Skip to content

HTC Vive Full Body Tracking instellen

22 de augustus de 2022
vivetracking d182c897bc54478dbaf24bee1623712b

Wat te weten

 • Koop en installeer een of meer draadloze Vive Trackers.
 • Koppel de Vive-trackers aan je SteamVR-installatie als extra controllers.
 • Niet alle games ondersteunen full-body VR-tracking, en voor andere is extra instellingen nodig om te kunnen werken.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u het volgen van het hele lichaam instelt in HTC Vive-games met Vive Tracker-accessoires.

Hoe krijg ik Full Body Tracking in mijn HTC Vive?

De beste manier om het hele lichaam te volgen – of zo dicht mogelijk bij een HTC Vive – is met de officiële draadloze Vive-trackeraccessoires. Deze kunnen worden bevestigd aan verschillende lichaamsdelen, controllers of externe apparaten voor verbeterde functionaliteit met uw HTV Vive. In games die Vive Tracker-ingangen ondersteunen, kun je Vive Trackers aan je polsen, enkels en taille bevestigen en bijna je hele lichaam volgen.

 1. Koop tussen één en vijf Vive-trackers.

 2. Start SteamVR op uw pc en navigeer in het optiemenu naar Apparaten > Koppelcontroller:.

 3. Selecteer desgevraagd: Ik wil een ander soort controller koppelen. Selecteer vervolgens HTC Vive-tracker. Volg de instructies op het scherm om het koppelingsproces te voltooien. Herhaal indien nodig voor hoeveel Vive Trackers je ook wilt gebruiken.

  Ik wil een ander soort controller koppelen op SteamVR

 4. Bevestig de Vive Tracker aan elk lichaamsdeel dat je in de game wilt volgen. Je kunt het ook gebruiken om aangepaste controllers zoals sportknuppels en rackets, geweren of bevestigd aan de halsband van een huisdier te volgen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je er niet op gaat staan ​​tijdens het spelen. Het kan ook worden aangesloten op een externe camera om mixed reality-video’s te maken.

 5. Speel je favoriete games om te genieten van je volledige lichaam in VR. Slechts een handvol SteamVR-games ondersteunt full-body tracking. Zorg ervoor dat de game die je wilt spelen dit ondersteunt voordat je Vive Trackers koopt.

Heeft HTC Vive Full Body Tracking?

De HTC Vive heeft geen full-body tracking met zijn standaardkit: alleen hoofd- en handtracking. Met Vive Trackers kunt u de trackingmogelijkheden echter uitbreiden naar het hele lichaam. Er zijn ook accessoires van derden die uitgebreide body-tracking voor de HTC Vive kunnen inschakelen. Hun ondersteuning is echter nog beperkter dan die van Vive Trackers, dus wees op uw hoede voordat u nichehardware-opties aanschaft.

Hoe kan ik mijn HTC Vive-tracking verbeteren?

HTC Vive Lighthouse-sensoren bieden nog steeds de beste tracking van elke VR-headset, maar het zijn externe sensoren, wat betekent dat occlusie een probleem kan zijn. Zorg ervoor dat uw sensoren hoog worden gemonteerd en bij voorkeur in tegenovergestelde hoeken van uw speelruimte, zodat ze een volledig beeld van uw speelruimte hebben. Het is een goed idee om ook alles te verwijderen dat hun gezichtslijn zou kunnen belemmeren. Doe tijdens het spelen je best om niet te dicht bij de sensoren te komen, vooral niet eronder, of in een krappe hoek te draaien waar de sensoren de headset of controllers mogelijk niet kunnen zien.

FAQ

 • Hoeveel vuurtorens zijn er nodig voor full body tracking op HTC Vive?

  Technisch gezien heb je maar twee sensoren nodig voor het volgen van het hele lichaam, maar het toevoegen van meer sensoren zal de nauwkeurigheid verbeteren. U kunt maximaal vier sensoren in een kamer hebben.

 • Hoe duur is HTC Vive full body tracking?

  Verwacht meer dan $ 600 te besteden aan een HTC Vive-eenheid met full-body tracking. U kunt nog meer uitgeven aan extra accessoires om de ervaring te verbeteren.

 • Hoe hoog moeten de HTC Vive tracking stations zijn?

  Idealiter zouden de basisstations zich boven het hoofd van de speler moeten bevinden, dus twee meter (ongeveer 6,5 voet) zou voldoende moeten zijn. Monteer ze in een hoek van 30-45 graden tegenover elkaar, niet verder dan 5 meter (16,5 in) uit elkaar.

 • Kan ik HTC Vive gebruiken zonder sensoren?

  Nee. Je kunt een HTC Vive niet gebruiken zonder sensoren, maar je kunt er wel mee rondkomen. U bent echter beperkt tot naar voren gerichte, zittende VR-ervaringen.