Skip to content

Hoe u uw iPad of iPad Mini als telefoon kunt gebruiken

9 de augustus de 2021
family with grandparents doing facetime with ipad 547567075 596f99d322fa3a00113dff46

Wat te weten

 • Een gebruikelijke manier om te bellen op een iPad is met FaceTime, maar je kunt ook het mobiele nummer van je iPhone of de Berichten-app gebruiken.
 • iPhone-oproepen op iPad synchroniseren de twee apparaten en routeren oproepen via uw iPhone, zelfs zonder een Apple ID.
 • U kunt ook apps van derden gebruiken, zoals Skype of Talkatone met Google Voice.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je FaceTime, de Berichten-app en apps van derden gebruikt om te bellen.

Bellen op uw iPad met FaceTime

De eenvoudigste manier om met uw iPad te bellen, is door de videoconferentiesoftware FaceTime te gebruiken. Het wordt geleverd met uw iPad en gebruikt uw Apple ID om te bellen naar iedereen die ook een Apple ID heeft, dat wil zeggen iedereen die een iPhone, iPad, iPod Touch of Mac-computer bezit. Deze gesprekken zijn gratis, dus zelfs als u uw iPhone gebruikt, gebruikt u uw minuten niet. U kunt zelfs oproepen ontvangen op FaceTime door mensen contact op te nemen met het e-mailadres dat aan uw Apple ID is gekoppeld. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 10 en hoger. Hier leest u hoe u FaceTime gebruikt.

 1. Open de FaceTime app. Als FaceTime nog niet op uw iPad staat, kunt u deze gratis downloaden uit de App Store.

 2. Druk op plusteken (+) om iemand uit uw contacten te kiezen om te bellen. U kunt meerdere contacten opnemen in uw oproep. U kunt ook beginnen met het typen van de naam van een contact op het toetsenbord en FaceTime voltooit dit automatisch.

  FaceTime op een iPad met het plusteken gemarkeerd

 3. Als je iedereen hebt geselecteerd met wie je contact wilt opnemen, druk je op een van de telefoongesprek knoppen om een ​​te maken Audio (alleen spraak) of Video telefoongesprek.

  FaceTime op een iPad met de audio- en video-oproepknoppen gemarkeerd

 4. FaceTime plaatst de oproep.

FaceTime-oproepen plaatsen met behulp van berichten

U kunt ook FaceTime-oproepen doen naar uw contacten via de Berichten-app. Net als in de FaceTime-app kun je alleen mensen bellen wiens Apple ID’s aan hun telefoonnummers zijn gekoppeld.

 1. Open de Berichten app.

  Een iPad met de Berichten-app gemarkeerd

 2. Als je een gesprek hebt geopend met de persoon met wie je contact wilt opnemen, tik je op die thread. Anders moet u een nieuwe starten.

  Berichten voor iPad met een gemarkeerde gespreksreeks

 3. Druk op afbeelding van contact bovenaan het scherm.

  Berichten op iPad met het e-mailadres van een contact gemarkeerd

 4. Kraan FaceTime om een ​​videogesprek te starten, of audio om een ​​gesprek met alleen audio te starten.

  Berichten op iPad met het FaceTime-pictogram gemarkeerd

 5. Als je gesprek voorbij is, tik je op de einde knop (video) of de rode knop (alleen geluid).

Bellen op uw iPad met het mobiele nummer van uw iPhone

Als alternatief voor FaceTime kun je “iPhone-oproepen” op je iPad plaatsen. Deze functie synchroniseert uw iPad en iPhone zodat u op uw tablet kunt bellen en gebeld kunt worden alsof het echt uw telefoon is. Deze oproepen worden feitelijk via uw iPhone gerouteerd, dus u kunt naar iedereen bellen, zelfs als ze geen Apple ID hebben. Zo schakelt u de functie in: Voordat u de onderstaande instructies volgt, moet u ervoor zorgen dat de iPhone en iPad zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en dat u bij beide bent aangemeld met dezelfde Apple ID.

 1. Open Instellingen op je telefoon.

 2. Vind de Telefoon instellingen.

  Instellingen en telefoon op een iPhone

 3. Druk op Oproepen op andere apparaten kop en zet de schakelaar op aan/groen bovenaan het volgende scherm.

 4. Wanneer de lijst met apparaten wordt weergegeven, schakelt u de apparaten in waarnaar u oproepen wilt routeren. Compatibele apparaten zijn onder meer andere iPads, iPhones en Macs.

  Oproepen op andere apparaten en tuimelschakelaars op een iPhone

 5. Als deze instelling actief is, kun je bellen en gebeld worden op elk apparaat waarop je bent ingelogd met je Apple ID.

Andere manieren om uw iPad als telefoon te gebruiken

Als u andere opties wilt dan de standaardopties op uw iPad, kunt u ook naar apps voor internetbellen van derden kijken.

Skype

Skype is de meest populaire manier om internetoproepen te plaatsen, en in tegenstelling tot FaceTime is het niet beperkt tot mensen die een iOS-apparaat gebruiken. Skype op de iPad is een relatief eenvoudig proces, maar je moet wel de Skype-app downloaden. In tegenstelling tot FaceTime kunnen er kosten verbonden zijn aan het plaatsen van gesprekken via Skype, maar Skype-naar-Skype-gesprekken zijn gratis, dus u betaalt alleen voor het bellen van mensen die geen Skype gebruiken.

Talkatone met Google Voice

FaceTime en Skype zijn geweldig, beide bieden het voordeel van het plaatsen van videogesprekken, maar hoe zit het met het plaatsen van een gratis oproep naar iedereen in de VS, ongeacht of ze een specifieke dienst gebruiken of niet? FaceTime werkt alleen met andere FaceTime-gebruikers en hoewel Skype naar iedereen kan bellen, is het alleen gratis voor andere Skype-gebruikers.

 • Talkatone in combinatie met Google Voice heeft een manier om gratis spraakoproepen te plaatsen naar iedereen in de VS, hoewel het een beetje verwarrender is om in te stellen.
 • Google Voice geeft je één telefoonnummer voor al je apparaten. Maar spraakoproepen die u plaatst, gebruiken uw spraaklijn, en dat kunt u niet doen op een iPad.

Talkatone is een gratis bel-app die de Google Voice-service uitbreidt door oproepen via de datalijn toe te staan, wat betekent dat je hem kunt gebruiken met je iPad. Je hebt zowel de Talkatone-app als de Google Voice-app nodig. Ga naar je Google Voice-account en voeg je Talkatone-nummer toe als doorschakelnummer. Nadat je dit hebt gedaan, worden uitgaande oproepen weergegeven vanaf je Talkatone-telefoonnummer. Google Voice staat je echter niet toe om sms-berichten door te sturen naar gelinkte nummers vanwege mogelijke spamproblemen.