Skip to content

Hoe lang gaat de batterij van de Nintendo 3DS mee?

9 de augustus de 2021
nintendo 3ds battery life 1126265 eab5894f235b4bf6bbefb20ce0f9e94f

De typische levensduur van de batterij van de Nintendo 3DS is tussen de drie en vijf uur als je een Nintendo 3DS-game speelt. Als je een Nintendo DS-game op de 3DS speelt, gaat de batterij mogelijk tussen de vijf en acht uur mee.

Functies die van invloed zijn op het batterijgebruik

De hoeveelheid stroom die je Nintendo 3DS-batterij haalt, hangt af van welke functies je hebt ingeschakeld en tot welk niveau. Als u bijvoorbeeld de 3D-functie op de 3DS gebruikt, raakt de batterij sneller leeg dan wanneer u games in 2D speelt. Ook als de Wi-Fi-mogelijkheden van de 3DS zijn ingeschakeld en als het bovenste scherm op het maximale helderheidsniveau is ingesteld, kun je verwachten dat de batterijduur van het systeem nog sneller zal afnemen.

De 3DS opladen

Het duurt ongeveer drie en een half uur voordat de Nintendo 3DS volledig is opgeladen – minder als de batterij niet helemaal leeg is. Het duurt iets langer als je de 3DS blijft gebruiken tijdens het opladen. Sluit de oplader gewoon rechtstreeks aan op de 3DS en blijf spelen. Elke Nintendo 3DS wordt geleverd met een oplaadstation, waardoor je gemakkelijk het huis in kunt lopen en je 3DS kunt neerleggen voor een verfrissende slaap terwijl je aan het werk bent. U kunt niet spelen terwijl de 3DS zich in de oplader bevindt.

Tips om de levensduur van de batterij te verlengen

U kunt verschillende acties ondernemen om de levensduur van de batterij van uw 3DS te verlengen.

  • Schakel de 3D-functie uit om een ​​extra uur of langer batterijduur te zien.
  • Schakel de energiebesparende modus in om 10 tot 20 procent meer levensduur van uw batterij te halen.
  • Verlaag de helderheid van het scherm.
  • Schakel wifi uit.
  • Blijf uit de buurt van de slaapstand en de slaapstand.
  • Koop een externe accu met een USB-poort en gebruik deze om de 3DS op te laden als je niet in de buurt bent van een stopcontact.
  • Schakel het geluid uit door het volume helemaal naar beneden te draaien.