Skip to content

PS6 (PlayStation 6): nieuws, prijs, releasedatum, specificaties en geruchten

14 de juli de 2021
ps6 concept trailer 64aac5b7323041ad93d7535eccf7df40

De meest recente PlayStation kwam net uit in 2020, maar er is nooit een verkeerd moment om te praten over wat er komen gaat. De PS6, hoewel nog een aantal jaren verwijderd, zal je hopelijk gemakkelijker de interne opslag laten uitbreiden, slanker zijn dan de PS5, geen schijfstation hebben en (als we mogen dromen) verbeteringen bevatten zoals een draadloos oplaadstation en modulaire upgrade mogelijkheden.

Wanneer wordt de PS6 uitgebracht?

Er wordt al jaren gesproken over het einde van de traditionele gameconsole. Kunnen we Sony zien verkleinen tot een flashdrive-achtig apparaat dat op je tv kan worden aangesloten, zoals Stadia, misschien? Mogelijk. Laten we aannemen dat de PS6 voorlopig in de pijplijn zit. Sony brengt om de paar jaar een nieuwe PlayStation uit. Sinds de PS3 heeft Sony laat in het jaar een nieuwe console geleverd, dus we verwachten hetzelfde voor de PS6. Een Sony-manager ondersteunt deze releasecyclus:

In het verleden was de cyclus voor een nieuw platform inderdaad 7 tot 10 jaar, maar gezien de zeer snelle ontwikkeling en evolutie van de technologie is het echt een platformcyclus van zes tot zeven jaar.

Een indicator die we een PS6 zullen zien, is dat Sony het handelsmerk al heeft beveiligd voor versies tot en met de PS10. De handelsmerken bewijzen natuurlijk niets, maar het duidt wel op een of andere toekomst.

Geschatte releasedatum van Lifewire

Sinds de PS5 in november 2020 beschikbaar kwam, zal het waarschijnlijk pas in dezelfde maand, in 2026 of 2027, een PlayStation 6 zijn. Net op tijd voor de kerstinkopen! Als Sony in de tussentijd het releaseschema van de PS4 volgt, zien we een PS5 Pro of Slim vóór de PS6, misschien rond 2023.

PS6 prijs geruchten

De laatste paar consoles lanceerden tussen $ 400 en $ 500. Het is niet te zeggen wat voor soort hardware, extra functies of verbeteringen de next-gen PlayStation zou kunnen hebben die de prijs op de een of andere manier zouden beïnvloeden. Ga er voorlopig vanuit dat het maar liefst $ 600 kan kosten.

Pre-order informatie

PS6-pre-orders beginnen ergens na de officiële aankondiging van de console door Sony. We laten je weten wat je kunt verwachten als het zover is.

Het laatste nieuws over de PS6

U kunt meer gamingnieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn enkele van de laatste geruchten die we hebben gevonden over de PlayStation 6:

PS6-functies

Alle details die in dit stadium over de PS6 worden gezegd, zijn gewoon hoop en wensen. We kunnen echter sommige functies enigszins nauwkeurig vermoeden, omdat dingen constant veranderen met nieuwe iteraties van een gameconsole. Neem gewoon nog niets te serieus.

