Skip to content

iOS-games voor Walking Dead-fans

18 de augustus de 2021
TWD6 Sonequa Gallery 1624 V3 1 56a5320e3df78cf77286d9c8

Na tientallen jaren van wegkwijnen aan de rand, is de zombiecultuur de afgelopen jaren echt in de mainstream geduwd. Het is misschien gemakkelijk om deze moderne renaissance van de ondoden te herleiden tot boeken als World War Z, maar als er één ding is dat ons allemaal in hersendode zombies kan veranderen, is het televisie. Het is dan ook alleen maar passend dat Amerika’s liefde voor zombies het meest uitgesproken is bij het kijken naar AMC’s The Walking Dead, gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Robert Kirkman. Terwijl een tv-programma je slechts 60 minuten per week zombie-apocalypsplezier kan bieden, kun je met een mobiel spel de horde terugvechten wanneer je maar wilt. Met dat in gedachten onderschrijven we van harte de volgende zeven games als een perfecte pasvorm voor Walking Dead-fans met een iPhone of iPad om op te spelen.

The Walking Dead: Niemandsland

In The Walking Dead: No Man’s Land kunnen spelers hun eigen team van overlevenden bouwen terwijl ze de wereld om hen heen afspeuren en proberen nog maar één dag te leven. De gameplay hier lijkt veel op de immens populaire XCOM-franchise van 2K, waarbij spelers wordt gevraagd actiepunten uit te geven om te bewegen en aan te vallen terwijl ze een reeks missies navigeren, waarbij verschillende soorten overlevenden verschillende aanvallen kunnen uitvoeren. Er zijn maar weinig dingen in deze post-apocalyptische wereld die zo bevredigend zijn als het opstellen van een paar zombies en het gebruiken van het jagersgeweer om een ​​ketting van ze in één keer uit te voeren. Tussen missies door bouwen spelers hun kamp op en gebruiken ze hun radio om meer (en hopelijk sterkere) overlevenden te vinden om zich bij hun gelederen te voegen.

The Walking Dead: de weg naar overleving

The Walking Dead: de weg naar overleving

The Walking Dead: Road to Survival is gebaseerd op de strip in plaats van op het tv-programma en vertelt het verhaal van Phillip Blake’s transformatie van een frisse aankomst in Woodbury tot de crimineel gestoorde gouverneur van de stad. De game richt zich voornamelijk op turn-based gevechten, met dodelijke golven zombies die na elke beurt dichter bij je groep helden komen. Er is ook een PVP-element en de mogelijkheid voor spelers om hun eigen Woodbury te bouwen, want wat zou het leuk zijn om in een door zombies geteisterde woestenij te wonen als je niet van tijd tot tijd een naburige stad zou kunnen overvallen voor middelen?

The Crossing Dead

The Crossing Dead

Gevangen ergens tussen een parodie en een eerbetoon is The Crossing Dead, een door fans gemaakte game die een eerbetoon brengt aan zowel The Walking Dead als Crossy Road. En terwijl die beschrijving gevaarlijk dicht bij elke andere Crossy Road-kloon danst, voegt The Crossing Dead slim wapens en veel zombies toe om te verslaan. Dit vraagt ​​andere strategieën van de speler, waardoor The Crossing Dead meer evolutie is dan een schaamteloze copycat.

The Walking Dead flipperkast

The Walking Dead flipperkast

Het enige spel dat zou moeten bovenaan deze lijst staat Telltale’s The Walking Dead-serie, maar op het moment van schrijven is de game niet langer beschikbaar in de App Store. Gelukkig bestaat de spin-off van de serie door Zen Studios nog steeds, waardoor we nog een laatste connectie hebben met protagonisten Lee en Clementine. The Walking Dead flipperkast biedt een enkele tafel en weerspiegelt het verhaal van het eerste seizoen van de Telltale-game, waarbij belangrijke locaties worden gereproduceerd en missies worden aangeboden waarbij je kiest wie er leeft en wie sterft. Dat is zwaar voor een spel met twee flippers en een zilveren bal.

Herbouw 3: Gangs of Deadville

Herbouw 3: Gangs of Deadsville

Overleven gaat niet alleen over het in het gezicht steken van zombies; het gaat ook over plannen voor de toekomst. Een goede leider weet hoe hij moet delegeren en is niet bang om het juiste team te rekruteren en ze op pad te sturen om je strijd aan te gaan. Rebuild 3 combineert het beheer van overlevenden met het bouwen van steden, en daagt spelers uit om de mensheid stoutmoedig naar het volgende tijdperk te leiden… …voornamelijk door andere arme eikels als zombievoedsel te sturen. In tegenstelling tot eerdere Rebuild-games, heb je de keuze tussen een realtime of turn-based ervaring. Natuurlijk kun je het rustig aan doen en over elke beweging nadenken, maar het is niet alsof je tijd hebt om na te denken in de echte zombie-toekomst.

niet gedood

niet gedood

Met de juiste hoeveelheid vuurkracht kan elk zombieprobleem worden opgelost. Unkilled is de nieuwste game van de zombie-jagende makers van de Dead Trigger-serie, en het geeft spelers meer dan genoeg zware wapens om mee te werken. Gewoon richten en schieten. Het bevatten van een zombieplaag is iets dat je met één kogel tegelijk moet doen.

The Walking Dead: Assault

De Walking Dead-aanval

Een van de vroegste Walking Dead-games in de App Store is ook een van de beste. The Walking Dead: Assault speelt zich af aan het begin van het verhaal, tijdens Rick’s ontsnapping uit het ziekenhuis. The Walking Dead: Assault is een realtime strategiespel gebaseerd op de wereld van de stripboeken van Kirkman, compleet met zwart-wit esthetiek. Oorspronkelijk uitgebracht in 2012, lijkt het erop dat de toekomstige hoofdstukken (zoals beloofd in het menu “Meer afleveringen”) op dit moment waarschijnlijk niet zullen uitkomen, en dat is jammer, want wat je in hoofdstuk één zult vinden, is absoluut fantastisch.