Skip to content

NFC uitschakelen op Androids

17 de augustus de 2021
GettyImages 912262436 5a845c17eb97de00379d248f

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Verbonden apparaten.
  • Schakel de NFC overschakelen naar Uit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u NFC (Near Field Communication) op Android-apparaten uitschakelt. Als u niet zeker weet of uw telefoon NFC-transmissies ondersteunt, zoekt u in deze lijst met NFC-telefoons naar het model van uw apparaat.

NFC uitschakelen

Het proces om NFC uit te schakelen is eenvoudig. Net als Wi-Fi, Bluetooth en andere verbindingstechnologieën, schakelt NFC eenvoudig uit. Hier is hoe het te doen:

  1. Open Instellingen > Verbonden apparaten. Sommige Android-telefoons hebben de NFC-optie in het systeemvakmenu bovenaan het scherm.

  2. Zet de … uit NFC tuimelschakelaar.

Over NFC

Met Near Field Communication (NFC) kunnen apparaten zoals smartphones gegevens uitwisselen met andere NFC-apparaten wanneer ze in de buurt zijn. NFC-gebruik is gebruikelijk. Veel winkeliers hebben borden bij de kassa waarop staat dat ze met hun telefoon kunnen betalen via Google Wallet. Smartphones met Android 2.3.3 of nieuwer kunnen worden geconfigureerd om gegevens te verzenden of ontvangen via deze communicatiestandaard. Er zijn echter risico’s verbonden aan het gebruik van NFC. Onderzoekers hebben tijdens een Pwn2Own-wedstrijd in Amsterdam laten zien hoe NFC kan worden misbruikt om controle te krijgen over een Android-smartphone. Onderzoekers op een Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas hebben vergelijkbare kwetsbaarheden aangetoond met behulp van verschillende technieken. Schakel NFC uit wanneer het niet in gebruik is om de batterij te sparen en hacking te voorkomen.