Skip to content

Wat is de Anchor-app voor podcasts?

10 de augustus de 2021
anchor podcast 6de3f718ca554057947c3fbc6c50967c

Anchor, ook wel Anchor FM genoemd, is een populair podcastingplatform dat gratis tools biedt voor het opnemen, bewerken, hosten, distribueren en genereren van inkomsten voor podcasts. Met behulp van de officiële Anchor-apps of -website kan iedereen een bestaande podcast importeren om te profiteren van de tools of een geheel nieuw audioproject maken. De Anchor-apps kunnen ook worden gebruikt voor het downloaden en beluisteren van podcasts die door anderen zijn gemaakt.

Functies en diensten van Anchor

Dit zijn de belangrijkste functies en services van Anchor.

 • Podcast-hosting. Anchor biedt gratis hosting voor een onbeperkt aantal podcastafleveringen zonder limieten voor datagebruik of bestandsgroottes.
 • Podcast opnemen en bewerken. De Anchor-apps en -website kunnen worden gebruikt om podcastafleveringen rechtstreeks op te nemen en te bewerken.
 • Podcast-distributie. Gebruikers kunnen Anchor gebruiken om hun podcast tegelijkertijd op meerdere grote podcast- en audioplatforms te publiceren.
 • Inkomsten genereren met podcasts. Anchor kan sponsors in contact brengen met podcasters, naast het aanbieden van een betaalde abonnementsfunctie.
 • Podcast luisteren. Anchor kan worden gebruikt voor het luisteren naar en abonneren op podcasts.

Wat is anker?

Anchor is een gratis podcast-hostingservice die kan worden gebruikt om onbeperkte podcasts en podcastafleveringen te hosten. Er zijn geen beperkingen als het gaat om bandbreedte of webverkeer. Het hosten van uw podcast op Anchor kan een goed alternatief zijn voor het hosten op uw gebruikelijke website-hostingservice, aangezien het downloaden van podcastafleveringen door luisteraars geen invloed heeft op de limieten voor het hosten van uw site. De hostingoptie van Anchor is ook volledig gratis. Het hosten van een podcast op Anchor is helemaal gratis en er zijn geen niveaus of data-abonnementen om je zorgen over te maken.

Welke podcastplatforms ondersteunt Anchor?

Anchor kan worden gebruikt om podcasts te distribueren naar een groeiende lijst van populaire podcast-apps en -services zoals Stitcher, Google Podcasts, Apple Podcasts en Spotify. Hier is de lijst met podcastplatforms die Anchor ondersteunt.

 • Apple-podcasts
 • breker
 • Castbox
 • Google Podcasts
 • Bewolkt
 • Pocket Casts
 • RadioOpenbaar
 • Spotify
 • Stitcher

Een van de voordelen van het gebruik van Anchor om een ​​podcast naar andere platforms te distribueren, is dat de vermeldingen op alle bovenstaande services allemaal op één plek in uw Anchor-account kunnen worden bijgewerkt. Het is niet nodig om accounts aan te maken op andere podcastingplatforms. Naast het verspreiden van een podcast op andere platforms, geeft Anchor ook gegevens over welke dienst het populairst is en hoe vaak afleveringen worden beluisterd. Dit is een functie die maar weinig andere podcastservices bieden. Distributie van een podcast op andere platforms is echter niet verplicht en deze optie kan worden uitgeschakeld vanuit de instellingen van een podcast. Anchor verkrijgt hoe dan ook geen rechten op uw inhoud.

Zijn Anchor Podcasts anders?

Podcasts gemaakt op of gehost op Anchor zijn niet anders dan die gemaakt met andere apps en elders gedistribueerd. De meeste podcasts op Anchor zijn zelfs beschikbaar op andere platforms zoals Stitcher, Apple Podcasts en Spotify.

Luisteren naar podcasts in de iOS- en Android Anchor-apps biedt echter wel wat extra functionaliteit. De audio-uitvoer en afspeelsnelheid kunnen bijvoorbeeld handmatig worden gewijzigd vanuit de app tijdens het luisteren naar een aflevering en er zijn verschillende opties voor delen beschikbaar.

Podcast-luisterfuncties in de iOS Anchor-app.

Op elke pagina met podcastafleveringen kun je ook communiceren met de maker van een serie. Tikken op de applaus laat de makers weten dat je van de aflevering geniet, terwijl je op de . tikt Bericht icon kunt u een persoonlijk bericht opnemen en rechtstreeks vanuit de app naar hen verzenden. Veel podcasts op Anchor accepteren alleen spraakberichten via de Anchor-app. Sommige Anchor-podcasts spelen audioberichten van luisteraars af in hun afleveringen, wat zorgt voor een groter gemeenschapsgevoel tussen de makers en hun publiek.

Alles over de gratis podcast-transcriptieservice van Anchor

Hoewel veel bedrijven kosten in rekening brengen voor het transcriberen van audio, biedt Anchor deze service eigenlijk gratis aan. Standaard worden alle podcasts die naar het Anchor-platform worden geüpload automatisch in het Engels getranscribeerd. Bovendien worden videoversies van podcasts gemaakt met behulp van de audio van de aflevering en het gegenereerde script. De transcripties van de afleveringen van Anchor zijn door de computer gegenereerd, dus het kan de moeite waard zijn om ze te proeflezen voordat ze worden gedeeld, omdat ze fouten kunnen bevatten. Deze video’s kunnen worden gedownload, gedeeld via e-mail of een cloudplatform zoals OneDrive, of worden gedeeld op sociale medianetwerken zoals Instagram, Vero, Twitter en Facebook. Podcast-afleveringsvideo’s kunnen ook worden geüpload naar videoplatforms zoals Twitch, YouTube en Mixer.

Hoe podcasters geld verdienen met Anchor

Anchor biedt twee opties voor het genereren van inkomsten met podcasts met zijn maandelijkse donatiemodel en gesponsorde advertenties. De donatiefunctie werkt op vrijwel dezelfde manier als Patreon door een podcast-luisteraar zich aan te melden voor een terugkerende maandelijkse donatie aan de maker. De advertentieservice verbindt podcasters rechtstreeks met sponsors. Eenmaal geselecteerd door een sponsor, moet de podcaster een kort promotiebericht opnemen en invoegen in hun podcastafleveringen met behulp van de Anchor-website of app’s bewerkingsfuncties. Soms moet een script letterlijk worden voorgelezen, terwijl een podcaster soms meer vrijheid krijgt in de manier waarop hij een product of dienst promoot. Het aantal sponsors dat is aangesloten bij een podcaster en de prijs die ze bereid zijn te betalen, hangt af van het aantal podcastafleveringen dat momenteel is gemaakt, hoeveel abonnees het heeft en hoe betrokken het publiek is. Ankergebruikers kunnen hun inkomsten op elk moment opnemen. Anchor rekent een vast tarief van $ 0,25 voor elk opnameverzoek en trekt 30% af van alle gesponsorde promotiebetalingen.

Hoe zijn Anchor en Spotify verbonden?

In februari 2019 werd Anchor FM overgenomen door Spotify. Hoewel de twee services op het eerste gezicht gescheiden blijven, werd in de officiële aankondiging geïmpliceerd dat Spotify zou helpen de ontwikkeling van meer podcasting-tools op Anchor te financieren, die op hun beurt deze functies aan gebruikers op Spotify zouden kunnen bieden. Spotify- en Anchor-accounts zijn volledig gescheiden en de twee services hebben geen relatie op oppervlakteniveau, behalve dat de een eigenaar is van de ander.