Skip to content

Toegang krijgen tot het privacydashboard van Samsung

27 de april de 2022
SamsungGalaxyS21fromSamsungUnpackedbyGettyImagesEntertainment 79293f79b6cc430e837696e659eda578

Wat te weten

 • Navigeren naar Instellingen > Privacy.
 • Gebruik de Machtigingenbeheer om app-machtigingen aan te passen of gegevenstoegang te beperken.
 • Alle Android 12-apparaten hebben een privacydashboard.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u toegang krijgt tot het Samsung Privacy Dashboard, toegevoegd in One UI 4 en Android 12.

Hoe krijg ik toegang tot het privacydashboard?

Het privacydashboard van Samsung is bijna identiek aan het privacydashboard in Android 12. Het verandert de manier waarop sommige privacygerelateerde instellingen worden gecategoriseerd, hoe ze worden afgehandeld en biedt extra bedieningselementen voor u. Samsung heeft het dashboard opgenomen in zijn oorspronkelijke instellingen. Ga als volgt te werk om toegang te krijgen tot het Samsung Privacy Dashboard:

 1. Veeg omlaag om het snelvenster te openen en tik op Instellingen (tandwiel icoon).

 2. Tik Privacy.

 3. Als u wilt aanpassen tot welke gegevens uw geïnstalleerde apps toegang hebben, tikt u op Machtigingsmanager.

In het Samsung Privacy Dashboard zie je een overzicht van hoe je gegevens de afgelopen 24 uur zijn gebruikt. Het is onderverdeeld in categorieën zoals locatie, camera, microfoon en meer. Als u op een van die categorieën tikt, krijgt u meer gedetailleerde informatie, inclusief welke apps onlangs de gerelateerde gegevens hebben geopend of gebruikt. In de Permissions Manager kunt u ook tikken op Extra rechten om informatie te bekijken over enkele andere gegevenscategorieën waartoe apps toegang hebben. Bijvoorbeeld gegevens van andere apps zoals Discord, instant messaging, auto-informatie, enz.

Hoe schakel ik privacy in op mijn Samsung?

Het inschakelen of inschakelen van uw privacy is niet de juiste manier om uit te leggen hoe persoonlijke informatie wordt verwerkt in Android 12, inclusief Samsung-apparaten. U schakelt privacy niet in en uit, maar in plaats daarvan moet u er na verloop van tijd waakzaam voor zijn. Met het Android-privacydashboard en het privacydashboard van Samsung kunt u zien tot welke informatie apps op uw apparaat toegang hebben en krijgt u een beter idee van hoe apps die informatie gebruiken. U kunt ook voorkomen dat apps van derden die u op uw apparaat hebt gedownload en geïnstalleerd, toegang krijgen tot bepaalde informatie of inhoud, zoals uw contacten. Het privacydashboard maakt het gemakkelijk om machtigingen te beheren en de toegang te controleren, zodat u apps onder controle kunt houden en uw privacy en veiligheid beter kunt beschermen. Door gebruik te maken van het privacydashboard en regelmatig te controleren tot welke informatie uw geïnstalleerde apps toegang hebben, verbetert u uw privacy al. U behoudt dus effectief uw privacy door de tool te gebruiken.

Waar is privacy op de Samsung-telefoon?

Het Privacy Dashboard is toegankelijk via de apparaatinstellingen en dat geldt ook voor de meeste Android 12-apparaten, ook die van andere fabrikanten. Wat betreft het concept van privacy, het is iets dat u moet controleren tijdens uw eigendom en gebruik van het apparaat. Het zou beschikbaar moeten zijn op de Galaxy S21, Galaxy S21+, S21 Ultra en de Z Fold3 en Z Flip3. Samsung zal de functie ook toevoegen aan een paar oudere en compatibele smartphones, zoals de Galaxy S-, Galaxy A- en Note-serie. Hoewel oudere Android-apparaten – en oudere Samsung-smartphones – niet de nieuwste update ontvangen die het privacydashboard bevat, kunt u er nog steeds een installeren. Een app van derden genaamd Privacy Dashboard-app is beschikbaar op Google Play. Terwijl die app is niet onderhouden door Google of Samsunghet is bijna identiek in vorm en functie.

Wat voor soort informatie kan ik beheren in het privacydashboard?

Via het Samsung Privacy Dashboard kan een grote verscheidenheid aan informatie of gegevens worden gecontroleerd en beperkt. Enkele voorbeelden zijn uw oproeplogboeken, contacten, locatie en zelfs apparaathardware zoals de microfoon of lichaamssensoren. In het privacydashboard ziet u alles categorisch vermeld, samen met alle apps die toegang hebben tot of gebruik maken van de genoemde informatie. U ziet welke apps onlangs toegang hebben gehad tot uw privégegevens, hoe lang geleden dit is gebeurd en meer. U kunt dan actie ondernemen door ervoor te zorgen dat apps van derden geen toegang meer hebben tot de informatie via de Permissions Manager. Je kan bezoeken Instellingen > Privacy > Machtigingenbeheer als u de machtigingen van een app wilt beheren of beperken. Tik gewoon op een categorie in de lijst en je zult zien welke apps die specifieke gegevens gebruiken. U kunt vervolgens op een app in de lijst tikken om de toegang, het gebruik of het volgen van de relevante gegevens te blokkeren.

Instellingen voor machtigingenbeheer en lichaamssensor in Samsung Privacy Dashboard

FAQ

 • Verzamelt Samsung uw gegevens?

  Ja. Samsung verzamelt wat informatie over u om de prestaties van uw telefoon te optimaliseren. Google verzamelt gegevens van alle Android-gebruikers, inclusief Samsung-gebruikers.

 • Wat is de stemprivacymodus op mijn Samsung-telefoon?

  Spraakprivacy is een verbeterde beveiligingsfunctie die het voor afluisteraars moeilijker maakt om uw gesprekken mee te luisteren. Voice Privacy verlaagt automatisch het geluid van inkomende oproepen.

 • Wat is de beste privacy-app voor Samsung?

  Samsung Secure Folder beschermt uw privé-apps en documenten. Alle beste beveiligings-apps voor Android werken op Samsung-apparaten.