een zilver/zwarte gedigitaliseerde pen op een standaard

Jesse Spencer-Davenport, de marketingdirecteur van techbedrijf BIS, is al lang bezig met digitaal handschrift. Zelfs zo ver gaan om een ​​digitizer stylus in te bedden in een traditioneel ogende pen. “Ik merk dat wanneer ik iemand ontmoet, mijn aantekeningen met de hand schrijven veel minder opdringerig lijkt dan een laptop of zelfs een tablet die twee handen nodig heeft om te beheren”, zei ze in een e-mailinterview. “Bovendien kan ik symbolen en notaties schrijven die herinneringen oproepen en mijn aantekeningen verrijken.” Toen Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, besloot om digitaal handschrift te gaan gebruiken, wendde hij zich tot het apparaat dat hij al had. “Ik gebruik eigenlijk gewoon een iPad met een door Apple gelicentieerde stylus en ik vind het perfect voor mijn behoeften”, zei hij in een e-mailinterview. “Ik schrijf het liefst met de hand aantekeningen die ik tijdens vergaderingen maak, omdat het me zeker helpt om beter te onthouden. Schrijven op de tablet geeft me nog steeds dat tactiele gevoel dat helpt om het geheugen vast te houden.”

Veel manieren om digitaal te schrijven

Voor degenen die op de kar van het digitale handschrift willen springen, zijn er tientallen opties. Een van de nieuwste nieuwkomers op de markt is de reMarkable 2 van $ 399, een op E Ink gebaseerde tablet die is ontworpen om aantekeningen te maken. De tweede generatie van de tablet brengt een nieuw ontwerp, verbeterde specificaties en een verbeterde pen. Ik kreeg de kans om met de reMarkable 2 om te gaan en werd getroffen door het strakke ontwerp en het gemakkelijk af te lezen 10,3-inch scherm. De installatie was eenvoudig en ik kon binnen enkele minuten aantekeningen maken. Het voelde vederlicht in mijn handen en uiteindelijk schreef ik ideeën op waarvoor ik misschien niet de moeite had genomen om mijn laptop te openen.

Andere elektronische papieren tablets zijn de BOOX Note3 van $ 549, die ook een 10,3-inch E Ink-scherm heeft. De fabrikant beweert dat het een “pen-naar-papier schrijfgevoel en een niet-verblindend beeld” heeft, hoewel alle E Ink-schermen minder schittering hebben dan een traditioneel computerscherm en een langere levensduur van de batterij hebben dan laptops en de meeste andere tablets. Het is echter misschien niet nodig om een ​​geheel nieuwe gadget te kopen. Voor de miljoenen iPad-bezitters die er zijn, zijn er apps beschikbaar die handschrift naar tekst converteren. Of, op ondersteunde iPad-modellen, kunt u de Apple Pencil en Scribble van iOS 14 gebruiken om tekst in te voeren. “Ik gebruik eigenlijk gewoon een iPad met een door Apple gelicentieerde stylus en ik vind het perfect voor mijn behoeften.”

Smartpens en papieren notitieboekjes

Voor degenen die op zoek zijn naar een alternatief voor het maken van aantekeningen dat minder opdringerig is dan een tablet, is er de Livescribe Symphony-smartpen van $ 109, die registreert en opslaat wat u op papier schrijft terwijl u het schrijft. Een ander alternatief is het Rocketbook (prijzen variëren), een uitwisbaar papieren notitieboekje dat kan werken met een bijbehorende app die een foto van de pagina maakt. Er is ook de Boogie Board LCD-lijn van tablets en “de nieuwste versies kunnen werken met een pen genaamd Carbon Copy ($ 159) die een kopie van wat je schrijft overzet naar een smartphone-app terwijl je het schrijft”, zei Rubin.

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat digitale pennen beter zijn dan een ouderwetse inktpen. Christine Wang, oprichter van The Ski Girl, zegt dat ze haar dag altijd begint met het schrijven van een dagboek of poëzie. “Vanuit puur creatief oogpunt zou ik zeggen dat handschrift inderdaad beter is dan typen”, zei ze in een e-mailinterview. “Ik denk niet dat ik snel van mijn dagelijkse handschriftpraktijk af zal komen. “En ik zou andere schrijvers ook niet aanraden dit te doen. Maar als je simpele dingen zoals een takenlijst, ideeën of andere soorten notities snel naar een digitaal formaat wilt vertalen, is dit een geweldige manier om dat te doen.” Er zijn veel alternatieven voor toetsenbord-averse schrijvers. geen van deze high-tech gadgets past in uw budget, er is altijd een goede oude pen en papier.