  • Ingebouwd draadloos: Moderne PlayStations maken draadloos verbinding met internet en draadloos opladen zou ongetwijfeld ook geweldig zijn. Maar waar we het hier over hebben, is iets realistischer: een gebied aan de bovenkant van de console, of misschien via een uitschuifbare arm, die accessoires kan opladen. Zet je telefoon erop, koptelefoons, controllers, alles wat draadloos opladen ondersteunt. Het ziet er in eerste instantie misschien raar uit, maar het zou geweldig zijn om gebruik te maken van de altijd aangesloten staat van de PS6 om je dagelijkse producten (en PS6-controller) op te laden. Voeg de draadloze adapter van de headset toe aan de console en je kunt zowel het DualSense-laadstation als de draadloze USB-dongle weggooien.
  • Opslagverbeteringen: Als de interne harde schijf niet groot genoeg is voor je behoeften, is uitbreiding van de PS5-opslag mogelijk, maar niet eenvoudig. We hopen dat Sony de binnenkant van de PS6 toegankelijker maakt, dus het vervangen van de harde schijf voor iets belangrijkers is gemakkelijker, zoals via een plug-and-go-model. Natuurlijk kun je een externe schijf gebruiken, maar je krijgt niets in de buurt van de leessnelheden die je gewend bent met de interne NVMe SSD. Als het geen nieuwe manier is om de schijf te upgraden, zou een grotere SSD voor de meeste mensen voldoende zijn.
  • VR-integratie: Dit is waar gamen naartoe gaat. Op dit moment hebben we afzonderlijke apparaten die we moeten kopen om aan te sluiten op onze bestaande computers en consoles om te profiteren van virtual reality-games. Misschien is de PS6 wanneer Sony bewegingscontrollers en headsets in dezelfde doos als de console zal stoppen. Je weet maar nooit!
  • Bijgewerkte gebruikersinterface: Het is niet ongebruikelijk om een ​​vernieuwde gebruikersinterface te zien met een nieuwe versie van welke technologie dan ook, vooral als je te maken hebt met een console met een cyclus van een half decennium. De PlayStation Store krijgt een update, hopelijk met betere manieren om te navigeren.
  • Kleiner ontwerp: De PS5 is lang. Afhankelijk van waar je het in de kamer hebt staan, zijn jij en iedereen die eroverheen kijkt zich er volledig van bewust dat het er is. En misschien vind je dat leuk, maar zo niet, dan is er een kleinere console in petto. Hopelijk wordt de PS6 een beetje kleiner – en waarschijnlijk zal dat ook gebeuren. We verwachten geen gelijke groter one—zodat het gewoon beter bij je andere items past.
  • Modulaire upgrades: Het opdelen van de PlayStation in kleinere delen zou betekenen dat elk stuk, wanneer een upgrade gewenst of nodig is, kan worden ingewisseld voor een nieuwer exemplaar. Net als bij een standaard pc, zou je in de loop der jaren op de console kunnen bouwen naarmate de hardware verbetert zonder om de paar jaar alles nieuw te kopen. Zal dit gebeuren met de PS6? We kunnen alleen maar hopen. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat we het snel zullen zien, maar we kan hoop. Rechtsaf?
  • Alleen digitale console: Net als telefoons zonder oplaadpoort of koptelefoonaansluiting, zijn schijfloze consoles niet voor iedereen, maar misschien gaan we die kant op. Als je graag fysieke games en films verzamelt, zou je niet blij zijn met een PS6 die geen schijfondersteuning heeft, maar met hogere internetsnelheden en een duidelijke beweging in de richting van alles wat streamt, zou het logisch zijn om ten minste één dag de schijfstation helemaal.

PS6-specificaties en hardware

De PlayStation 6 zal zeker op meer manieren verbeteren dan de hierboven genoemde functies, maar aangezien we enkele jaren verwijderd zijn van de lancering, is het op dit moment niet erg handig om te raden wat voor soort hardware dan beschikbaar zal zijn. Verwacht echter over het algemeen een PlayStation met een nog snellere, meer capabele CPU en meer responsieve bedieningselementen. Een volledig verzonnen, just-for-fun conceptvideo uitgebracht door DZ Migo is alles wat we op dit moment hebben in termen van het PS6-ontwerp. Op dezelfde manier als de andere verre concepten van de maker, toont het de PS6 als robuust en donker, met elementen die vermoedelijk afkomstig zijn uit verschillende versies van de Xbox, die sterk verschillen van de PS5. Er is hier nog een heel andere weergave van de PS6.

We zullen meer weten over het ontwerp van de console, games, achterwaartse compatibiliteit, de PS6-controller en -headset, en meer hardwaredetails naarmate we dichter bij de lancering komen.