Skip to content

Skype gebruiken in uw browser

28 de juli de 2021
using skype in browser 4000450 508a759750ed497ba62330be0ce4fef4

Hoewel Microsoft Skype het beste werkt met zijn speciale app, is de online versie robuust en de moeite waard om te gebruiken als je de app niet kunt uitvoeren. De ondersteunde webbrowsers zijn Microsoft Edge, Internet Explorer 10 of hoger voor Windows, Safari 6 of hoger voor Macs en recente versies van Chrome en Firefox. Om Skype online met Windows te gebruiken, voert u Windows XP SP3 of hoger uit en op Macs OS X Mavericks 10.9 of hoger.

Skype Online starten

Het gebruik van Skype in een webbrowser is eenvoudig. Bezoek de Skype-website en meld u aan met uw Microsoft-account.

Microsoft verbetert voortdurend de online Skype-ervaring om nieuwe technologieën mogelijk te maken. Uw ervaring met de Skype-webervaring kan variëren vanwege deze voortdurende verfijningen.

De Skype Web Plug-in of Plug-in-Free Experience

In 2016 introduceerde Microsoft een versie van Skype online voor ondersteunde browsers, waarvoor geen plug-in hoeft te worden gedownload voor spraak- en videogesprekken. Chrome- en Edge-browsers kunnen Skype zonder plug-in uitvoeren. Je hebt het alleen nodig als je Internet Explorer (elke versie) of een verouderd besturingssysteem gebruikt. Toen Skype online voor het eerst werd gelanceerd, kon je het gebruiken voor instant messaging en om multimediabestanden te delen, maar niet als een VoIP-tool. Om spraak- en videogesprekken te voeren in de meeste ondersteunde browsers, moest je een plug-in installeren. Hoewel de plug-in beschikbaar is, is het onwaarschijnlijk dat u deze in moderne webbrowsers nodig zult hebben. Een uitzondering is als u van plan bent om schermdeling te gebruiken of als u vaste telefoonnummers belt. De Skype-webplug-in wordt geïnstalleerd als een op zichzelf staand programma, dus u hoeft het maar één keer te installeren en het werkt met alle ondersteunde browsers.

Skype Online-functies

Skype staat bekend om zijn uitgebreide lijst met functies en Skype online ondersteunt veel van deze functies. Nadat u zich met een webbrowser hebt aangemeld, kunt u uw contacten beheren, de instant messaging-functies gebruiken en andere instellingen configureren.

Scherm met Skype-weergave-instellingen

U kunt chatten en groepschats maken en beheren. U kunt ook bronnen delen, zoals foto’s en multimediadocumenten. Door de plug-in te installeren (of Skype te gebruiken met een compatibele browser) kunt u spraak- en videogesprekken voeren. Spraak- en videoconferenties bieden plaats aan maximaal 50 deelnemers. Groepstekstchatten ondersteunt maar liefst 300 deelnemers. Net als bij de Skype-app zijn deze functies gratis. U kunt ook betaald bellen naar nummers buiten de Skype-nummers. Gebruik het toetsenblok om het nummer te kiezen en kies het land van bestemming uit een lijst. Een link om uw tegoed aan te vullen, leidt u door naar de Microsoft-pagina voor het kopen van extra tegoed. De gesprekskwaliteit met de webversie is vergelijkbaar, zo niet gelijk, aan de kwaliteit van de standalone app. Veel factoren zijn van invloed op de gesprekskwaliteit, dus kwaliteitsverschillen tussen de twee versies zijn mogelijk niet omdat de ene browsergebaseerd is. De gesprekskwaliteit zou in theorie hetzelfde moeten zijn, aangezien het werk meer aan de serverkant is en de codecs die op de servers worden gebruikt in het hele netwerk hetzelfde zijn.