Skip to content

Hoe TWRP Custom Recovery op Android te installeren

9 de augustus de 2021
GettyImages 545864051 5c29cf6346e0fb0001d25712

Maak uw Android-apparaat meer aanpasbaar met de Team Win Recovery Project (TWRP) Custom Recovery-tool, die veilige toegang biedt tot geavanceerde aanpassingsfuncties. Gebruik TWRP om niet-uitgebrachte of niet-officiële software te proberen, zoals aangepaste versies van het Android-besturingssysteem, bètaversies van aankomende releases of apps die niet beschikbaar zijn in de Google Play Store. Gebruik de TWRP-interface om onder andere alleen-lezen geheugenbestanden (ROM) te installeren, het apparaat schoon te vegen, een back-up van het apparaat te maken en het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de meeste smartphones en tablets met Android 7.0 (Nougat) of hoger.

Hoe TWRP op Android te installeren

Deze methode is universeel en werkt voor de meeste Android-apparaten. Voordat u TWRP Custom Recovery installeert, moet u uw apparaat rooten en de bootloader ontgrendelen. Als u dit niet doet, ontstaan ​​er problemen met de installatie en kan het apparaat onbruikbaar worden. Maak ook een back-up van de apparaatgegevens voordat u gaat rooten.

 1. Ga naar de Google Play Store en download en installeer vervolgens de officiële TWRP-app.

 2. Open de app en accepteer de voorwaarden.

 3. Selecteer de Uitvoeren met root-rechten selectievakje en selecteer vervolgens OK. Als je zo ver bent gekomen maar geen root-toegang hebt, flash dan TWRP op een apparaat met een ontgrendelde bootloader met Fastboot.

 4. Selecteer TWRP Flashen selecteer vervolgens Toestaan voor eventuele toegangsverzoeken die verschijnen.

 5. Selecteer Selecteer apparaaten kies vervolgens uw apparaat uit de lijst. Typ de naam van het apparaat of blader om ernaar te zoeken.

  Als u het exacte model van het apparaat niet ziet, kunt u niet verder gaan of de meeste functies van de app gebruiken.

 6. Download het nieuwste TWRP-afbeeldingsbestand voor het apparaat en sla het bestand op in de interne opslag.

 7. Keer terug naar de app en selecteer Selecteer een bestand om te flashen.

 8. Zoek en selecteer het afbeeldingsbestand.

 9. Selecteer Flash naar herstelen bevestig de actie. De bewerking is binnen enkele seconden voltooid.

  Download selectievakje, knop Flash naar herstel, knop OK om te bevestigen in TWRP Flash-app

Bevestig dat TWRP correct is geïnstalleerd

Als u wilt zien of het installatieproces heeft gewerkt, selecteert u wanneer de optie om uw apparaat opnieuw op te starten verschijnt: Herstel modus. Het apparaat start opnieuw op en gaat naar de TWRP-interface in plaats van naar het Android-startscherm.