Skip to content

Liteboxer maakt van bokstraining een spel

24 de juni de 2021
IMG 1474 f221fe0c43f843188eaf1c678064182a

Belangrijkste leerpunten

  • De Liteboxer is een bokstrainer die je in beweging houdt door middel van interactieve inhoud.
  • De gadget heeft opgevulde gebieden die oplichten wanneer je ze moet slaan.
  • De Liteboxer houdt de snelheid en kracht van je stoten bij en biedt lessen aan via een app.

Ik was aan het hijgen en zweten halverwege een training met de Liteboxer slimme ponsmachine toen een ander lampje flitste. Niet weer, dacht ik. Het licht was mijn signaal om de Liteboxer te slaan, samen met een videoles op mijn iPad. Ik gooide een vlaag van uppercuts en jabs, en stortte toen in uitputting. Terwijl ik even op de grond lag, kon ik mijn statistieken bekijken op de iPad-app van Liteboxer. Ik had 700 stoten gegooid. “Ik word meestal niet gemotiveerd door trainingsstatistieken, maar ik vond het vermogen om je stoten te volgen een krachtig kunstaas om in beweging te blijven.”

Het peloton van het boksen?

Liteboxer wordt het peloton van het boksen genoemd omdat het de traditionele bokszak verandert in hightech trainingsuitrusting. Ik heb Peloton en soortgelijke spinningfietsen geprobeerd, en ik denk dat de naam Liteboxer een slechte dienst bewijst. Je krijgt een veel betere training met de Liteboxer dan welke fiets dan ook. De sleutel achter het succes van Liteboxer is dat het interactief is. In plaats van alleen een bokszak, krijg je een vrijstaand zwart doel van 1,80 meter hoog dat op een basis is geplakt. Op het doel bevinden zich opgevulde gebieden die oplichten wanneer je ze moet slaan. De onderkant is een gewatteerd oefengebied waar je de meeste van je opvallende en andere trainingen zult doen die de kern vormen van het Liteboxer-programma. De doelen zijn bevredigend om te raken, met net genoeg geven dat je je knokkels niet kneust als je de meegeleverde handschoenen draagt. Ik was blij te ontdekken dat de machine nooit bewoog, hoe hard ik er ook tegenaan sloeg.

Ik boks al jaren af ​​en toe voor plezier en fitness. Er gaat niets boven deze zoete wetenschap om je hele lichaam in beweging te krijgen. Kijk maar eens naar een huidige vechter en je zult het bewijs zien dat deze sport je in vorm kan brengen. Een deel van de aantrekkingskracht van boksen is de pure eenvoud. Er zijn niet veel bewegingen, dus het gaat er meer om de basis precies goed te krijgen. Ik was bang dat Liteboxer zou proberen de sparring-ervaring te ingewikkeld te maken, maar dat was niet nodig. Deze gadget is net complex genoeg, maar in de kern is het een pure vechtervaring. Ik kon de Liteboxer aansluiten en synchroniseren met mijn telefoon via Bluetooth binnen enkele seconden na het downloaden van de app van het bedrijf. Lichten laten zien waar en wanneer je moet toeslaan. Nog beter, er zijn krachtsensoren om de kracht en nauwkeurigheid van je trainingen te meten.

Je de zoete wetenschap leren

Een plank op de Liteboxer bevat je tablet, die via de app workouts speelt onder leiding van instructeurs. De lessen variëren van 15 tot 45 minuten, en alle lessen die ik probeerde, werden vakkundig gefilmd en onderwezen. Liteboxer’s lidmaatschap van $ 29 per maand geeft je toegang tot inhoud die dagelijks wordt bijgewerkt, waaronder meer dan 80 nummers en meer dan 100 lessen onder leiding van trainers. Ik gaf er echter de voorkeur aan een functie te gebruiken waarmee je de instructie kunt overslaan en je stoten met muziek kunt synchroniseren. Het lijkt een beetje op de virtual reality-oefengame BeatSaber, maar dan met je vuisten in de echte wereld. Ik ben meestal niet gemotiveerd door trainingsstatistieken, maar ik vond het vermogen om je stoten te volgen een krachtig kunstaas om in beweging te blijven. Ik volgde mijn training op mijn Apple Watch Series 6 en gebruikte de ingebouwde fitnesstracker om nog nerder te worden.

Iemand die de Liteboxer in zijn woonkamer gebruikt.

Ik was verrast om achteraf te ontdekken dat ik tijdens een recente training met de Liteboxer meer calorieën had verbrand dan bijna alles wat ik het afgelopen jaar had gedaan. Ik heb de afgelopen maanden geëxperimenteerd met verschillende soorten virtual reality-oefengames en heb ontdekt dat ze allemaal ontbreken. Tegelijkertijd raak ik verveeld met mijn gebruikelijke solo-oefenroutines en ik ben niet van plan om binnenkort weer naar een sportschool te gaan. Kilometers afleggen op een hometrainer wordt snel oud. Ik vond de Liteboxer een uitstekende vervanging voor een boksschool. Het knipperende licht geeft aan dat de geleverde machine voldoende was om me in beweging te houden. De feedback van mijn trainingen in de app zorgde ervoor dat ik terug wilde komen om mijn vorige record te verbeteren. Maar het beste van de Liteboxer? Het slaat niet terug.